Speciální bentonit ke krášlení nápojů.
Zavolejte nám:
+420 602 747 484-
VÝROBA VÍNA
add remove
-
PŘÍPRAVKY
add remove
-
SKLEP
add remove
- Filtrační materiály add remove
- Skladování add remove
- Sanitace
- Nerezové nádoby add remove
- Lahve add remove
- Čerpadla add remove
- VINOHRAD add remove
-
LABORATOŘ
AKREDITOVANÁ
add remove
- Akreditovaná laboratoř add remove
-
ZAHRADA
add remove Hnojiva add removePostřiky add removeSubstráty add removeSemena add removeTrávník add removeRuční nářadí add removeNůžky add removeZavlažování add remove
-
SLUŽBY
add remove
Plnící linky
add removeMobilní plnící linka pro tichá vína add removeMobilní etiketovací a záklopková linka add removePůjčovna add removePůjčení vzpěnovače add removePůjčení plničky Bag in Box add removePůjčení uzavíracího stroje add removeTest integrity add removeGrafické práce a návrhy
add removeGrafické práce a návrhy add remove - BLOG
-
KONTAKTY
add remove
Prodejna CZ
add remove-
LIPERA s.r.o.
- Vinařské potřeby
- Podivínská 1470
- 691 02 Velké Bílovice
- Česká republika
- +420 602 747 484
- obchod@lipera.cz
- Pondělí až pátek: 7:30 - 17:30
- Sobota: 8:00 - 11:30
Prodejna SK add remove-
LIPERA SK s.r.o.
- Vinárske potreby
- Bernolákova 18
- 902 01 Pezinok
- Slovenská republika
- +421 911 347 925
- info@lipera.sk
- Pondelok až piatok: 8:00 - 17:00
-
Bentonit CA Bentonit G, 1 kg
Kód: 020014
Z 0
76.03 bez DPH
Na objednávkuGranulovaný vápenatý bentonit ke krášlení vín . Odstraňuje termolabilní bílkoviny z vín. Kromě adsorpce bílkovin lze v malé míře snížit i obsah tříslovin a těžkých kovů.
Použití a dávkování: Potřebné množství bentonitu nasypte za intenzivního míchání asi do 10–15 násobku vody a nechte hodinu nabobtnat. Přebytečnou vodu můžete slít. Úspěch krášlení bentonitem závisí na dobrém promíchání nápoje s krášlícím prostředkem. Ošetřený nápoj před přidáním bentonitu uveďte míchadlem do intenzivního pohybu, připravenou suspenzi bentonitu pomalu přidávejte a intenzivně míchejte ještě po dobu dalších 15 minut.
Dávkování:
Vína chudá na bílkoviny 50 – 150 g/hl
Vína o středním obsahu bílkovin 100 – 200 g/hl
Vína extrémně bohaté na bílkoviny do 400 g/hl
Silně oxidované víno 30 – 180 g/hl
Zlepšení aroma 5 – 20 g/hl
Skladování: Skladujte v chladu a suchu. Skladovat v neporušeném balení při 15 - 25 °C po dobu tří let. Otevřené balení těsně uzavřete a v nejbližší době spotřebujte.
Servis: + 420 775 004 044 + 420 777 784 378
Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.
Podobné produkty:
Eliminace nestabilních bílkovin v moštech a vínech.
Speciální komplexní směs sladkých taninů vhodná pro komplexní a strukturovaná bílá vína. Podporuje
chuť a vůni po citrusech odvozené od esterů a vyšších alkoholů.
Dávkování: 2 - 10 g/hl
Vysoce čistý Vitamin C, vybraný speciálně pro použití ve víně, sektu, ovocné šťávě a pivu.
Uhličitan vápenatý (CaCO3 / E 170) k odkyselení hroznového moštu a vína. Používá se přednostně k jednoduchému odkyselení, tedy k odstranění kyseliny vinné.
Tanin ze středně opáleného francouzského dubu určený pro zrání červených a bílých strukturovaných vín. Prohlubuje aromatické tóny, dodává eleganci, měkkost a náznak vanilkové vůně.
Dávkování: 2 - 3 g/hl
Tanin z odleženého opáleného dubu. Dodává vínu lehký dřevitý tón. Aroma po vanilce. Reaguje s přírodními tříslovinami obsaženými ve víně.
Dávkování: 1 - 10 g/hl
Uhličitan vápenatý (CaCO3 / E 170) k odkyselení hroznového moštu a vína. Používá se přednostně k jednoduchému odkyselení, tedy k odstranění kyseliny vinné.
Tanin z francouzského dubu, je vhodný pro mladá červená a růžová vína se střední až velkou strukturou.
Zvýrazňuje aromatické vjemy svěžesti a ovocné chuti, které připomínají červené ovoce, zejména třešně.
Dávkování: 4 - 5g/hl
Gallo-proanthocyanidinický tanin z vybraných lístků Čajovníku čínského. Používá se ve všech fázích výroby bílých, růžových a červených vín. V raných fázích na snížení potřeby SO2 a v průběhu zrání k navrácení svěžesti. Před lahvováním pro posílení ovocných a květinových tónů.
Dávkování: 5-10 g/hl