Longevity, 1 kg

Nové vybrané specifické inaktivované kvasinky chránící víno před oxidací během skladování/přepravy

Dostupnost Skladem (39 ks)
Kód: 210095
2 469 Kč 2 040,50 Kč bez DPH
Longevity, 1 kg
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Jakmile je alkoholové kvašení dokončeno, víno se stává velmi citlivým na kyslík. Oxidační mechanismy způsobují ztrátu ovocných aromat a vznik těžkých tónů.

Díky specifickému procesu SWYT byly vyvinuty kvasinky PURE-LEES LONGEVITY ve spolupráci s INRAE Montpellier. Tento produkt poskytuje nástroj, jak ochránit víno proti oxidaci během skladování a zrání.

PURE-LEES LONGEVITY je založen na vysoké schopnosti spotřebovávat rozpuštěný kyslík.

Popis
Od roku 2008 byly hodnoceny různé specifické deriváty kvasinek, aby se zjistila jejich schopnost spotřebovávat kyslík. Nejprve v laboratorním měřítku podle standardního protokolu (měření maximální kapacity a rychlosti spotřeby kyslíku) v modelových vinných roztocích a v reálných vínech, a následně v poloprovozních podmínkách s cílem ověřit vliv na ochranu vína před oxidací. Na základě těchto zkušeností byl vybrán nejlepší kandidát a vyvinut PURE-LEES LONGEVITY – specifické inaktivované kvasinky s vysokou kapacitou pro spotřebu rozpuštěného kyslíku.

Proces SWYT (Specific Wine Yeast Treatment) je specifická termická inaktivace kvasinek vyvinutá společností Lallemand, která zachovává strukturu buněčné stěny a umožňuje uvolnění sloučenin s nízkou molekulovou hmotností.

Benefity a výsledky
Řada pokusů v poloprovozním i vinařském měřítku ukázala, že PURE-LEES LONGEVITY pomáhá chránit barvu a aromatiku před oxidací – účinněji než oxid siřičitý (SO₂) za těchto experimentálních podmínek.

Dávkování a použití
Doporučená dávka: 20–40 g/hl (což odpovídá přibližně 0,2–0,4 kg/1000 l).

Doba kontaktu závisí na délce procesu zrání (od 1 do 9 měsíců).
Před aplikací suspendujte v desetinásobném množství vody nebo moštu a přidejte do vína ke konci alkoholového kvašení.
Dobře promíchejte pro rychlý a optimální účinek.

PURE-LEES LONGEVITY jsou specifické inaktivované kvasinky, které přirozeně obsahují aminokyseliny a minerály. Proto zároveň přispívají k výživě kvasinek, i když nenahrazují standardní nutriční program.

Balení a skladování
Balení: 1 kg uzavřené hliníkové sáčky.
Skladování: uchovávejte v chladu a suchu. Po otevření spotřebujte co nejdříve.

Upozornění
Informace uvedené v tomto dokumentu jsou podle našich znalostí pravdivé a přesné. Tento dokument však nelze považovat za smlouvu ani záruku. Pěstování révy a výroba vína jsou ovlivněny mnoha faktory a je odpovědností uživatele přizpůsobit použití produktu konkrétním podmínkám. Žádný přípravek nenahrazuje správné vinohradnické a vinařské postupy ani trvalý dohled nad fermentací a zráním.

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Výroba vína
Hmotnost: 1 kg
EAN: 210095
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola