SIHA PRFERM® Plus je nový optimalizovaný kombinovaný přípravek z hydrofosforečnanu amonného, síranu amonného, vitamínu B1 a speciálního preparátu z kousků stěn kvasničných buněk. Zvolenou skladbou živin se spolehlivě vyrovnají nedostatek dusíku, fosfátu a vitaminu ve sklizeních hroznech a výrazně se zlepšují předpoklady pro rychlý rozvoj látkové výměny kvasinek. SIHA PROFERM® Plus cíleně zabrání poruchám kvašení, zejména v případě shnilých hroznů, vysoce předčeřených moštů a při podezření na přítomnost zbytků postřiků.



Specifické výhody SIHA PROFERM® Plus: ?

Optimální kombinace živin a minerálních látek.

Lepší, rychlejší rozmnožování kvasinek ?

Zajišťuje zásobování esenciálními živinami v moštech ze stresovaných viničních poloh 

Kvašení s čistými tóny i v problémových moštech 

Zvětšuje vnitřní povrch během kvašení 

Vysoký adsorpční potenciál vůči jedům kvasinek brzdicím kvašení (např. zbytky pesticidů)


 



Použití a dávkování Dávka SIHA PROFERM® Plus činí maximálně 40 g/hl. SIHA PROFERM® Plus se do moštu přidává přímo před reaktivovanými suchými čistými kulturami kvasinek (např. kvasinky SIHA Aktivhefe 7). Další přidání SIHA PROFERM® Plus má smysl od poloviny doby alkoholického kvašení. Zejména lze prostřednictvím aktivních buněk kvasnic od poloviny kvašení využít neaktivní stěny kvasnicových buněk (kůry kvasnic).



Použitelné množství je nařízením EHS č. 822/87, příloha VI omezeno na uvedené maximální dávkování. V případě vyššího dávkování než je 40 g/hl budou mezní hodnoty uvedených složek překročeny. Dejte pozor na dobré rozložení v kvasné nádobě!



Vlastnosti výrobku Použitím SIHA PROFERM® Plus se cíleně zlepšují podmínky kvašení; cizí látky toxické pro kvasinky (např. zbytky pesticidů) jsou adsorbovány a vnitřní povrch v kvasné nádobě se zvětšuje. Průběh kvašení je cíleně podporován a konečný stupeň prokvašení je optimalizován. Riziko tvorby nežádoucích vedlejších produktů kvašení, jako je SO 2 , H 2 S, acetaldehyd, pyruvat, (α-keto-glutarát, těkavé kyseliny a estery) se snižuje a potřeba SO 2 citelně klesá. Riziko vzniku cizích tónů z kvašení se minimalizuje, takže charakter vína může jasně vyniknout s čistotónním odrůdovým a polohovým buketem.



Při dokvašení vína se zastaveným kvašením je SIHA PROFERM® Plus účinná pomoc. Bezpečnost Při předešlé dávce výživné soli SIHA Gärsalz a/nebo SIHA Vitamin B1 dodržujte zákonné limity. Při použití v souladu s určením a při odborné aplikaci SIHA PROFERM® Plus nejsou známé žádné negativní účinky.



Skladování SIHA PROFERM® Plus lze v neporušeném obalu skladovat při 4 – 10 °C po dobu tří let. Po krátkou dobu lze je skladovat i při 20 °C. Otevřený obal obratem spotřebujte.


Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.

BL_SIHA_PROFERM_RANGE_CZ.pdf
BL_PROFERM H+2_CZ.pdf
TI_PROFERM Plus_CZ.pdf

Podobné produkty: