Zavolejte nám:
+420 602 747 484-
VÝROBA VÍNA
add remove
-
PŘÍPRAVKY
add remove
-
SKLEP
add remove
- Filtrační materiály add remove
- Skladování add remove
- Sanitace
- Nerezové nádoby add remove
- Lahve add remove
- Čerpadla add remove
- VINOHRAD add remove
- LABORATOŘ AKREDITOVANÁ add remove
-
ZAHRADA
add remove Hnojiva add removePostřiky add removeSubstráty add removeSemena add removeTrávník add removeRuční nářadí add removeNůžky add removeZavlažování add remove
-
SLUŽBY
add remove
Plnící linky
add removeMobilní plnící linka pro tichá vína add removeMobilní etiketovací a záklopková linka add removePůjčovna add removePůjčení vzpěnovače add removePůjčení plničky Bag in Box add removePůjčení uzavíracího stroje add removeTest integrity add removeGrafické práce a návrhy
add removeGrafické práce a návrhy add remove - BLOG
-
KONTAKTY
add remove
Prodejna CZ
add remove-
LIPERA s.r.o.
- Vinařské potřeby
- Podivínská 1470
- 691 02 Velké Bílovice
- Česká republika
- +420 602 747 484
- obchod@lipera.cz
- Pondělí až pátek: 7:30 - 17:30
- Sobota: 8:00 - 11:30
Prodejna SK add remove-
LIPERA SK s.r.o.
- Vinárske potreby
- Bernolákova 18
- 902 01 Pezinok
- Slovenská republika
- +421 911 347 925
- info@lipera.sk
- Pondelok až piatok: 8:00 - 17:00
-
Sorban draselný 100 g
Kód: 180093
Z 48
37.77 bez DPH
SklademBrzdí růst kvasnic a plísní.
Zabrání dokvašování, které mohou vyvolat v plněných lahvích reinfikované kvasnice.
Předpokladem pro bezpečné použití je velmi sterilní způsob práce při plnění do lahví: Sterilizace stáčecího zařízení (sterilizujte filtry a plniče) + minimální obsah volné SO2 ca. 30–40 mg/l a nízký počet kvasnicových buněk po plnění do lahví.
Aplikační množství: Účinek kyseliny sorbové ve víně závisí na hodnotě pH (optimální pH ca. 3,0), obsahu alkoholu a SO2. Protože součinnost těchto faktorů není přesně známá, pracujte raději s maximálně přípustným množstvím 268 mg/l = 26,8 g/hl.
Upozornění: K zabránění chuťových vad nesmíte hroznový mošt nebo víno po přidávání sorbátu nechat zkvasit ani ho nesmíte vystavovat biologickému odbourávání kyselin. Důležité je používat vždy neporušené balení, jinak nelze vyloučit nebezpečí chuťových vad. Nepřipravujte roztok do zásoby, ale přimíchávejte sorbát draselný do nápoje vždy suchý a za intenzivního míchání. Kyseliny ve víně uvolňují z draselné soli účinnou kyselinu sorbovou. Z důvodu nízké rozpustnosti může při přehnané koncentrací docházet k vysrážení. Abyste zabránili ztrátě účinnosti, během přidávání intenzivně zamíchejte jemně filtrovaný nápoj. Přidávejte sorbát až bezprostředně před plněním. Vystavujete-li nápoj ohřívacímu procesu, přidejte až po vychlazení.
Varování:H319 Způsobuje vážné podráždění očí. H335 Může způsobit podráždění dýchacích cest. H315 Dráždí kůži. P261 Zamezte vdechování prachu.P305+P351+P338 PŘI ZASAŽENÍ OČÍ: Několik minut opatrně vyplachujte vodou. Vyjměte kontaktní čočky, jsou-li nasazeny, a pokud je lze vyjmout snadno. Pokračujte ve vyplachování.
Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.
Podobné produkty:
Speciální práškový sodno-vápenatý bentonit. Vhodný pro bílá, rosé a červená vína. Bentonit s vysokou absorpční schopností.
Eliminace nestabilních bílkovin v moštech a vínech.
NOIR ACTIVA MAX
Hyper aktivované uhlí s odbarvovacím účinkem ve formě granulátu
Enzym na předčeření moštu a k rychlému a efektivnímu předčeření moštu. Podporuje cílené odbourání pektinových látek (lepší lisovatelnost rmutu a čeření moštu). Kromě klasického předčeření moštu lze používat i jako flotační enzym.