Kvasinky ConFerm UNI V, 0,5 kg
Univerzální kvasinky pro rychlou a čistou fermentaci.



ConFerm Uni V jsou vysoce aktivní suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae určené pro alkoholové kvašení. Jsou vhodné pro bílá, růžová i červená vína. Vyznačují se rychlou fermentací, nízkou tvorbou vedlejších produktů a dobrou tolerancí alkoholu.
Použití
Mošty nebo rmuty v každé fermentační nádobě mají být inokulovány ConFerm Uni V v rané fázi. Delší macerace podporuje množení divokých kvasinek a nežádoucích bakterií.
Dávkování (lb/1 000 gal / g/hl)
Ovocné rmuty
0.83–1.25 (10–20) běžné podmínky
1.25–2.09 (15–25) obtížné podmínky
Ovocné mošty
0.83–1.25 (10–15) běžné podmínky
1.25–1.67 (15–20) obtížné podmínky
Uvedené hodnoty jsou orientační a mají být upraveny podle zdravotního stavu suroviny, teploty a velikosti nádoby.
Teplotní rozsah fermentace (°C): 15–30
Optimální oblast dle tabulky na straně 1: 17–25 °C.
Tolerovaná hladina alkoholu: až 16 % obj.
Dostupný dusík: doporučeno 150–220 mg/l.
Rehydratace
ConFerm Uni V se zamíchají do 10násobného množství směsi moštu a vody o teplotě 30–33 °C.
Nechají se cca 10 minut stát, znovu promíchají a přidají do rmutu nebo moštu.
Pro ovocné rmuty se doporučuje přidávat rehydratované kvasinky po částech během vystírání.
Nutriční doporučení
Pro dosažení optimální rehydratace a fermentace se v moštech s nízkým obsahem živin doporučuje přidat:
SIHA Fermentation Salt
SIHA Vitamin B1
SIHA PROFERM H+2
Fermentační vlastnosti
Rychlost fermentace: rychlá
Killer faktor: killer
Tvorba SO2 vazných partnerů (acetaldehyd, pyruvát, α-ketoglutarát): nízká
Vliv na jablečno-mléčnou fermentaci: neutrální
Charakteristika produktu
ConFerm Uni V se vyznačují příznivým průběhem fermentace s vysokým konečným prokvašením. Spolehlivě potlačují divoké kvasinky a nežádoucí bakterie.
Nevytvářejí nežádoucí fermentační vedlejší produkty, jako jsou SO2, H2S, acetaldehyd, pyrohroznová kyselina, α-ketoglutarová kyselina, těkavé kyseliny ani estery.
Mohou prokvasit až na 16 % obj. alkoholu.
Bezpečnost
Nejsou požadována žádná zvláštní bezpečnostní opatření.
Skladování, manipulace a přeprava nepředstavují zdravotní ani ekologické riziko.
Skladování
ConFerm Uni V jsou baleny ve vzduchotěsné hliníkové fólii v inertní atmosféře.
Vakuové balení umožňuje snadnou kontrolu neporušenosti.
Neotevřené balení lze skladovat 4–10 °C až tři roky.
Krátkodobě lze skladovat při 20 °C.
Po otevření je nutné produkt rychle spotřebovat.
Balení a dodací informace
500 g hliníkový blok
20 × 500 g karton
15 kg hliníková fólie v kartonu
Certifikovaná kvalita
Produkt je pravidelně kontrolován během výroby a před finálním balením dle technických a potravinářských kritérií.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | LIPERA |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.5 kg |
| EAN: | 080034 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
