


Go-Ferm® je 100% kvasničný produkt, vyrobený specifickým autolyzačním procesem z kvasinkové biomasy za účelem získání vysokého obsahu určitých esenciálních vitamínů (např. kyseliny pantothenové a biotinu) a minerálů, jako je hořčík a zinek.
Přístup Go-Ferm® spočívá v přidání mikroživin před inokulací kvasinek do moštu.
Přidání těchto vitamínů a minerálů pocházejících z kvasinek do vody na rehydrataci kvasinek zvyšuje jejich koncentraci a biologickou dostupnost, což vede k větší absorpci do kvasinkové buňky. Vývoj tohoto produktu řešil potřebu zlepšit kinetiku fermentace (Graf 1) a snížit produkci nežádoucích pachů souvisejících s nedostatkem mikroživin.
Společnost Lallemand nabízí řadu produktů GoFerm, konkrétně Go-Ferm®, Go-Ferm Protect® a GoFerm Protect Evolution™, z nichž každý má specifické použití.
Lze použít pro všechny styly výroby bílého, růžového nebo červeného vína se všemi vinnými kvasinkami.
Vinné mošty se liší podle odrůdy révy vinné, ročníku, zralosti hroznů a přípravy moštu. Vzhledem k těmto rozdílům neexistuje žádná záruka, že esenciální mikroprotektéry nebo mikroživiny jsou pro kvasinky biologicky dostupné.
Lallemand doporučuje použití přípravku Go-Ferm® v nestresových fermentačních podmínkách.
Pro náročnější fermentační podmínky nebo tam, kde je požadována intenzivní aromatická intenzita, se řiďte technickými listy Go-Ferm Protect® nebo Go-Ferm Protect Evolution™ .
Doporučené dávkování:
30 g/hL (300 ppm) objemu moštu (při použití dávky 25 g/hL (250 ppm) aktivních suchých kvasnic).
Pokud používáte vyšší nebo nižší dávku kvasnic, dodržujte poměr 1 díl kvasnic : 1,25 dílu Go-Ferm®.
Protože je Go-Ferm® 100% přírodní, musí být suspendován v rehydratační vodě těsně před přidáním aktivních sušených kvasinek (použití anorganických solí nebo DAP v rehydratační vodě je pro kvasinky škodlivé).
Při skladování při teplotě 20 °C nebo nižší v uzavřených obalech GOFERM® si udržuje svou účinnost po dobu nejméně 4 let.
Zabraňte vystavení vlhkosti a vysokým teplotám.
Kategorie: | Výživy |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
EAN: | 210036 |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Sekt, Bílé, Červené, Růžové |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.