Tanin Coco, 100 g
Tanin z amerického dubu je určen pro fi nální korekci červených vín. Zvýrazňuje chuť vína po kokosu, kávě a koření, aniž by se změnilo přírodní aroma.



Lafood Coco je směs taninů extrahovaných z kvalitního amerického dubu (Quercus alba). Jedná se o tanin vyšší třídy, extrahovaný a sušený speciálními postupy, které zachovávají kvalitu suroviny. Jeho „jemný“ polyfenolický profil umožňuje chránit původní buket vín.
Technologické použití
Lafood Coco se používá u vysoce kvalitních červených vín, bílých vín, octů a destilátů. Přítomnost whisky-laktonu zvýrazňuje aroma kokosu, praženého a kořenitého čerstvého dřeva.
Je obzvlášť vhodný pro školení vín, zejména v případě, že se používají starší dřevěné sudy, které již neuvolňují taniny. Přispívá k dosažení proteinové stability, prodlužuje životnost vína a zvyšuje jeho odolnost vůči oxidaci. Lafood Coco je dobře rozpustný ve vodě.
Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 2–3 g/hl. Vyšší dávky, 5 g/hl, musí být ověřeny předběžnými testy, aby nedošlo k překrytí přirozených aromat vína. Účinek je vhodné vyhodnotit okamžitě po aplikaci a znovu přibližně po týdnu, aby bylo možné ocenit harmonizaci s polyfenolickým profilem vína. Používá se před stáčením s provedením finální filtrace přibližně po týdnu.
Přípravek Lafood Coco rozmíchejte přímo ve víně nebo ve vodě (poměr 1:20) a poté přidejte do hmoty.
Balení a uchovávání
0,500kg sáčky.
Skladujte na chladném a suchém místě.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
Kategorie: | Taniny |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
EAN: | 200063 |
Výroba vína dle barvy: | Červené |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Červené |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.