POPIS

TANN VR PLUS se získává různými extrakcemi a následným čištěním výhradně ze zpracování dřeva kebračo (Shinopsis lorentzii).



 



VÝROBA

TANN VR PLUS je tříslovina nejdříve extrahována ve vodě, poté okamžitě vysušena, je čištěna v ethanolu, filtrována a znovu vysušena. Tento proces umožňuje získat velmi čistou tříslovinu, rozpustnou ve vodě a v alkoholu, bez obsahu polyfenolů, s nízkou molekulární hmotností a bez zbytků cukru, které mohou mít případně za následek nepříjemné aroma.



 



ENOLOGICKÁ ÚČINNOST

TANN VR PLUS je typický extrémní reaktivitou proti anthokyaninům a proto je účinný na ochranu barvy. V raných fázích kvašení, když anthokyanin, který byl extrahován, nenachází odpovídající přítomnost tříslovin, podstupují komplexní reakce, které vedou k destabilizaci samokondenzující barvy.



TANN VR PLUS skutečně pomáhá v raných fázích kvašení, kdy třísloviny ze semen ještě nebyly extrahovány, a ve všech fázích, kde je možné reagovat s anthokyaniny, např. během mikro-oxygenace.





DÁVKOVÁNÍ A ZPŮSOB POUŽITÍ

Doporučuje se používat především ve dvou dávkách o hmotnosti 5–15 g/hl, které se přidávají po 1–3 dnech po zahájení macerace. Při krátkých maceracích lez použít 2–5 g/hl při promíchávání.



Doporučená dávka při mikro-oxygenaci je 2–10 g/hl a přidává se do vína spolu s tříslovinami ellaginu před kyslíkem.



Před přidáním do směsi se doporučuje přípravek TANN VR PLUS rozmíchat v 5 dílech vody nebo vína.





Skladujte na suchém a větraném místě.


Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.

Podobné produkty: