Vhodné zejména pro: Chardonnay, Rozvíjí aromatickou úplnost a jemnost u archivních vín vcházejících z odrůdy Chardonnay
Aroma: Odrůdová aromata Estery (růžové, citrusové)
Popis:
Kvasinky Aktiv Hefe 6, 100 g
Kód: 080088
Z 0
150 bez DPH
Na objednávkuVhodné zejména pro: kvasinky na ovocné destiláty
Aroma: Bezpečné kvašení do 16% obj. alkoholu.
Popis: Bezpečné kvašení do 16% obj. alkoholu Doporučená teplota kvašení: 15-25°C.
Kvasinky na ovocné destiláty Kvasinky ke kvašení rmutu z ovoce. Zajistí čisté kvašení a tím zabrání negativnímu ovlivnění aroma vedlejšími produkty kvašení přecházejícími do destilátu.
Použití a dávkování:
Připravte si správnou dávku kvasinek na množství moštu, který chcete kvasit. Za normálních podmínek kvašení: 15-20 g / hl. Za obtížných podmínek kvašení: 30-50 g / hl.
Příprava zákvasu:
Na 1 díl suchých kvasinek přidejte 5 dílů moštu a 5 dílů teplé vody (30-40 °C). Kvasinky aktivujte 15-20 minut. Lehce promíchejte. Tvorba pěnové korunky ukazuje aktivitu kvasinek. Nechte vychládnout cca na 20 °C a následně přidejte do moštu a promíchejte. U moštu pod 15 °C nechte vychládnout na maximální rozdíl 7 °C.
Skladování:
Skladujte v chladu a suchu. Kvasinky lze v neporušeném balení skladovat při 5-15 °C po dobu tří let. Na krátkou dobu je lze skladovat i při teplotě 25 °C. Otevřené balení těsně uzavřete a v nejbližší době spotřebujte.
Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378
Rozšířený popis:
SIHA aktivní kvasinky 6 (Brennereihefe) jsou sušené čisté kultury kvasinek ke kvašení rmutu z ovoce, obilí a topinamburů v lihovarech. Zaručují rychlý rozkvas a bezpečné prokvašení i v nepříznivých podmínkách. Okamžité přidání po vystírání potlačuje tvorbu nežádoucích kvasinek a bakterií. „Čisté“ kvašení zabrání negativnímu ovlivnění vůně vedlejšími produkty kvašení přecházejícími i do destilátu.
Specifické výhody SIHA aktivní kvasinky 6 (Brennereihefe)
- Velmi rychlý rozkvas a spolehlivé prokvašení.
- Velmi dobré studené kvašení.
- Rychle vytlačuje divoké kvasinky a bakterie, zabrání vzniku nežádoucích vedlejších produktů kvašení.
- Bezpečné kvašení do 16 % obj. alkoholu.
- Vysoký konečný stupeň prokvašení, vysoká alkoholová výtěžnost.
- Malá tvorba pěny.
Použití
Zásadně by se ovocný rmut měl co nejdříve naočkovat kvasinkami SIHA aktivní kvasinky 6 (Brennereihefe). Delší doba prostoje by podporovala nekontrolované rozmnožování divokých kvasinek a nežádoucích bakterií. Následující dávky spolehlivě zabrání problémům s kvašením:
Účel použití - Aplikované množství g/hl při
běžných podmínkách kvašení:
Jablečný rmut: 5 – 15
Švestkový rmut: 5 – 15
Hruškový rmut Williams: 5 – 15
Hruškový rmut: 5 – 15
Třešňový rmut: 5 – 15
Topinamburový rmut: -
Obilní rmut: 5 – 15
obtížných podmínkách kvašení
Jablečný rmut: 10 – 30
Švestkový rmut: 10 – 30
Hruškový rmut Williams: 10 – 30
Hruškový rmut: 10 – 30
Třešňový rmut: 10 – 30
Topinamburový rmut: 20 – 40
Obilní rmut: 10 – 30
Doporučujeme SIHA aktivní kvasinky 6 (Brennereihefe) zamíchat do 10násobného množství směsi šťávy/vody o teplotě 20 – 30 °C a přidat do rmutu asi po 10 minutách, po opětovném promíchání. Dbejte na dobré rozložení kvasinek v rmutu.
Lze také vsypat suché SIHA aktivní kvasinky 6 (Brennereihefe) po dávkách přímo během vystírání. Doba rozkvašení se tím prodlužuje jen o několik málo hodin. Abyste přesto zajistili spolehlivé kvašení, měli byste zvýšit množství kvasinek ca. o 20 %.
Bezpečnost
Pro kvasinky SIHA aktivní kvasinky nejsou nutné žádné bezpečnostně-technické údaje, protože tyto výrobky slouží přímo výrobě potravin. Při skladování, manipulaci a přepravě nehrozí žádné nebezpečí pro člověka ani pro životní prostředí.
Další upozornění: Třída ohrožení vod (WGK) = 0
Skladování
SIHA aktivní kvasinky 6 (Brennereihefe) jsou baleny pod ochranným plynem do vzduchotěsné vícevrstvé hliníkové folie. Balení je vakuované a proto lze snadno kontrolovat jeho neporušenost.
Kvasinky SIHA aktivní kvasinky 6 (Brennereihefe) lze v neporušeném balení skladovat při 4 – 10 °C po dobu 3 let. Na krátkou dobu lze je skladovat i při teplotě 20 °C. Otevřené balení obratem spotřebujte.
Ověřovaná jakost
U kvasinek SIHA aktivní kvasinky 6 (Brennereihefe) se během procesu výroby pravidelně kontroluje rovnoměrně vysoká jakost výrobku. Tyto zkoušky zahrnují jak technická kritéria funkčnosti, tak i potravinářskou nezávadnost. Přísné kontroly se dále provádějí přímo před a během konečného balení.
Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.