Vhodné zejména pro: Rulandské modré, Modrý Portugal, Svatovavřinecké,
Aroma: Pro červená vína s důrazem na ovocné a svěží aroma. Dodává chuť a aroma brusinek a lesních plodů
Popis: Vysoce odolné vůči alkoholu nad 20 % obj. a velice dobře se přizpůsobí struktuře a hustotě rmutu, kvašení: 25 - 30 °C
Zavolejte nám:
+420 602 747 484-
VÝROBA VÍNA
add remove
-
PŘÍPRAVKY
add remove
-
SKLEP
add remove
- Filtrační materiály add remove
- Skladování add remove
- Sanitace
- Nerezové nádoby add remove
- Lahve add remove
- Čerpadla add remove
- VINOHRAD add remove
- LABORATOŘ AKREDITOVANÁ add remove
-
ZAHRADA
add remove Hnojiva add removePostřiky add removeSubstráty add removeSemena add removeTrávník add removeRuční nářadí add removeNůžky add removeZavlažování add remove
-
SLUŽBY
add remove
Plnící linky
add removeMobilní plnící linka pro tichá vína add removeMobilní etiketovací a záklopková linka add removePůjčovna add removePůjčení vzpěnovače add removePůjčení plničky Bag in Box add removePůjčení uzavíracího stroje add removeTest integrity add removeGrafické práce a návrhy
add removeGrafické práce a návrhy add remove - BLOG
-
KONTAKTY
add remove
Prodejna CZ
add remove-
LIPERA s.r.o.
- Vinařské potřeby
- Podivínská 1470
- 691 02 Velké Bílovice
- Česká republika
- +420 602 747 484
- obchod@lipera.cz
- Pondělí až pátek: 7:30 - 17:30
- Sobota: 8:00 - 11:30
Prodejna SK add remove-
LIPERA SK s.r.o.
- Vinárske potreby
- Bernolákova 18
- 902 01 Pezinok
- Slovenská republika
- +421 911 347 925
- info@lipera.sk
- Pondelok až piatok: 8:00 - 17:00
-
KTS Clear, 100 g
Kód: 070419
Z 16
354.55 bez DPH
SklademPodobné produkty:
Speciální bentonit ke krášlení nápojů.
Tanin z amerického dubu je určen pro finální korekci červených vín. Zvýrazňuje chuť vína po kokosu,
kávě a koření, aniž by se změnilo přírodní aroma.
Dávkování: 2 - 3 g/hl
Vhodné zejména pro: Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Tramín červený, Pálava, Sauvignon, Neuburg, Muškát moravský, muškátové odrůdy
Aroma: Kvasinky štěpí terpeny, podporují odrůdové aroma jako např. tropické ovoce, ananas a citrus
Popis: Rychlý rozkvas, malá tvorba pěny, při kvašení vzniká minimální množství acetaldehydu, H2S, SO2 kvašení: 15 - 20 °C
Vhodné zejména pro: Ryzlink rýnský, Müller Thurgau, Sauvignon, aromatická a rosé vína
Aroma: Vytváří výrazně kořenitá, svěží a aromatická vína
Popis: Chladnomilné kvasinky, velmi rychlý rozkvas, spolehlivé kvašení za studena a tolerance alkoholu 1j.6 % ob
kvašení: 12 - 20°C
Vhodné zejména pro: výrobu sektu. Ryzlink rýnský, Kerner, Tramín červený, Pálava, Sauvignon, Neuburg, muškátové odrůdy.
Aroma: podporující odrůdové aroma, tropické ovoce, ananas a citrus
Popis: Vhodné na výrobu sektu a vína, u kterého se dokvašení předčasně zastavilo. Doporučená teplota kvašení: 15-20°C.
VINIFLORA® CH16
Kmen vhodný pro červená vína s velmi vysokou tolerancí alkoholu, excelentní výsledky v těžkých červených vínech, tolerance SO2: volná SO2 do 20 mg/l a celková SO2 do 45 mg/l, obsah alkoholu: do 16% obj., teplota: >18°C, hodnota pH: >3,3
Dávkování: 1 balení / 2,5 hl, 25 hl
Vhodné zejména pro: Chardonnay, Rulandské bílé, Rulandské šedé,
Aroma: U tichých vín se zvýrazňují citrusová aroma, u sektu spíše aroma zelených jablek až po vegetabilní vůně
Popis: Kmen se silným kvašením, který je aktivní i za těch nejnepříznivějších podmínek, kvasí i při nízkých teplotách, kvašení: 13 - 18 °C je vhodná pro zastavené kvašení
Vhodné zejména pro: , Výroba červených mezinárodních vín, která jsou čistá a kulatá s intenzivní ovocnou vůní, jejichž výroba je dokonale řízena
Aroma: Produkce sekundárního aroma, zvýraznění odrůdového aroma
Popis: VIALATTE FERM® R100 je kvasinka S. cerevisiae, byla vybrána pro výrobu sladkých a ovocných vín, která jsou určena ke krátkému až střednímu školení. VIALATTE FERM® R100 díky vysoké produkci glycerolu umožňuje výrobu vín, která se na patře vyznačují velmi intenzivním, ovocným a plným aroma. Hodí se na všechny druhy hroznových odrůd.
Vhodné zejména pro: Chardonnay, Rulandské šedé, Rulandské bílé, Ryzlink vlašský, nearomatické odrůdy
Aroma: Silné a intenzivní aroma tvořené thiolovou složkou připomínající marakuju, tropické ovoce a květinové tóny
Popis: Vynikající schopnost kvašení i za nízké teploty, vysoká odolnost vůči alkoholu do 21 % obj. kvašení: 12 - 18 °C
Vhodné zejména pro: Carignan, Syrah, Výroba červených komplexních vín s vůní zralého ovoce a černých bobulí, snižuje redukční účinek u citlivých odrůd
Aroma: Produkce sekundárního aroma, zvýraznění odrůdového aroma
Popis: VIALATTE FERM® R82 je kvasinka S. cerevisiae, která byla speciálně vybrána pro vinifikaci zralých hroznů a pro výrobu červených vín se střed- ním a dlouhým potenciálem skladování s aromatickým profilem zralého ovoce (červené a černé bobule). VIALATTE FERM® R82 má také schopnost omezit snížení aromatické kvality u citlivých odrůd jako například Carignan a Syrah.
Podporuje senzorický vývoj červených vín.
Vhodné zejména pro: , Pro mladá červená vína s ovocným aroma
Aroma: Jemně kořeněná chuť a aroma připomínající pepř a lékořici
Popis: Vysoce odolné vůči alkoholu nad 19 % obj. a velmi odolné proti vysokým teplotám při kvašení až 36 °C