Popis

Tanin DR zabrání oxidaci barviv ve rmutu a moštu na červené víno. Přidáním Taninu DR chráníte barvu červeného vína i při pozdější dávce SO2. Kromě toho Tanin DR podporuje díky svému obsahu katechinu dřívější chuťové zrání červených vín, protože napomáhá polymerizaci přirozeně se vyskytujících tříslovin. Již ve stadiu mladého vína je poznat výrazný rozdíl ošetřeného červeného vína ve srovnání s neošetřeným červeným vínem.



Použití

Tanin DR lze přidat přímo do rmutu nebo také do kvašení červeného moštu. Tanin DR se rozpouští poměrně dobře v malém množství horké vody. Tanin je dobré do rmutu dobře zamíchat. Následné ošetření mladých vín může efekt zvýšit.



Dávkování

Červené rmuty všech odrůd 5-30 g/hl.

Mladé víno 5-10 g/hl



Vlastnosti

- zabrání oxidaci barviv ve rmutu a moštu na červené víno

- podporuje dřívější chuťové zrání červených vín



Zvláštnosti

- výraznějšího účinku docílíme při menším obsahu SO2

- lze velmi dobře kombinovat s jinými krášlícími prostředky

- velmi vysoká aktivita, 100% účinná látka



Skladování

Skladujte v suchu, při aplikaci se vyvarujte vdechnutí látky


Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.

BL_Tannine_Range_CZ.pdf

Podobné produkty: