Longevity, 1 kg
Nové vybrané specifické inaktivované kvasinky chránící víno před oxidací během skladování/přepravy



Jakmile je alkoholové kvašení dokončeno, víno se stává velmi citlivým na kyslík. Oxidační mechanismy způsobují ztrátu ovocných aromat a vznik těžkých tónů.
Díky specifickému procesu SWYT byly vyvinuty kvasinky PURE-LEES LONGEVITY ve spolupráci s INRAE Montpellier. Tento produkt poskytuje nástroj, jak ochránit víno proti oxidaci během skladování a zrání.
PURE-LEES LONGEVITY je založen na vysoké schopnosti spotřebovávat rozpuštěný kyslík.
Popis
Od roku 2008 byly hodnoceny různé specifické deriváty kvasinek, aby se zjistila jejich schopnost spotřebovávat kyslík. Nejprve v laboratorním měřítku podle standardního protokolu (měření maximální kapacity a rychlosti spotřeby kyslíku) v modelových vinných roztocích a v reálných vínech, a následně v poloprovozních podmínkách s cílem ověřit vliv na ochranu vína před oxidací. Na základě těchto zkušeností byl vybrán nejlepší kandidát a vyvinut PURE-LEES LONGEVITY – specifické inaktivované kvasinky s vysokou kapacitou pro spotřebu rozpuštěného kyslíku.
Proces SWYT (Specific Wine Yeast Treatment) je specifická termická inaktivace kvasinek vyvinutá společností Lallemand, která zachovává strukturu buněčné stěny a umožňuje uvolnění sloučenin s nízkou molekulovou hmotností.
Benefity a výsledky
Řada pokusů v poloprovozním i vinařském měřítku ukázala, že PURE-LEES LONGEVITY pomáhá chránit barvu a aromatiku před oxidací – účinněji než oxid siřičitý (SO₂) za těchto experimentálních podmínek.
Dávkování a použití
Doporučená dávka: 20–40 g/hl (což odpovídá přibližně 0,2–0,4 kg/1000 l).
Doba kontaktu závisí na délce procesu zrání (od 1 do 9 měsíců).
Před aplikací suspendujte v desetinásobném množství vody nebo moštu a přidejte do vína ke konci alkoholového kvašení.
Dobře promíchejte pro rychlý a optimální účinek.
PURE-LEES LONGEVITY jsou specifické inaktivované kvasinky, které přirozeně obsahují aminokyseliny a minerály. Proto zároveň přispívají k výživě kvasinek, i když nenahrazují standardní nutriční program.
Balení a skladování
Balení: 1 kg uzavřené hliníkové sáčky.
Skladování: uchovávejte v chladu a suchu. Po otevření spotřebujte co nejdříve.
Upozornění
Informace uvedené v tomto dokumentu jsou podle našich znalostí pravdivé a přesné. Tento dokument však nelze považovat za smlouvu ani záruku. Pěstování révy a výroba vína jsou ovlivněny mnoha faktory a je odpovědností uživatele přizpůsobit použití produktu konkrétním podmínkám. Žádný přípravek nenahrazuje správné vinohradnické a vinařské postupy ani trvalý dohled nad fermentací a zráním.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
Kategorie: | Výroba vína |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
EAN: | 210095 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.