Enzymy Sihazym Extro, 500 g

Granulovaný enzym pro extrakci a čiření hroznového rmutu, zajišťuje uvolnění barviv, aromat a polysacharidů bez ztráty antokyanů.

Dostupnost Skladem (4,4 ks)
Kód: 040005
3 426 Kč 2 831,40 Kč bez DPH
Enzymy Sihazym Extro, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

SIHAZYM EXTRO je pektolytický enzymatický přípravek určený k extrakci obsahových látek z hroznového rmutu červených i bílých vín. Kromě rozkladu pektinů vykazuje definované vedlejší aktivity arabinosidázy a hemicelulázy, které zajišťují efektivní uvolnění polysacharidů a aromatických látek. Produkt je navržený speciálně pro enologické použití při enzymaci rmutu. SIHAZYM EXTRO chrání extrahované antokyany v červeném víně, protože neobsahuje žádnou vedlejší aktivitu anthokyanázy.

Specifické výhody SIHAZYM EXTRO:
– rychlé uvolnění extraktivních látek z hroznových bobulí
– zvýšená výtěžnost barviv
– ochrana uvolněných antokyanů
– vyšší podíl samotokového moštu
– snížení viskozity rmutu
– zvýšená lisovací kapacita

Použití
SIHAZYM EXTRO lze používat při zpracování červených vín během macerace rmutu nebo ve zpětně ochlazeném rmutu (~40 °C). Enzymatické štěpení podporuje uvolňování antokyanů, aromatických látek a přírodních tříslovin.
Při zpracování bílých vín podporuje uvolnění polysacharidů a snižuje viskozitu rmutu. Aktivní zůstává i při studené maceraci do 8 °C.

Produkt se přidává jako 10% vodní roztok přímo do drtiče, lisu nebo nádoby s rmutem. Je nutné zajistit rovnoměrné rozptýlení enzymu v rmutu – buď kontinuálním dávkováním pomocí injekčního čerpadla do rmutového proudu, nebo po částech při běžícím míchadle během plnění.

Dávkování
Použití – Dávka (g/100 kg rmutu) – Doba působení
Bílý rmut při 15 °C – 4–6 g – 4–6 hodin
Bílý rmut při 8–10 °C – 5–7 g – 4–6 hodin
Červený rmut – klasické kvašení – 3–4 g – 5–20 dní
Červený rmut – přečerpávání – 3–4 g – 2–8 dní
Zpětně ochlazený rmut (do 50 °C) – 2–4 g – 2–4 hodiny

Aktivita
SIHAZYM EXTRO má enzymatickou aktivitu > 5900 FDU/g (ferment depectinization unit). Produkt je čištěn od cinnamylesterázové aktivity.

Důležité informace
Enzymy se při kontaktu s bentonitem adsorbují a ztrácí aktivitu. Bentonit je nutné přidávat až po ukončení enzymace, případně před použitím enzymů z vína odstranit.
Přítomnost SO₂ do 1000 mg/l nemá vliv na enzymovou aktivitu.

Bezpečnost
Produkt je bílý, téměř bezprašný mikrogranulát bez konzervačních látek. Splňuje doporučení FAO/WHO JEFCA a FCC pro potravinářské enzymy a odpovídá limitům mikrobiologické čistoty (do 5 × 10⁴/g celkových zárodků a 10²/g plísní).

Skladování
SIHAZYM EXTRO je mikrogranulát, který lze skladovat při 4–6 °C po dobu 24 měsíců bez ztráty aktivity. Uchovávejte v suchu a v uzavřeném obalu.

Balení a dodací informace
– 100 g dóza – katalogové číslo 95.232.001
– 500 g dóza – katalogové číslo 95.232.005

Certifikovaná kvalita
SIHAZYM EXTRO je během výroby pravidelně kontrolován, aby byla zajištěna rovnoměrná kvalita a bezpečnost. Testy funkčnosti a nezávadnosti probíhají před i během finálního balení.

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Enzymy
Hmotnost: 0.5 kg
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Výroba vína dle barvy: Červené, Bílé, Růžové
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola