VINIFLORA CH 11
Kmen vhodný pro bílá, červená a rosé vína o nízké teplotě a pH. Tolerance SO2: volná SO2 do 20 mg/l a celková SO2 do 30 mg/l, obsah alkoholu: do 12% obj., teplota: >14°C, hodnota pH: >2,9
Dávkování: 1 balení / 25 hl
Zavolejte nám:
+420 602 747 484Kód: 080003
Z 27
651.79 bez DPH
SklademVhodné zejména pro: výrobu sektu. Ryzlink rýnský, Kerner, Tramín červený, Pálava, Sauvignon, Neuburg, muškátové odrůdy.
Aroma: podporující odrůdové aroma, tropické ovoce, ananas a citrus
Popis: Vhodné na výrobu sektu a vína, u kterého se dokvašení předčasně zastavilo. Doporučená teplota kvašení: 15-20°C.
Kvasinky podporující odrůdové aroma, tropické ovoce, ananas a citrus, jsou vhodné pro vína se zbytkovým cukrem.
Doporučená teplota kvašení: 15-20 °C.
Použití a dávkování:
Připravte si správnou dávku kvasinek na množství moštu, který chcete kvasit. Za normálních podmínek kvašení: 15-20 g/hl. Za obtížných podmínek kvašení: 30-50 g/hl.
Příprava zákvasu:
Na 1 díl suchých kvasinek přidejte 5 dílů moštu a 5 dílů teplé vody (30-40 °C). Kvasinky aktivujte 15-20 minut. Lehce promíchejte. Tvorba pěnové korunky ukazuje aktivitu kvasinek. Nechte vychládnout cca na 20 °C a následně přidejte do moštu a promíchejte. U moštu pod 15 °C nechte vychládnout na maximální rozdíl 7 °C.
Skladování:
Skladujte v chladu a suchu. Kvasinky lze v neporušeném balení skladovat po dobu tří let. Otevřené balení těsně uzavřete a v nejbližší době spotřebujte.
Servis: (+420)775 004 044, 777 784 378)
Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.
Kmen vhodný pro bílá, červená a rosé vína o nízké teplotě a pH. Tolerance SO2: volná SO2 do 20 mg/l a celková SO2 do 30 mg/l, obsah alkoholu: do 12% obj., teplota: >14°C, hodnota pH: >2,9
Dávkování: 1 balení / 25 hl
Speciální bentonit ke krášlení vína.
Vhodné zejména pro: Sauvignon, Colombard, Verdejo, Petit Manseing, Výroba bílých a růžových aromatických vín, optimalizuje zvýražnění thiolů
Aroma:
Zvýraznění thiolů
Popis: VIALATTE FERM® W28 je kvasinka S. cerevisiae galactose - byla spe- ciálně vybrána pro její schopnost tvorby thiolů při výrobě vína z odrůd, které jsou bohaté na aromatické prekurzory. V optimálním stavu fenolické zralosti může zesílit tóny citrusů a plodu mučenky, které vínům dodávají velmi aktuální styl. Má vynikající schopnost kvašení, a to i v obtížných podmínkách (nízká teplota, vyšší obsah alkoholu, nedostatek dusíku...). VIALATTE FERM® W28 se doporučuje pro výrobu vín z hroznových odrůd typu Sauvignon, Colombard, Verdejo, Petit Manseing anebo odrůd červených vín v rámci výroby růžových aromatických vín.
Vhodné zejména pro: , Universální pro všechny bílé odrůdy
Aroma: Vytváří mohutné exotické aroma. Kvasinky na aroma, tvorba ovocných esterů.
Popis: Plynulé kvašení je nutno podpořit vysokou dávkou živných solí. kvašení: 17 - 20 °C
Vhodné zejména pro: Frankovka, Rulandské modré, Cabernet Sauvignon, Zweigeltrebe,
Aroma: Červená vína získají hluboký charakter, aroma sušeného ovoce až lehké aroma pražení
Popis: Silné kvašení, toleruje vysoké teploty rmutu max. do 34 °C, kvašení: 28 - 30 °C
Vhodné zejména pro: Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Tramín červený, Pálava, Sauvignon, Neuburg, Muškát moravský, muškátové odrůdy
Aroma: Kvasinky štěpí terpeny, podporují odrůdové aroma jako např. tropické ovoce, ananas a citrus
Popis: Rychlý rozkvas, malá tvorba pěny, při kvašení vzniká minimální množství acetaldehydu, H2S, SO2 kvašení: 15 - 20 °C
Aktivovaný, vybraný špičkový bentonit Na+Ca k efektivnímu čiření a stabilizaci bílkovin v moštu, víně a ovocné šťávě.
Tyto vysoce reaktivní taniny reagují spolu s ostatními makromolekulami, které jsou ve víně obsaženy. Tyto četné interakce mají pozitivní vliv na víno. TANIRAISIN hraje roli při čiření (je ideálním doplňkem při flokulaci). Podporuje stabilizaci barvy (tvorbou stabilních komplexů anthokyany-třísloviny) a zlepšuje organoleptickou rovnováhu.
Dávkování: 5 - 15 g/hl do moštu, 3 - 20 g/hl do vína
Vhodné pro: výrobu svěžích bílých vín odrůd Ryzlink, Sylvánské zelené nebo Müller Thurgau.
Aroma:Cílem výběru byly čisté tóny vína a bezpečné kvašení bez signifi kantní tvorby těkavých kyselin.
SIHA Aktivhefe 9 klade důraz na charakteristické vlastnosti odrůd bílých vín.
Popis: Vyselektovaná ušlechtilá kvasinka, která byla izolována ze spontánního kvašení v Chorvatsku.
Tanin z čerstvých slupek hroznů Moscato. Vyznačuje se vysokou průměrnou molekulovou hmotností, která je vysoce strukturovaná a antioxidační. Tann UVA AROM je velmi sladký tanin, účinný při vylepšvání textury bílých a červených vín a je použitelný ve všech fázích zrání.
Dávkování: 2 - 10 g/hl
Vhodné zejména pro: ,
Aroma: Výrazně podporuje „TERROIR“ a odrůdový charakter, výrazné aroma s dlouhodobým zracím potenciálem
Popis: Řízené spontální kvašení, dobrý stupeň prokvašení, kvašení: 18 – 20 °C
Doporučuje se pro koloidní stabilizaci a zlešení kulatosti červených, bílých a růžových vín.
Hydrouhličitan draselný slouží k rychlému jemnému odkyselení moštu a mladého vína. Používá se k jednoduchému odkyselení, tedy k odstranění kyseliny vinné. Výhodou je možnost přidat přípravek do již filtrovaného vína ještě krátce před lahvováním.