Tanin ze středně opáleného francouzského dubu určený pro zrání červených a bílých strukturovaných
vín. Prohlubuje aromatické tóny, dodává eleganci, měkkost a náznak vanilkové vůně.
Dávkování: 2 - 3 g/hl
Zavolejte nám:
+420 602 747 484-
VÝROBA VÍNA
add remove
-
PŘÍPRAVKY
add remove
-
SKLEP
add remove
- Filtrační materiály add remove
- Skladování add remove
- Sanitace
- Nerezové nádoby add remove
- Lahve add remove
- Čerpadla add remove
- VINOHRAD add remove
- LABORATOŘ AKREDITOVANÁ add remove
-
ZAHRADA
add remove Hnojiva add removePostřiky add removeSubstráty add removeSemena add removeTrávník add removeRuční nářadí add removeNůžky add removeZavlažování add remove
-
SLUŽBY
add remove
Plnící linky
add removeMobilní plnící linka pro tichá vína add removeMobilní etiketovací a záklopková linka add removePůjčovna add removePůjčení vzpěnovače add removePůjčení plničky Bag in Box add removePůjčení uzavíracího stroje add removeTest integrity add removeGrafické práce a návrhy
add removeGrafické práce a návrhy add remove - BLOG
-
KONTAKTY
add remove
Prodejna CZ
add remove-
LIPERA s.r.o.
- Vinařské potřeby
- Podivínská 1470
- 691 02 Velké Bílovice
- Česká republika
- +420 602 747 484
- obchod@lipera.cz
- Pondělí až pátek: 7:30 - 17:30
- Sobota: 8:00 - 11:30
Prodejna SK add remove-
LIPERA SK s.r.o.
- Vinárske potreby
- Bernolákova 18
- 902 01 Pezinok
- Slovenská republika
- +421 911 347 925
- info@lipera.sk
- Pondelok až piatok: 8:00 - 17:00
-
Weinkalk Spezial, 25 kg
Kód: 180035
Z 0
1469.42 bez DPH
Na objednávkuUhličitan vápenatý (CaCO3 / E 170) k odkyselení hroznového moštu a vína. Používá se přednostně k jednoduchému odkyselení, tedy k odstranění kyseliny vinné.
Použití a dávkování:
Používá se zpravidla ve stádiu moštu ke snížení vysokého obsahu kys. vinné. Zvlášť výhodně působí na nezralý a velmi kyselý mošt, lze s ním odkyselit ale také mladé víno. Vysráží se pouze kys. vinná. Z chuťových důvodů by mělo v moštu zůstat minimální podíl kys. vinné 1-1,5 g/L, ve víně nejméně 0,5 g/L. Podíl je závislý na ročníku, silně ho ovlivňují klim. podmínky, stanoviště a odrůda.
Proto doporučujeme nechat si při výpočtu odkyselení poradit v místní laboratoři nebo místním vinařským poradcem.
66,7 g/hL snižuje obsah kyseliny vinné o 1 g/L = 1‰
Při nízkém podílu kyseliny vinné na celkové kyselině, při celkem vysoké potřebě odkyselení nebo nepříznivém poměru kys. vinné a jablečné povede odkyselení na podvojnou sůl pomocí SIHADEX® k chuťově lepšímu výsledku. Weinkalk Spezial se smíchá s 2-3 násobným množstvím moštu nebo vína na kašovité těsto a pomalu se za intenzivního promíchání přidává do nádrže. Především u již kvasícího mladého vína dochází k intenzivní tvorbě CO2 a pěny, proto by nádrž měla mít dostatek prostoru nad hladinou. Usazující se vínan vápenatý může beze všeho ležet týdny a měsíce v sudu. Mezi odkyselením a dokončením odloučení vínanu vápenatého může být několik týdnů. Zejména u odkyselení mladého vína se proto vyvarujte předčasnému stáčení do láhví.
Skladování: Vápenný prášek může díky své jemné struktuře přijímat cizí zápachy. Proto ho skladujte v suchu, dobře uzavřený a ve větrané místnosti.
Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378
Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.
Podobné produkty:
Speciální komplexní směs sladkých taninů vhodná pro komplexní a strukturovaná bílá vína. Podporuje chuť a vůni po citrusech odvozené od esterů a vyšších alkoholů.
Dávkování: 2 - 10 g/hl
Ellagický tanin ze silně opáleného francouzského dubu, určený pro zralá červená vína. Dodává příjemnou chuť a aroma karamelu, opáleného dřeva, kávy a vanilky.
Dávkování: 4 - 5 g/hl
Gallo-ellagic tannin z francouzského dubu, určený pro fi nální úpravu červených vín. Zvýrazňuje chuť
vína po lékořici a koření bez vlivu na přírodní aroma. Je to vynikající antioxidant, který zachovává v průběhu času originální chuť.
Dávkování: 2 - 3 g/hl
Tanin z čerstvých slupek hroznů Moscato. Vyznačuje se vysokou průměrnou molekulovou hmotností,
která je vysoce strukturovaná a antioxidační. Tann UVA AROM je velmi sladký tanin, účinný při vylepšvání textury bílých a červených vín a je použitelný ve všech fázích zrání.
Dávkování: 2 - 10 g/hl
Granulovaný vápenatý bentonit ke krášlení vín . Odstraňuje termolabilní bílkoviny z vín. Kromě adsorpce bílkovin lze v malé míře snížit i obsah tříslovin a těžkých kovů.
Uhličitan vápenatý (CaCO3 / E 170) k odkyselení hroznového moštu a vína. Používá se přednostně k jednoduchému odkyselení, tedy k odstranění kyseliny vinné.
Komplex přírodních vápenatých aktivovaných bentonitů, jejichž použití vyvažuje účinek odstraňování nestabilních bílkovin a objem sedlin.
Vysoce čistá potravinářská želatina ke krášlení nápojů.