SIHA Gelatine flotační je vysoce čistá potravinářská želatina ke krášlení nápojů. Je vhodná zejména k flotaci hroznových moštů a ovocných šťáv. Přípravek má vysoce kladný náboj reagující ihned velmi intenzivně se záporně nabitými koloidy nápoje, např. s tříslovinami a zbytky pektinu. Tyto látky se pak vysrážejí společně se želatinou.



Specifické výhody:

SIHA Gelatine flotační: } Vysoká adsorpční schopnost vůči negativně nabitým tříslovinám a zbytkům pektinu. } Dobrá rozpustnost při 45 – 55 °C. } Přirozená bílkovina o vysoce čisté potravinářské kvalitě s vysokou schopností gelovatění.


 



Použití:

SIHA Gelatine flotační je nutno před použitím rozpustit. Rozpouštění proveďte v malém množství vody. Z důvodu její velké schopností gelovatění a vysoké hodnoty Bloom rozpusťte a zpracujte tuto želatinu vždy za tepla.



Příprava:

Nejlepší účinek želatiny docílíte, když ji necháte nejdříve 15 – 30 minut nabobtnat v 5-násobném množství studené vody. SIHA Gelatine flotační vpravujte do vody tak, aby byla ze všech stran smáčena a nedocházelo k tvorbě hrudek. Po bobtnání za intenzivního míchání rozpusťte želatinu přidáním horké vody. Teplota roztoku by měla činit 45 – 55 °C. Takto vyrobený roztok lze přímo používat k flotaci. Zpracování musí probíhat za tepla, protože při ochlazení pod 35 °C dojde ke gelovatění.





Funkční princip:

Bez předešlé enzymace není výkonná flotace možná. Enzym rozštěpí dlouhé řetězy pektinů, které želatina pak může obalit. Bez enzymace je flotační výkon výrazně nižší a potřeba želatiny se zvyšuje (viz také: Pokyny pro uživatele - flotace).





Dávkování:

Dávka činí zpravidla 5 – 7 g/hl u obtížných hroznů 8 – 15 g/hl





Vlastnosti výrobku:

SIHA Gelatine flotační je čistá potravinářská želatina o vysoké schopnosti gelovatění. Získá se tak jako všechny druhy želatiny šetrnou hydrolýzou kolagenu (proteinu z kosti a kůže). Chemickými a termickými vlivy dojde k rozložení původně komplikované vláknité struktury na jednodušší niťovité koloidy. Ty se šetrně suší a rozemelou. Správně zvolené Bloomovo číslo 180 – 200 Bloom zaručuje dobrou schopnost vysrážení tříslovin a intenzivní tvorbu vloček při flotaci. SIHA Gelatine flotační je přírodní bílkovina a fyziologicky naprosto nezávadná a při hodnotách pH moštu, vína nebo ovocné šťávy má kladný náboj. Proto intenzivně reaguje s negativně nabitými koloidy vyskytujícími se v nápoji, např. s tříslovinami nebo zbytky pektinu, ale rovněž s přidaným negativně nabitým flokulačním činidlem, např. se solem křemičitým, bentonitem a taninem. SIHA Gelatine flotační se při správně čeřící kombinaci opět zcela vysráží.



 



Bezpečnost:

Při použití v souladu s určením a při odborné aplikaci nejsou známé žádné negativní účinky. Další údaje o bezpečnosti viz bezpečnostní list EU, který Vám na vyžádání rádi zašleme.



 



Skladování:

SIHA Gelatine flotační se vyrábí, balí a skladuje až do doby expedice s největší pečlivostí. Jako přírodní bílkovina je to vysoce účinný adsorpční prostředek, který při nesprávném skladování může přijímat cizí zápachy. Proto ji skladujte vždy v dobře uzavřeném obalu na chladném, pachově neutrálním, suchém a dobře větraném místě.



 



Druhy balení:

SIHA Gelatine flotační má číslo zboží 97.109 a dodává se v těchto druzích balení: 5 kg polyetylénový sáček 25 kg pytel z polyetylénu a papíru Číslo celního sazebníku: 3503 00 10



 



Ověřovaná jakost:

U SIHA Gelatine flotační se během procesu výroby stále kontroluje rovnoměrně vysoká jakost výrobku. Tyto zkoušky zahrnují jak technická kritéria funkčnosti, tak i potravinářskou nezávadnost. Přísné kontroly se dále provádějí přímo před konečným balením a během něho. SIHA Gelatine flotační odpovídá kritériím čistoty Mezinárodního kodexu vinařských prostředků a předpisům německé vinařské vyhlášky.



 


Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.

TI_Gelatine flotacni_CZ.pdf

Podobné produkty: