BECOLITE® 5000
Hrubý filtrační perlit o nejvyšším výkonu k čiření silně zakalených kapalin a k odvlhčení kalu – například na ovocnou šťávu, sladinu, mladé víno, alginát, antibiotika, enzymy, pryskyřice, sirup a jiné vysoce viskózní kapaliny. Ideální k použití ve vakuových rotačních filtrech.
Zavolejte nám:
+420 602 747 484-
VÝROBA VÍNA
add remove
-
PŘÍPRAVKY
add remove
-
SKLEP
add remove
- Filtrační materiály add remove
- Skladování add remove
- Sanitace
- Nerezové nádoby add remove
- Lahve add remove
- Čerpadla add remove
- VINOHRAD add remove
- LABORATOŘ AKREDITOVANÁ add remove
-
ZAHRADA
add remove Hnojiva add removePostřiky add removeSubstráty add removeSemena add removeTrávník add removeRuční nářadí add removeNůžky add removeZavlažování add remove
-
SLUŽBY
add remove
Plnící linky
add removeMobilní plnící linka pro tichá vína add removeMobilní etiketovací a záklopková linka add removePůjčovna add removePůjčení vzpěnovače add removePůjčení plničky Bag in Box add removePůjčení uzavíracího stroje add removeTest integrity add removeGrafické práce a návrhy
add removeGrafické práce a návrhy add remove - BLOG
-
KONTAKTY
add remove
Prodejna CZ
add remove-
LIPERA s.r.o.
- Vinařské potřeby
- Podivínská 1470
- 691 02 Velké Bílovice
- Česká republika
- +420 602 747 484
- obchod@lipera.cz
- Pondělí až pátek: 7:30 - 17:30
- Sobota: 8:00 - 11:30
Prodejna SK add remove-
LIPERA SK s.r.o.
- Vinárske potreby
- Bernolákova 18
- 902 01 Pezinok
- Slovenská republika
- +421 911 347 925
- info@lipera.sk
- Pondelok až piatok: 8:00 - 17:00
-
Enzymy Sihazym Uni, 10 g
Kód: 040004
Z 54
55.37 bez DPH
SklademK extrakci a čiření hroznového rmutu.
SIHAZYM® Uni je vhodný jak k čiření moštu, tak i k extrakci hroznového rmutu červených a bílých vín. Použití k čiření moštu povede k rychlejší depektinizaci a tím k efektivnímu čiření moštu. Vedlejší aktivity při použití ve stadiu rmutu zajišťují zvýšenou extrakci barviv a taninových komponentů obsažených v hroznech.
Použití a dávkování: Produkt se v doporučené dávce přidává jako 10% vodní roztok přímo do nádoby se rmutem, mlýnku, lisu nebo vozíku se rmutem. Důležité je optimální rozložení enzymového roztoku ve rmutu.
Skladování: Skladujte v chladu a suchu. Otevřené balení těsně uzavřete a v nejbližší době spotřebujte.
Dávkování (do 100 kg rmutu) a doba působení:
Rmut bílého vína:
15 °C | 3 – 6 g / 4 – 6 h
8 - 10 °C | 2 – 5 g / 4 – 6 h
Rmut červeného vína:
Klasické kvašení rmutu 4 – 6 g / 5 – 20 dnů
Pumping-over (přečerpávání) 4 – 6 g / 2 – 8 dnů
Zpětně ochlazený rmut (do 50 °C) 2 – 4 g / 2 – 4 h
Sedimentace:
Statické předčiření moštu (~15 °C) 4 – 6 g / 2 – 4 h
Statické předčiření moštu (~ 8 – 10 °C) 5 – 8 g / 2 – 4 h
Skladování:
Skladujte v chladu a suchu. Otevřené balení těsně uzavřete a v nejbližší době spotřebujte. Servis: + 420 775 004 044, + 420 777 784 378
Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.
Podobné produkty:
Vhodné zejména pro: Chardonnay, Rulandské šedé, Rulandské bílé, Ryzlink vlašský, nearomatické odrůdy
Aroma: Silné a intenzivní aroma tvořené thiolovou složkou připomínající marakuju, tropické ovoce a květinové tóny
Popis: Vynikající schopnost kvašení i za nízké teploty, vysoká odolnost vůči alkoholu do 21 % obj. kvašení: 12 - 18 °C
Vhodné zejména pro: Merlot, Cabernet Sauvignon, Gamay, Rulandské modré, Pinot Noir , Výroba jemných červených vín s čerstvým a ovocným profilem
Aroma: Produkce sekundárního aroma, zvýraznění odrůdového aroma
Popis: SO.FRUITY je kvasinka S. cerevisiae, kmen L1414, vybraná institutem IFV v Beaujolais. Umožňuje vynikající průběh kvašení a je vhodná pro krátkodobé až střednědobé vinifikace. Tato vína jsou charakteristická svými tóny červených bobulí. SO.FRUITY umožňuje velmi dobrou extrakci antokyanů a tříslovin, které červeným vínům dodávají sytou barvu a har- monickou strukturu. SO.FRUITY se doporučuje zejména pro Gamay na Beaujolais Villages, pro výrobu Crus a jemných ovocných vín z hroznů odrůd Merlot, Cabernet Sauvignon, Gamay, Pinot Noir atd.
Podporuje senzorický vývoj červených vín.
Vhodné zejména pro: výrobu sektu kvašením v láhvích a tancích.
Aroma: vytváření jemného sektového buketu při současném zintenzivnění odrůdového a polohového aroma
Popis: Vhodné na výrobu sektu a vína, u kterého se dokvašení předčasně zastavilo. Doporučená teplota kvašení: 15-20°C.
• Doporučeno pro Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Syrah a Pinot Noir
• Zvyšuje viskozitu a plnost vína
• Těžký producent manoproteinů/polysacharidů
• Kontrolované inokulum pomáhá minimalizovat produkci těkavých kyselin
• Tolerance alkoholu je až 9 % (v/v)
Ellagický tanin ze silně opáleného francouzského dubu, určený pro zralá červená vína. Dodává příjemnou chuť a aroma karamelu, opáleného dřeva, kávy a vanilky.
Dávkování: 4 - 5 g/hl
VINIFLORA OENOS
Kmen vhodný pro červená vína, dobrá malolaktická aktivita, malá aktivita betaglukosidáze (šetrné pro barvu), kladný vliv na mouthfeel vín, tolerance SO2: volná SO2 do 20 mg/l a celková SO2 do 45 mg/l, obsah alkoholu: do 14% obj., teplota: >17°C, hodnota pH: >3,1
Dávkování: 1 balení / 2,5 hl, 25 hl, 250 hl