Kvasinky Varioferm, 20 g

Vhodné zejména pro: Chardonnay, Rulandské bílé, Rulandské šedé,
Aroma: Díky kombinaci tří kvasinkových kmenů zajišťují širší variaci a přirozenou rozmanitost aroma
Popis: Rychlý rozkvas, malá tvorba pěny, pomalejší průběh kvašení. Vhodné pro výrobu vín se zbytkovým cukrem. kvašení: 16 - 22 °C

Dostupnost Skladem (138 ks)
Kód: 080005
56 Kč 50 Kč bez DPH
Kvasinky Varioferm, 20 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Kombinace tří kultur kvasinek, dodává vínu více komplexnosti, mají velmi pozitivní vliv na aroma, vhodná pro vína barrique a pro kvašení ledových a slámových vín.

Použití a dávkování: Připravte si správnou dávku kvasinek na množství moštu, který chcete kvasit.
Za normálních podmínek kvašení: 15-20 g / hl.
Za obtížných podmínek kvašení: 30-50 g / hl.

Doporučená teplota kvašení: 15-18 °C.

Příprava zákvasu: Na 1 díl suchých kvasinek přidejte 5 dílů moštu a 5 dílů teplé vody (30-40 °C). Kvasinky aktivujte 15-20 minut. Lehce promíchejte. Tvorba pěnové korunky ukazuje aktivitu kvasinek. Nechte vychládnout cca na 20 °C a následně přidejte do moštu a promíchejte. U moštu pod 15 °C nechte vychládnout na maximální rozdíl 7 °C.

Skladování: Skladujte v chladu a suchu. Kvasinky lze v neporušeném balení skladovat při 5-15 °C po dobu tří let. Na krátkou dobu je lze skladovat i při teplotě 25 °C. Otevřené balení těsně uzavřete a v nejbližší době spotřebujte.

Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378


Rozšířený popis:
SIHA VARIOFERM® je vysoce aktivní kombinace sušených kvasinek ze Saccharomyces cerevisiae D4, SF8 a U17 k spolehlivému, čistému kvašení při výrobě vína. Kvasinkové kmeny byly selektovány speciálně pro použití v kombinaci a dle všech enologicky podstatných kritérií (mírné kvašení; vysoká dominance nad spontánní flórou; malá tvorba pěny; rychlá sedimentace). Díky tomu mají sklizené hrozny větší vliv na podíl těch kvasinkových kmenů, které při kvašení vedou. SIHA VARIOFERM® zajišťuje širší variaci a přirozenou rozmanitost a zároveň nabízí plnou bezpečnost suchých čistých kultur kvasinek.


Specifické výhody SIHA VARIOFERM®
- Plná spolehlivost suchých čistých kultur kvasinek.
- Dokonalé vzájemné doplnění kladných vlastností tří speciálně selektovaných kmenů kvasinek.
- Přenechá moštu, které kmeny s jakým podílem kvašení vedou.
- Širší variace a přirozená rozmanitost při výrobě vína.

 
Použití
Mošt je nutno naočkovat kvasinkami SIHA VARIOFERM® co nejdříve. Delší doba prostoje by podporovala nekontrolované rozmnožování divokých kvasinek a nežádoucích bakterií.
Doporučená dávka (orientační hodnota): 20 g/hl.
Tuto orientační hodnotu byste měli přizpůsobit individuálním podmínkám (zdravotní stav sklízených hroznů, teplota, zbytky fungicidů, velikost nádoby atd.)
Teplota kvašení SIHA VARIOFERM® se pohybuje mezi 10 a 35 °C, nejlépe mezi 18 a 22 °C. Při velkých nádobách doporučujeme zajistit dostatečné chlazení.
Ideální je SIHA VARIOFERM® zamíchat do 10-násob ného množství směsi šťávy a vody o teplotě 20 – 30 °C a přidat do moštu asi po 10 minutách, po opětovném promíchání. Míchání při přidání není nutné, když mošt přečerpáte na připravený roztok kvasinek.
SIHA VARIOFERM® lze přidat i bez rozpouštění přímo do moštu. Doba rozkvasu se tím prodlouží jen o několik málo hodin.
Abyste přesto zajistili spolehlivé kvašení, měli byste zvýšit množství kvasinek ca. o 20 %.

 

Přidání 40 g/hl SIHA VARIOFERM® (speciální kombinace kousků stěn kvasničných buněk a živin k zabránění poruch kvašení) vytváří ještě výhodnější podmínky pro kvašení a látkovou výměnu kvasinek. Především při vysoce předčiřených moštech a při podezření na zbytky postřiků se preventivní přidání SIHA VARIOFERM® velmi osvědčilo.

K dokvašení vína se zastaveným kvašením je výhodné zvykat kvasinky SIHA VARIOFERM® na podmínky kvašení. Uveďte k tomu 60 g/hl do rozkvasu v 10 % celého množství ke kvašení, dokud nebude spotřebována zhruba polovina přítomného cukru. Pak  tento přípravek přidáte ke zbývajícím 90% ještě nedokvašeného vína. Pokud se to ještě nestalo, přidejte předtím do vína SIHA PROFERM®.

 
Vlastnosti výrobku
Kmeny kvasinek používány v SIHA VARIOFERM® byly selektovány speciálně z hlediska použití v kombinaci. Všechny se vyznačují čistou látkovou výměnou a nevznikají téměř žádné nežádoucí vedlejší produkty kvašení, jako je SO2, H2S, acetaldehyd, pyruvat, kyselina α-ketoglutarová, těkavé kyseliny nebo estery. Tím je téměř vyloučeno ovlivnění chuti cizími tóny z kvašení.
SIHA VARIOFERM® dokáže vytvářet až 16 % obj. alkoholu. Praktická alkoholová výtěžnost činí ca. 47 % cukru k prokvašení. Na každý kg proměněného cukru se uvolňuje asi 546 kJ (130 kcal) tepla.
SIHA VARIOFERM® vykazuje nejméně 20 miliard životaschopných pro kvašení aktivních kvasinkových buněk na každý gram. Neobsahuje pro nápoj škodlivé mikroorganismy.

 

Bezpečnost
Pro kvasinky SIHA VARIOFERM® nejsou nutné žádné bezpečnostně-technické údaje, protože tento výrobek slouží přímo výrobě potravin. Při skladování, manipulaci a přepravě nehrozí žádné nebezpečí pro člověka ani pro životní prostředí.

Další upozornění: Třída ohrožení vod (WGK) = 0


Skladování
SIHA VARIOFERM® je baleno pod ochranným plynem do plynotěsné vícevrstvé hliníkové folie. Balení je vakuované a proto lze snadno kontrolovat jeho neporušenost.
Kvasinky SIHA VARIOFERM® lze v neporušeném balení skladovat při 4–10 °C po dobu tří let. Na krátkou dobu lze je skladovat i při teplotě 20 °C. Otevřené balení obratem spotřebujte.


Ověřovaná jakost
U kvasinek SIHA VARIOFERM® se během procesu výroby pravidelně kontroluje vysoká jakost výrobku. Tyto zkoušky zahrnují jak technická kritéria funkčnosti, tak i potravinářskou nezávadnost. Přísné kontroly se dále provádějí přímo před konečným balením a během něho.

 

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.02 kg
Výroba vína dle barvy: Bílé, Růžové
Výroba vína dle barvy: Bílé, Růžové

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: