Zavolejte nám:
+420 602 747 484-
VÝROBA VÍNA
add remove
-
PŘÍPRAVKY
add remove
-
SKLEP
add remove
- Filtrační materiály add remove
- Skladování add remove
- Sanitace
- Nerezové nádoby add remove
- Lahve add remove
- Čerpadla add remove
- VINOHRAD add remove
- LABORATOŘ AKREDITOVANÁ add remove
-
ZAHRADA
add remove Hnojiva add removePostřiky add removeSubstráty add removeSemena add removeTrávník add removeRuční nářadí add removeNůžky add removeZavlažování add remove
-
SLUŽBY
add remove
Plnící linky
add removeMobilní plnící linka pro tichá vína add removeMobilní etiketovací a záklopková linka add removePůjčovna add removePůjčení vzpěnovače add removePůjčení plničky Bag in Box add removePůjčení uzavíracího stroje add removeTest integrity add removeGrafické práce a návrhy
add removeGrafické práce a návrhy add remove - BLOG
-
KONTAKTY
add remove
Prodejna CZ
add remove-
LIPERA s.r.o.
- Vinařské potřeby
- Podivínská 1470
- 691 02 Velké Bílovice
- Česká republika
- +420 602 747 484
- obchod@lipera.cz
- Pondělí až pátek: 7:30 - 17:30
- Sobota: 8:00 - 11:30
Prodejna SK add remove-
LIPERA SK s.r.o.
- Vinárske potreby
- Bernolákova 18
- 902 01 Pezinok
- Slovenská republika
- +421 911 347 925
- info@lipera.sk
- Pondelok až piatok: 8:00 - 17:00
-
Gummi Arabicum granulát, 25 kg
Kód: 180038
Z 2
13191.74 bez DPH
Poslední kusy sklademMikrofiltrovaná 100% prášková arabská guma pro stabilizaci vín. Zlepšuje pocit v ústech a harmonizuje víno s vysokým obsahem kyselin a alkoholu.
Gummi Arabicum Granulat je mikrofiltrovaná (proto čistá a stabilní) arabská guma (E 414) vyráběna z kvalitní arabské klovatiny. Sestává hlavně z polysacharidů a používá se tradičně jako ochranný koloid k zamezení zakalení z mědi nebo železa v kombinaci s kyselinou citrónovou (0,3 – 0,5 g/hl) nebo ke stabilizaci krystalů v kombinaci s kyselinou metavinnou. Velmi snadno rozpustná, zlepšuje kulatost vín, u červených a rosé vín dosahuje stabilizace barvy. Jako vedlejší efekt se zlepšuje i tzv. mouthfeeling vína, tedy pocit v ústech.
Použití: Koloidální látky ve víně se skládají z polysacharidů, polypeptidů a polyfenolů. Arabino-galactanová frakce arabské gumy vytváří film kolem těchto částic. Stejný negativní náboj všech částic zabrání, aby se vzájemně dotýkaly. Tak se vytváří ochranná koloidální síť, ve které nedochází k sedimentaci rozptýlených částic a snižuje se jejich sklon ke shlukování. Vysoká stálost koloidálního roztoku arabské gumy vysvětluje jeho označení jako „ochranný koloid“. Tvorba takové sítě si vyžádá ovšem určitý čas (4 - 10 hodin), který by sklepmistr měl využít a ošetřené víno by měl po ošetření rychle filtrovat a stáčet. Pokud to není z časových důvodů možné, doporučujeme tento výrobek přidat několik dnů před stáčením, nejméně 72 hodin před konečnou membránovou filtrací.
Důležité upozornění: Není-li koncentrace arabské gumy dostatečná, vznikají v koloidální síti mezery. Vytváří se vodní můstky mezi molekuly arabské gumy a ochranný účinek postupně klesá: může vzniknout nežádoucí zákal, a to flokulací koloidních částic.
Dávkování: 10 – 30 g / hl, množství se řídí podle typu vína a účelu použití
Skladování: skladujte v chladu a suchu a chraňte před světlem.
Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378
Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.
Podobné produkty:
SIHA Terra Rosso jsou vybrané čisté kvasinky z Chorvatska, se speciálními vlastnostmi pro červený mošt a červený rmut. Výhodou jsou jemná ovocná vína s aromatickým profilem
odrůdy. Specifickými výhodami jsou stabilizace barev a rychlá a bezpečná alkoholová fermentace. SIHA Terra Rosso je vhodná zejména pro kořeněná, tmavá červená vína (Terran, Cabernet Sauvignon, Merlot).
Vhodné zejména pro: Sauvignon, Colombard, Verdejo, Petit Manseing, Výroba bílých a růžových aromatických vín, optimalizuje zvýražnění thiolů
Aroma:
Zvýraznění thiolů
Popis: VIALATTE FERM® W28 je kvasinka S. cerevisiae galactose - byla spe- ciálně vybrána pro její schopnost tvorby thiolů při výrobě vína z odrůd, které jsou bohaté na aromatické prekurzory. V optimálním stavu fenolické zralosti může zesílit tóny citrusů a plodu mučenky, které vínům dodávají velmi aktuální styl. Má vynikající schopnost kvašení, a to i v obtížných podmínkách (nízká teplota, vyšší obsah alkoholu, nedostatek dusíku...). VIALATTE FERM® W28 se doporučuje pro výrobu vín z hroznových odrůd typu Sauvignon, Colombard, Verdejo, Petit Manseing anebo odrůd červených vín v rámci výroby růžových aromatických vín.
Speciální práškový sodno-vápenatý bentonit. Vhodný pro bílá, rosé a červená vína. Bentonit s vysokou absorpční schopností.
Doporučuje se pro koloidní stabilizaci a zlešení kulatosti červených, bílých a růžových vín.
Chladnomilný bentonit ke krášlení vína
Tanin ze středně opáleného francouzského dubu určený pro zrání červených a bílých strukturovaných
vín. Prohlubuje aromatické tóny, dodává eleganci, měkkost a náznak vanilkové vůně.
Dávkování: 2 - 3 g/hl