Bakterie Viniflora Oenos LS, 100 hl

VINIFLORA® OENOS

Vysoce aktivní přípravek z Oenococcus-oeni určený k biologickému odbourávání kyseliny při výrobě vín.

Dostupnost Skladem (3 ks)
Kód: 010006
7 912 Kč 6 538,84 Kč bez DPH
Bakterie Viniflora Oenos LS, 100 hl
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

VINIFLORA® OENOS je nový, vysoce aktivní přípravek z Oenococcus-oeni určený k biologickému odbourávání kyseliny při výrobě vína. Jedinečný technologický standard umožňuje rychle a spolehlivě zahájit biologické odbourávání kyseliny přímým naočkováním a nabízí proto ideální předpoklady pro jeho úplnou a spolehlivou kontrolu. Aplikace přípravku poskytuje zaoblenější, harmoničtější vína o nejvyšší stabilitě; nekalkulovatelná rizika spontánního odbourávání kyseliny se spolehlivě vylučují.

Specifické výhody  VINIFLORA® OENOS:

  • nejvyšší vitalita a rozvoj aktivity ve víně, proto ho lze používat přímo jako sušený výrobek (bez reaktivizace)
  • univerzální použití pro červené a bílé odrůdy
  • spolehlivě zabrání spontánnímu, chybnému odbourávání kyseliny
  • přináší harmoničtější vína o nejvyšší biologické stabilitě

Použití a dávkování

VINIFLORA® OENOS se dodává v sáčcích na 25 hl nebo 250 hl vína. Použité množství nesmí být menší než doporučená dávka. Menší dávka zvýhodňuje bakteriální spontánní floru a ohrožuje odbourávání kyseliny jablečné. VINIFLORA® OENOS se vsype jako sušený výrobek přímo do vína bezprostředně po dokončení alkoholického kvašení. Je třeba zamíchat bez vnášení kyslíku nebo dát do pohybu anaerobním přečerpáním. Nádoba by měla během biologického odbourávání kyseliny zůstat pokud možno plná až po uzávěr.

Vlastnosti výrobku

VINIFLORA® OENOS je vysoce čistý koncentrát z buněk Oenococcus-oeni (kmen DSM 7008) sušených vymrazováním. Počet buněk je specifikován na více než 500 miliard kolonií vytvářejících jednotek na gram. VINIFLORA® OENOS byl selektován z více než 850 kmenů bakterií kyseliny mléčné podle všech relevantních enologických kritérií (organoleptická čistota vín, vysoká tolerance vůči alkoholu, SO2 a nízké hodnotě pH, bez tvorby nežádoucích produktů látkové výměny). Zvláštní význam měla také schopnost rozvíjet jako sušený výrobek látkovou výměnu brzo po naočkování. Těmito vynikajícími vlastnostmi a svou nesrovnatelnou úspornosti při použití splňuje VINIFLORA® OENOS požadavky vinařské sklepní praxe z každého hlediska.

Důležité pokyny

Balení VINIFLORA® OENOS smíte otevřít až bezprostředně před použitím. V otevřeném stavu výrobek nelze skladovat, vzdušný kyslík a vlhkost ho rychle inaktivují. Proto také v žádném případě nedělte obsah balení k použití v několika malých nádobách, protože pobytem na vzduchu se buňky bakterií mohou zbytečně poškodit. Ideální pracovní teplota činí 17 – 25 °C. Mladé víno k odbourávání by mělo být nesířené (volné SO2 max. 10 mg/l, celkové SO2 maximálně 30 mg/l). Zjistěte proto před použitím VINIFLORA® OENOS, kolik SO2 je ve víně. Obsah alkoholu nesmí být vyšší než 14 % obj., hodnota pH nesmí být pod 3,1. Obzvlášť důležité je, že uvedené faktory se vzájemně zesilují, působí tedy synergeticky. Dosáhlo-li víno téměř hranici dvou nebo více faktorů, může to biologické odbourávání kyseliny zpomalit nebo dokonce znemožnit. Na druhé straně může kultura tolerovat i extrémní hodnotu některé brzdicí látky, pokud je víno jinak výhodné pro biologické odbourávání kyseliny. Obvykle začíná biologické odbourávání kyseliny 2 – 3 dny po naočkování přípravkem VINIFLORA® OENOS a dokončí se – podle vnějších podmínek – asi po 1-4 týdnech. Protože VINIFLORA® OENOS odbourává citrát přes diacetyl na nepoznatelné konečné produkty, lze přípravek používat i k cílené harmonizaci. Toto odbourávání probíhá i živými kvasinkami. Nemá-li být docílena diacetylová nóta, přidejte VINIFLORA® OENOS ještě před 1. stáčením a proveďte síření mladého vína až po dosažení požadované hodnoty diacetylu.

Bezpečnost

Při použití v souladu s určením a při odborné aplikaci VINIFLORA® OENOS nejsou známé žádné negativní účinky. Protože VINIFLORA® OENOS lze snadno zamíchat, nepřináší jeho použití žádné zdravotní riziko.

Skladování

VINIFLORA® OENOS se dodává v balení z plyno a vodotěsné vícevrstvé hliníkové folie. Dlouhodobé skladování musí probíhat při   -18 °C (hluboké chlazení).Za těchto podmínek zaručujeme plnou aktivitu po nejméně 24 měsíců. Při +20 °C zůstává aktivita zachována nejméně po dobu 6 měsíců. VINIFLORA® OENOS uchovejte za uvedených podmínek až do doby použití. Přizpůsobení teplotě vína není nutné. Teploty > 30 °C poškozují bakterie, a proto se jim bezpodmínečně vyvarujte!

Druhy balení na:

  • 10 hl vína: karton (4 sáčky z vícevrstvé hliníkové folie) číslo zboží 93.410.901
  • 25 hl vína: balení (vícevrstvá hliníková folie) číslo zboží 93.410.905
  • 250 hl vína: balení (vícevrstvá hliníková folie) číslo zboží 93.410.910

Ověřovaná jakost

VINIFLORA® OENOS odpovídá všem příslušným zákonným předpisům o výrobě vína a jeho rovnoměrně vysoká jakost se kontroluje pravidelně během výrobního procesu. Tyto zkoušky zahrnují jak technická kritéria funkčnosti, tak i potravinářskou nezávadnost. Přísné kontroly se dále provádějí přímo před konečným balením a během něho.

Kategorie: Biologické odbourání kyselin
Hmotnost: 0.4 kg
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: