Enzymy Sihazym Extro, 10 g

Granulovaný enzym vhodný k extrakci hodnotných aromatických látek a žádoucích taninů. Používá se k maceraci rmutu za studena. Doporučená teplota aplikace od 8°C s dobou působení 2 až 6 hod.

Dostupnost Skladem (267 ks)
Kód: 040022
92 Kč 76,03 Kč bez DPH
Enzymy Sihazym Extro, 10 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.


SIHAZYM® Extro je pektolytický enzymový přípravek k extrakci obsahových látek bobulí ze rmutu červených a bílých vín. Cílené enzymatické uvolnění polysacharidů a plynulé odbourání pektinových látek jsou hlavními funkcemi. K extrakci a čeření hroznového rmutu.

Použit:
SIHAZYM® Extro lze používat ve rmutu červených vín během doby stání rmutu nebo do zpětně ochlazeného rmutu (~ 40 °C). Díky enzymatickému štěpení se uvolňují kromě anthokyanů i aromatické látky a žádané hroznové taniny. Ve rmutu bílého vína podporuje zejména uvolnění polysacharidů a redukuje viskozitu rmutu. Při studené maceraci rmutu bílého vína je enzym aktivní do 8 °C. Produkt se v doporučené dávce přidává jako 10% vodní roztok přímo do nádoby se rmutem, mlýnu na hrozny, lisu nebo vozíku se rmutem.
Důležité je optimální rozložení enzymového roztoku ve rmutu.

Dávkování (do 100 kg rmutu) a doba působení:
Rmut bílého vína (~ 15 °C) 4-6 g / 4-6 h
Rmut bílého vína (~ 8-10 °C) 5-7 g / 4-6 h
Rmut červeného vína: Klasické kvašení rmutu 3-4 g / 5-20 dnů
Pumping-over (přečerpávání) 3-4 g / 2-8 dnů
Zpětně ochlazený rmut (do 50 °C) 2-4 g / 2-4 h

Skladování: Skladujte v chladu a suchu. Otevřené balení těsně uzavřete a v nejbližší době spotřebujte. Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378

SIHAZYM Extro je pektolytický enzymový přípravek k extrakci obsahových látek bobulí ze rmutu červených a bílých vín. Kromě odbourávání pektinů má SIHAZYM® Extro další definované vedlejší aktivity, jako arabinosidáza a hemicelulázy. SIHAZYM® Extro je sestavený zejména pro enologický postup enzymace rmutu. Cílené enzymatické uvolnění polysacharidů a plynulé odbourání pektinových látek jsou hlavními funkcemi SIHAZYM® Extro. Tento produkt chrání extrahované anthokyany ve rmutu červeného vína, protože nevykazuje žádnou vedlejší aktivitu anthokyanázy.

Kategorie: Enzymy
Hmotnost: 0.01 kg
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Výroba vína dle barvy: Červené, Bílé, Růžové
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: