Noblesse, 2,5 kg
Kód: 210032
Z 13
4511.57 bez DPH
biologický přípravek na harmonizaci vín
Noblesse® byl vyvinut, vyroben firmou Lallemand, je připraven pomocí specifických neaktivovaných kvasinkových buněk z izolátu vybraného asociací Coopératif du Vin (ICV). Zintenzivňuje strukturu, pocit plnosti v ústech a následné zaoblení chuti. Obaluje drsné dřevité tóny ve vínech, které zrály v dřevěných sudech.
Použití a dávkování: 30-50 g/hl. Rozpusťte v desetinásobném množství vody a ihned důkladně zamíchejte v celém objemu vína.
Skladování: Skladujte v suchu. Otevřené balení těsně uzavřete a v nejbližší době spotřebujte.
Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378
Technické cíle u vín Charakteristické vlastnosti vybraného kvasinkového izolátu Noblesse® pomáhají při úpravě a stabilizaci koloidní rovnováhy vína s následujícím výsledkem: zvýšení vjemu zralého ovoce intenzivnější struktura, počáteční pocit plnosti v ústech a následné zaoblení chuti omezení pocitu „pilin/mízy“ ve vínech dozrávaných v nových sudech omezení štiplavé chuti, pocitu chemických látek a pálení, stimulace maloaktického kvašení. Cíle při výrobě vín (na základě experimentálních výsledků): Ve vysoce kvalitních červených a bílých vínech vyrobených ze zralých hroznů pro rozvoj zralého ovocného aromatu a lékořicové chuti a také synergie s kvasinkovými kmeny ICV D254® (YSEO®) a ICV D80® V červených a bílých vínech střední jakosti: pro zvýšení objemového pocitu plnosti v ústech bez zvýšení vjemu agresivních chutí nebo suchosti. Doplňuje senzorický profil vín kvašených s ICV GRE® (YSEO®) nebo ICV D21® a vín s nadměrnou macerací a pozdním vylisováním. V červených a bílých vínech s vyšší potenciální hodnotou alkoholu (14%): pro snížení éterického pálivého dojmu nebo pocitu suchosti na konci. Doplňuje inegraci dubových alternativ (dubových chipsů).
Zobrazené fotografie mohou být ilustrativní.