Zavolejte nám:
+420 602 747 484-
VÝROBA VÍNA
add remove
-
PŘÍPRAVKY
add remove
-
SKLEP
add remove
- Filtrační materiály add remove
- Skladování add remove
- Sanitace
- Nerezové nádoby add remove
- Lahve add remove
- Čerpadla add remove
- VINOHRAD add remove
- LABORATOŘ AKREDITOVANÁ add remove
-
ZAHRADA
add remove Hnojiva add removePostřiky add removeSubstráty add removeSemena add removeTrávník add removeRuční nářadí add removeNůžky add removeZavlažování add remove
-
SLUŽBY
add remove
Plnící linky
add removeMobilní plnící linka pro tichá vína add removeMobilní etiketovací a záklopková linka add removePůjčovna add removePůjčení vzpěnovače add removePůjčení plničky Bag in Box add removePůjčení uzavíracího stroje add removeTest integrity add removeGrafické práce a návrhy
add removeGrafické práce a návrhy add remove - BLOG
-
KONTAKTY
add remove
Prodejna CZ
add remove-
LIPERA s.r.o.
- Vinařské potřeby
- Podivínská 1470
- 691 02 Velké Bílovice
- Česká republika
- +420 602 747 484
- obchod@lipera.cz
- Pondělí až pátek: 7:30 - 17:30
- Sobota: 8:00 - 11:30
Prodejna SK add remove-
LIPERA SK s.r.o.
- Vinárske potreby
- Bernolákova 18
- 902 01 Pezinok
- Slovenská republika
- +421 911 347 925
- info@lipera.sk
- Pondelok až piatok: 8:00 - 17:00
-
Kvasinky Terra Rosso, 0,5 kg
Kód: 080745
Z 37
669.64 bez DPH
SklademSIHA Terra Rosso jsou vybrané čisté kvasinky z Chorvatska, se speciálními vlastnostmi pro červený mošt a červený rmut. Výhodou jsou jemná ovocná vína s aromatickým profilem
odrůdy. Specifickými výhodami jsou stabilizace barev a rychlá a bezpečná alkoholová fermentace. SIHA Terra Rosso je vhodná zejména pro kořeněná, tmavá červená vína (Terran, Cabernet Sauvignon, Merlot).
Specifické výhody SIHA Terra Rosso:
- Mírná nutriční náročnost
- Až 16 obj.% Alkoholu
- Nízká produkce nežádoucích fermentačních vedlejších produktů
- Rychlá a bezpečná fermentace
- Stabilizace barev
Použití
Mošty by měly být očkovány SIHA Terra Rosso co nejdříve. Delší doba macerace podporuje nekontrolované šíření divokých kvasinek a nežádoucích bakterií.
SIHA Terra Rosso by měla být zamíchána do 10-ti násobného množství směsi moštu a vody při teplotě 32–35 ° C, po 15 minutách znovu promíchána a poté přidána do moštu nebo rmutu. Přidání SIHA® SpeedFerm® 20 g / hl podporuje rehydrataci.
Rozsah fermentace mezi 18 - 28 ° C. Optimální počáteční teplota fermentace je 16 ° C při naočkování SIHA Terra Rosso.
Přidání kvasinkové výživy SIHA® Vitamin B1 na fermentaci živin v dávce 600 mg na 1 000 l vytvoří ještě lepší podmínky reprodukce, fermentace a metabolismu.
V obtížných podmínkách s rmutem z červeného vína se doporučuje přidání 20 g / hl živin SIHA® PROFERM® z červených kvasnic.
Je třeba dodržovat příslušné národní právní předpisy.
Charakteristika produktu
Selekční prací se podařilo dosáhnout snížení barevné adsorpce kvasinkami a tím získat lepší barevnou stabilitu. Víno fermentované SIHA Terra Rosso má typické odrůdové aroma s tříslovinovou strukturou. Další cíle a práce na vývoji byly zaměřeny na vysokou fermentační aktivitu a životaschopnost. men kvasinek se vyznačuje mírnou nutriční potřebou
během alkoholového kvašení.
SIHA Terra Rosso může produkovat až 16,0% bjemových alkoholu. Praktický výtěžek alkoholu je řibližně 47% obsahu cukru. Na každý lb (kg) fermentovaného cukru připadá přibližně 546 kJ (130cal) tepla.
Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.
Podobné produkty:
Vhodné zejména pro: ,
Aroma: Výrazně podporuje „TERROIR“ a odrůdový charakter, výrazné aroma s dlouhodobým zracím potenciálem
Popis: Řízené spontální kvašení, dobrý stupeň prokvašení, kvašení: 18 – 20 °C
Speciální pektináza ke zlepšení flotace.
Vhodné zejména pro: , Na výrobu růžových ovocitých vín a kulatých vín
Aroma: Fermentační aromata (červené ovoce - neamylické)
Popis:
Vhodné zejména pro: Merlot, Cabernet Sauvignon, Gamay, Rulandské modré, Pinot Noir , Výroba jemných červených vín s čerstvým a ovocným profilem
Aroma: Produkce sekundárního aroma, zvýraznění odrůdového aroma
Popis: SO.FRUITY je kvasinka S. cerevisiae, kmen L1414, vybraná institutem IFV v Beaujolais. Umožňuje vynikající průběh kvašení a je vhodná pro krátkodobé až střednědobé vinifikace. Tato vína jsou charakteristická svými tóny červených bobulí. SO.FRUITY umožňuje velmi dobrou extrakci antokyanů a tříslovin, které červeným vínům dodávají sytou barvu a har- monickou strukturu. SO.FRUITY se doporučuje zejména pro Gamay na Beaujolais Villages, pro výrobu Crus a jemných ovocných vín z hroznů odrůd Merlot, Cabernet Sauvignon, Gamay, Pinot Noir atd.
BECOLITE® 5000
Hrubý filtrační perlit o nejvyšším výkonu k čiření silně zakalených kapalin a k odvlhčení kalu – například na ovocnou šťávu, sladinu, mladé víno, alginát, antibiotika, enzymy, pryskyřice, sirup a jiné vysoce viskózní kapaliny. Ideální k použití ve vakuových rotačních filtrech.
Tanin z čerstvých slupek hroznů Moscato. Vyznačuje se vysokou průměrnou molekulovou hmotností,
která je vysoce strukturovaná a antioxidační. Tann UVA AROM je velmi sladký tanin, účinný při vylepšvání textury bílých a červených vín a je použitelný ve všech fázích zrání.
Dávkování: 2 - 10 g/hl
Vhodné zejména pro: Chardonnay, Rulandské bílé, Rulandské šedé,
Aroma: U tichých vín se zvýrazňují citrusová aroma, u sektu spíše aroma zelených jablek až po vegetabilní vůně
Popis: Kmen se silným kvašením, který je aktivní i za těch nejnepříznivějších podmínek, kvasí i při nízkých teplotách, kvašení: 13 - 18 °C je vhodná pro zastavené kvašení