Zavolejte nám:
+420 602 747 484-
VÝROBA VÍNA
add remove
-
PŘÍPRAVKY
add remove
-
SKLEP
add remove
- Filtrační materiály add remove
- Skladování add remove
- Sanitace
- Nerezové nádoby add remove
- Lahve add remove
- Čerpadla add remove
- VINOHRAD add remove
- LABORATOŘ AKREDITOVANÁ add remove
-
ZAHRADA
add remove Hnojiva add removePostřiky add removeSubstráty add removeSemena add removeTrávník add removeRuční nářadí add removeNůžky add removeZavlažování add remove
-
SLUŽBY
add remove
Plnící linky
add removeMobilní plnící linka pro tichá vína add removeMobilní etiketovací a záklopková linka add removePůjčovna add removePůjčení vzpěnovače add removePůjčení plničky Bag in Box add removePůjčení uzavíracího stroje add removeTest integrity add removeGrafické práce a návrhy
add removeGrafické práce a návrhy add remove - BLOG
-
KONTAKTY
add remove
Prodejna CZ
add remove-
LIPERA s.r.o.
- Vinařské potřeby
- Podivínská 1470
- 691 02 Velké Bílovice
- Česká republika
- +420 602 747 484
- obchod@lipera.cz
- Pondělí až pátek: 7:30 - 17:30
- Sobota: 8:00 - 11:30
Prodejna SK add remove-
LIPERA SK s.r.o.
- Vinárske potreby
- Bernolákova 18
- 902 01 Pezinok
- Slovenská republika
- +421 911 347 925
- info@lipera.sk
- Pondelok až piatok: 8:00 - 17:00
-
Enzymy Sihazym Extro, 100 g
Kód: 040006
Z 5
583.47 bez DPH
SklademGranulovaný enzym vhodný k extrakci hodnotných aromatických látek a žádoucích taninů. Používá se k maceraci rmutu za studena. Doporučená teplota aplikace od 8°C s dobou působení 2 až 6 hod.
SIHAZYM® Extro je pektolytický enzymový přípravek k extrakci obsahových látek bobulí ze rmutu červených a bílých vín. Cílené enzymatické uvolnění polysacharidů a plynulé odbourání pektinových látek jsou hlavními funkcemi. K extrakci a čeření hroznového rmutu.
Použit:
SIHAZYM® Extro lze používat ve rmutu červených vín během doby stání rmutu nebo do zpětně ochlazeného rmutu (~ 40 °C). Díky enzymatickému štěpení se uvolňují kromě anthokyanů i aromatické látky a žádané hroznové taniny. Ve rmutu bílého vína podporuje zejména uvolnění polysacharidů a redukuje viskozitu rmutu. Při studené maceraci rmutu bílého vína je enzym aktivní do 8 °C. Produkt se v doporučené dávce přidává jako 10% vodní roztok přímo do nádoby se rmutem, mlýnu na hrozny, lisu nebo vozíku se rmutem.
Důležité je optimální rozložení enzymového roztoku ve rmutu.
Dávkování (do 100 kg rmutu) a doba působení:
Rmut bílého vína (~ 15 °C) 4-6 g / 4-6 h
Rmut bílého vína (~ 8-10 °C) 5-7 g / 4-6 h
Rmut červeného vína: Klasické kvašení rmutu 3-4 g / 5-20 dnů
Pumping-over (přečerpávání) 3-4 g / 2-8 dnů
Zpětně ochlazený rmut (do 50 °C) 2-4 g / 2-4 h
Skladování: Skladujte v chladu a suchu. Otevřené balení těsně uzavřete a v nejbližší době spotřebujte. Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378
SIHAZYM Extro je pektolytický enzymový přípravek k extrakci obsahových látek bobulí ze rmutu červených a bílých vín. Kromě odbourávání pektinů má SIHAZYM® Extro další definované vedlejší aktivity, jako arabinosidáza a hemicelulázy. SIHAZYM® Extro je sestavený zejména pro enologický postup enzymace rmutu. Cílené enzymatické uvolnění polysacharidů a plynulé odbourání pektinových látek jsou hlavními funkcemi SIHAZYM® Extro. Tento produkt chrání extrahované anthokyany ve rmutu červeného vína, protože nevykazuje žádnou vedlejší aktivitu anthokyanázy.
Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.
Podobné produkty:
Kmen kvasinek byl vybrán na Novém Zélandu, aby se zlepšil fermentační výkon a odrůdový charakter Sauvignonu.
VINIFLORA® CH16
Kmen vhodný pro červená vína s velmi vysokou tolerancí alkoholu, excelentní výsledky v těžkých červených vínech, tolerance SO2: volná SO2 do 20 mg/l a celková SO2 do 45 mg/l, obsah alkoholu: do 16% obj., teplota: >18°C, hodnota pH: >3,3
Dávkování: 1 balení / 2,5 hl, 25 hl
Vhodné zejména pro: , Speciální kvasinky na rosé vína
Aroma: Zvýrazňuje chuť a aroma u rosé vín
Popis: Pomalý rozkvas, středně pomalé kvašení, kvašení: 15 – 25 °C
Vhodné zejména pro: Ryzlink rýnský, Müller Thurgau,
Aroma: Zachovává vynikající ryzlinkové struktury, kořenitý odrůdový buket. Květnaté, lipové aroma
Popis: Rychlý rozkvas, šetrné kvašení s malou tvorbou pěny, kvašení: 15 - 22 °C
Vhodné zejména pro: Frankovka, Rulandské modré, Cabernet Sauvignon, Zweigeltrebe,
Aroma: Červená vína získají hluboký charakter, aroma sušeného ovoce až lehké aroma pražení
Popis: Silné kvašení, toleruje vysoké teploty rmutu max. do 34 °C, kvašení: 28 - 30 °C
Vhodné zejména pro: , Výroba základních vín určených k destilaci
Aroma: Neutrální
Popis: SO.SPIRIT je kvasinka S. cerevisiae galactose - pro výrobu vín určených k destilaci. Díky svým fermentačním a organoleptickým vlastnostem SO.SPIRIT přispívá k docílení vysoce kvalitních destilátů. Navíc produkuje jen malé množství vyšších alkoholů a ethylacetátu. SO.SPIRIT produkuje vinné destiláty s květinovým a ovocným profilem, které jsou velmi jemné a na patře působí dojmem příjemné kulatosti.
VINIFLORA® OENOS
Vysoce aktivní přípravek z Oenococcus-oeni určený k biologickému odbourávání kyseliny při výrobě vín.
Směs taninů organických kyselin a polysacharidů určená pro mladá bílá vína, zlepšuje svěžest, chrání a zvyšuje primární aroma a květinové tóny.
Dávkování: 2 - 10 g/hl
Akktivovaný, vybraný špičkový bentonit Na+Ca k efektivnímu čiření a stabilizaci bílkovin.