Tanin z opáleného francouzského dubu s aroma po hořké čokoládě, kávě, vanilce a lesních plodech. Zvyšuje komplexnost vína a reaguje s přírodními tříslovinami obsaženými ve víně. Přispívá k biologické stabilitě vína. Podporuje polymerizaci anthokyanů ve stádiu mladého vína. Vyrábí se hydrolýzou, proto je jemnější
než jiné taniny. Potlačuje oxidaci. Je vhodný k senzorickému zaoblení vín. Podporuje aroma vanilky, kávy, hořké čokolády a lesních plodů.
Dávkování: 0,5 - 10 g/hl
Zavolejte nám:
+420 602 747 484-
VÝROBA VÍNA
add remove
-
PŘÍPRAVKY
add remove
-
SKLEP
add remove
- Filtrační materiály add remove
- Skladování add remove
- Sanitace
- Nerezové nádoby add remove
- Lahve add remove
- Čerpadla add remove
- VINOHRAD add remove
-
LABORATOŘ
AKREDITOVANÁ
add remove
- Akreditovaná laboratoř add remove
-
ZAHRADA
add remove Hnojiva add removePostřiky add removeSubstráty add removeSemena add removeTrávník add removeRuční nářadí add removeNůžky add removeZavlažování add remove
-
SLUŽBY
add remove
Plnící linky
add removeMobilní plnící linka pro tichá vína add removeMobilní etiketovací a záklopková linka add removePůjčovna add removePůjčení vzpěnovače add removePůjčení plničky Bag in Box add removePůjčení uzavíracího stroje add removeTest integrity add removeGrafické práce a návrhy
add removeGrafické práce a návrhy add remove - BLOG
-
KONTAKTY
add remove
Prodejna CZ
add remove-
LIPERA s.r.o.
- Vinařské potřeby
- Podivínská 1470
- 691 02 Velké Bílovice
- Česká republika
- +420 602 747 484
- obchod@lipera.cz
- Pondělí až pátek: 7:30 - 17:30
- Sobota: 8:00 - 11:30
Prodejna SK add remove-
LIPERA SK s.r.o.
- Vinárske potreby
- Bernolákova 18
- 902 01 Pezinok
- Slovenská republika
- +421 911 347 925
- info@lipera.sk
- Pondelok až piatok: 8:00 - 17:00
-
Kvasinky Aktiv Hefe 8, 20 g
Kód: 080032
Z 147
53.57 bez DPH
SklademVhodné zejména pro: Frankovka, Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder,
Aroma: Aroma tmavého ovoce, jako např. ostružiny, rybíz, třešně, klasický „typ Pinot“
Popis: Rovnoměrné, ne příliš rychlé kvašení, toleruje mošty chudé na živiny, tolerance vůči alkoholu do 16 % obj., vhodné pro bariková vína kvašení: 25 - 28 °C
Kvasinky tvořící aroma lesních plodů, např. ostružiny, maliny, jahody. Mají vysokou toleranci alkoholu do 16%, jsou vhodné pro barrique. Doporučená teplota kvašení: 25–28°C.
Použití a dávkování: Připravte si správnou dávku kvasinek na množství moštu, který chcete kvasit. Za normálních podmínek kvašení: 15-20 g/hl. Za obtížných podmínek kvašení: 30-50 g/hl.
Příprava zákvasu: Na 1 díl suchých kvasinek přidejte 5 dílů moštu a 5 dílů teplé vody (30-40 °C). Kvasinky aktivujte 15-20 minut. Lehce promíchejte. Tvorba pěnové korunky ukazuje aktivitu kvasinek. Nechte vychládnout cca na 20 °C a následně přidejte do moštu a promíchejte. U moštu / rmutu pod 15 °C nechte vychládnout na maximální rozdíl 7 °C.
Skladování: Skladujte v chladu a suchu. Kvasinky lze v neporušeném balení skladovat při 5-15 °C po dobu tří let.
Na krátkou dobu je lze skladovat i při teplotě 25 °C. Otevřené balení těsně uzavřete a v nejbližší době spotřebujte.
Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378
Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.
Podobné produkty:
Šumivý granulát metabisulfitu draselného v dávce 400 g čistého SO2/sáček
Speciální enzym pro uvolnění aroma. Enzym uvolňující aroma mladých bílých a rosé vín, zvláště vhodný pro aromatické odrůdy.
Speciální komplexní směs sladkých taninů vhodná pro komplexní a strukturovaná bílá vína. Podporuje
chuť a vůni po citrusech odvozené od esterů a vyšších alkoholů.
Dávkování: 2 - 10 g/hl
Vhodné zejména pro: André, Cabernet Moravia, Alibernet,
Aroma: Podporují chuť a aroma rybízu, malin a ostružin. Dodávají vůni a svěžest. Vysoká tvorba glycerinu
Popis: Velice dobře se přizpůsobí struktuře a hustotě rmutu. Vysoce odolné vůči alkoholu nad 20 % obj. a velmi odolné proti vysokým teplotám při kvašení až 36 °C
Vhodné zejména pro: Ryzlink rýnský, Müller Thurgau,
Aroma: Zachovává vynikající ryzlinkové struktury, kořenitý odrůdový buket. Květnaté, lipové aroma
Popis: Rychlý rozkvas, šetrné kvašení s malou tvorbou pěny, kvašení: 15 - 22 °C
Vhodné zejména pro: , Výroba jemných a elegantních vín, optimalizuje školení na kalech a zvyšuje kvalitativní potenciál hroznů
Aroma: Aromatická jemnost a zachování typických odrůdových aroma
Popis: S. cerevisiae galactose - byla speciálně vybrána pro výrobu bílých a rů- žových vín, VIALATTE FERM® W12 optimalizuje aromatickou jemnost a dojem kulatosti v ústech. VIALATTE FERM® W12 rychle autolyzuje a pro- to je velmi vhodný pro školení v tancích nebo v sudech s batonáží kalů. Přípravek umožňuje uchování kvalitativního potenciálu a odrůdového charakteru hroznů, které byly pěstovány a sklízeny v těch nejlepších pod- mínkách. VIALATTE FERM® W12 se doporučuje pro odrůdy Chardonnay, Muscadet, Viognier atd. VIALATTE FERM® W12 je robustní kvasinka, je- jíž použití se také doporučuje v případě samovolného zastavení kvašení.