Tanin Moka, 500 g
Ellagický tanin ze silně opáleného francouzského dubu, určený pro zralá červená vína. Dodává příjemnou chuť a aroma karamelu, opáleného dřeva, kávy a vanilky.



Lafood Moka je speciální směs taninů extrahovaných z nejkvalitnějšího francouzského dubu (Allier, Limousin a Tronçais). Je výsledkem nejnovějšího výzkumu polyfenolů a přírodních antioxidantů oddělení R&D Lafood ve spolupráci s Univerzitou v Udine. Použití vody s velmi nízkou vodivostí a absence chemických látek v procesu extrakce zaručují přirozený produkt. Dřevo je následně opékáno infračervenou metodou v kontrolované atmosféře s přítomností kyslíku.
Technologické použití
Lafood Moka zvýrazňuje karamelizované tóny kávy, praženého dřeva a vanilky. Jeho použití při školení vín poskytuje výbornou ochranu proti oxidaci i redukci. Lafood Moka zároveň působí proti tzv. „aromatickým maskám“ způsobeným sloučeninami obsahujícími síru. Nová metoda infračerveného opékání umožňuje dokonalou kontrolu procesu bez přepálení dřeva a zaručuje zachování přirozeného aroma. Výborných výsledků je dosaženo u všech vysoce kvalitních červených vín.
Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 0,5–5 g/hl. Ellagitaniny jsou hydrolyzovatelné a jejich úplná adaptace na vodné nebo alkoholické roztoky probíhá během 24–36 hodin.
Přípravek Lafood Moka rozmíchejte přímo ve víně nebo ve vodě (poměr 1:20) a poté přidejte do hmoty.
Balení a uchovávání
500 g sáčky.
Skladujte na chladném a suchém místě.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
Kategorie: | Taniny |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 200045 |
Výroba vína dle barvy: | Červené |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Červené |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.