Kvasinky ConFerm UNI V, 0,5 kg

Univerzální kvasinky pro rychlou a čistou fermentaci.

Dostupnost Skladem (18 ks)
Kód: 080034
367 Kč 327,68 Kč bez DPH
Kvasinky ConFerm UNI V, 0,5 kg
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

ConFerm Uni V jsou vysoce aktivní suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené pro alkoholové kvašení. Jsou vhodné pro bílá, růžová i červená vína. Vyznačují se rychlou fermentací, nízkou tvorbou vedlejších produktů a dobrou tolerancí alkoholu.

Použití
Mošty nebo rmuty v každé fermentační nádobě mají být inokulovány ConFerm Uni V v rané fázi. Delší macerace podporuje množení divokých kvasinek a nežádoucích bakterií.

Dávkování (lb/1 000 gal / g/hl)

Ovocné rmuty
0.83–1.25 (10–20) běžné podmínky
1.25–2.09 (15–25) obtížné podmínky

Ovocné mošty
0.83–1.25 (10–15) běžné podmínky
1.25–1.67 (15–20) obtížné podmínky

Uvedené hodnoty jsou orientační a mají být upraveny podle zdravotního stavu suroviny, teploty a velikosti nádoby.

Teplotní rozsah fermentace (°C): 15–30
Optimální oblast dle tabulky na straně 1: 17–25 °C.

Tolerovaná hladina alkoholu: až 16 % obj.
Dostupný dusík: doporučeno 150–220 mg/l.

Rehydratace
ConFerm Uni V se zamíchají do 10násobného množství směsi moštu a vody o teplotě 30–33 °C.
Nechají se cca 10 minut stát, znovu promíchají a přidají do rmutu nebo moštu.
Pro ovocné rmuty se doporučuje přidávat rehydratované kvasinky po částech během vystírání.

Nutriční doporučení
Pro dosažení optimální rehydratace a fermentace se v moštech s nízkým obsahem živin doporučuje přidat:
SIHA Fermentation Salt
SIHA Vitamin B1
SIHA PROFERM H+2

Fermentační vlastnosti
Rychlost fermentace: rychlá
Killer faktor: killer
Tvorba SO2 vazných partnerů (acetaldehyd, pyruvát, α-ketoglutarát): nízká
Vliv na jablečno-mléčnou fermentaci: neutrální

Charakteristika produktu
ConFerm Uni V se vyznačují příznivým průběhem fermentace s vysokým konečným prokvašením. Spolehlivě potlačují divoké kvasinky a nežádoucí bakterie.
Nevytvářejí nežádoucí fermentační vedlejší produkty, jako jsou SO2, H2S, acetaldehyd, pyrohroznová kyselina, α-ketoglutarová kyselina, těkavé kyseliny ani estery.
Mohou prokvasit až na 16 % obj. alkoholu.

Bezpečnost
Nejsou požadována žádná zvláštní bezpečnostní opatření.
Skladování, manipulace a přeprava nepředstavují zdravotní ani ekologické riziko.

Skladování
ConFerm Uni V jsou baleny ve vzduchotěsné hliníkové fólii v inertní atmosféře.
Vakuové balení umožňuje snadnou kontrolu neporušenosti.
Neotevřené balení lze skladovat 4–10 °C až tři roky.
Krátkodobě lze skladovat při 20 °C.
Po otevření je nutné produkt rychle spotřebovat.

Balení a dodací informace
500 g hliníkový blok
20 × 500 g karton
15 kg hliníková fólie v kartonu

Certifikovaná kvalita
Produkt je pravidelně kontrolován během výroby a před finálním balením dle technických a potravinářských kritérií.

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: LIPERA
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080034

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola