SIHADEX® je speciální vápno cíleně vyvinuté k odkyselení cestou vysrážení soli z hroznového moštu a vína. Na základě speciálních vlastností výrobku a osvědčeného postupu (odkyselení v dílčích dávkách) lze právě v letech, kdy je malý podíl kyseliny vinné, vysrážet kyselinu vinnou a kyselinu jablečnou stejným dílem v podobě podvojné soli. Odkyselení na podvojnou sůl se používá hlavně u těch ročníků, kde je podíl kyseliny vinné na celkové kyselině velmi malý a celkový obsah kyseliny je zároveň velmi vysoký. Je tomu tak především u nezrale sklízených a mrazem poškozených hroznů. Při odkyselení na podvojnou sůl se spočítané dílčí množství moštu nebo vína zcela odkyselí, tzn. že se vysráží kyselina vinná i kyselina jablečná. Následně se dílčí množství opět přidává do hlavního množství. Po smíchání zůstává proto v celkovém množství vína zachován dostatečný podíl kyseliny vinné. To by z chuťových důvodů mělo být bezpodmínečným cílem. Úplné odstranění kyseliny vinné z nápoje by vedlo k nepříjemné slano-papírové chuti a zároveň by to zvedlo hodnotu pH tak výrazně, že může docházet k mikrobiologickým problémům.Dávkování: 66,7 g / 100 l (sníží kyseliny o 1 g na litr)Při výpočtu pro odkyselení postupujte dle podrobné technické informace!Skladování: Skladujte v originálním balení na suchém místě bez zápachu. V žádném případě ho neskladujte společně s oleji, pohonnými hmotami, pařícími se chemikáliemi atd. nebo v jejich blízkosti.Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378   





Specifické výhody SIHADEX®:

•rychlý pokles hodnoty pH v dílčím množství.

•vysrážení kyseliny vinné a kyseliny jablečné v poměru 1:1 v dílčím množství.

•rychlé vysrážení podvojné soli.



Podrobný popis: Odkyselení na podvojnou sůl se používá hlavně u těch ročníků, kde je podíl kyseliny vinné na celkové kyselině velmi malý a celkový obsah kyseliny je zároveň velmi vysoký. Je tomu tak především u nezrale sklízených a mrazem poškozených hroznů. Při odkyselení na podvojnou sůl se spočítané dílčí množství moštu nebo vína zcela odkyselí, tzn. že se vysráží kyselina vinná i kyselina jablečná. Následně se dílčí množství opět přidává do hlavního množství. Po smíchání zůstává proto v celkovém množství vína zachován dostatečný podíl kyseliny vinné. To by z chuťových důvodů mělo být bezpodmínečným cílem. Úplné odstranění kyseliny vinné z nápoje by vedlo k nepříjemné slano-papírové chuti a zároveň by to zvedlo hodnotu pH tak výrazně, že může docházet k mikrobiologickým problémům.



Dávkování: 66,7 g / 100 l (sníží kyseliny o 1 g na litr)

Při výpočtu pro odkyselení postupujte dle:

Kalkulačky na podvojné odkyselení na http://www.lipera.cz/kalkulacka/cz/



Skladování: Skladujte v originálním balení na suchém místě bez zápachu. V žádném případě ho neskladujte společně s oleji, pohonnými hmotami, pařícími se chemikáliemi atd. nebo v jejich blízkosti.


Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.

BL_Sihadex.pdf
TI_Sihadex_CZ.pdf

Podobné produkty:

K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme soubory cookie. Informace o tom, jak náš web používáte, sdílíme s našimi partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Partneři tyto údaje mohou zkombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které získali v důsledku toho, že používáte jejich služby.

Podrobné nastavení

Pokročilá nastavení souborů cookies

Funkční cookies (technické)

Funkční cookies jsou striktně vyžadovány pro možnost poskytovat služby e-shopu a z toho důvodu není možné je deaktivovat.

Marketingové cookies

Tato cookies sbírají informace o zobrazování reklamních sdělení pro potřeby lepšího nabízení obsahu návštěvníkům.

Analytické cookies

Sbírají informace o procházení e-shopu ze strany návštěvníků. Slouží pro potřeby podrobné analýzy o jaké produkty je mezi návštěvníky zájem a jaký je obvyklý proces jejich návštěvy na e-shopu.

Výkonová cookies

Tato se používají ke zlepšení zážitku z prohlížení a optimalizaci provozu obchodu.

Ostatní cookies

Toto jsou cookies, kde není zcela jasný jejich účel a/nebo stále probíhá jejich kategorizace.