Kvasinky Uvaferm BDX, 100 g

Perfektní fermentor

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Na objednávku
Kód: 080075
233 Kč 208,04 Kč bez DPH
Kvasinky Uvaferm BDX, 100 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Kvasinky UVAFERM BDX™, izolované ve Francii, mají celosvětově uznávané vlastnosti a respektují odrůdy hroznů z Bordeaux, zejména pokud jde o odrůdové aroma a chutě.

Cabernet Sauvignon, Merlot a Cabernet Franc se pěstují po celém světě. V závislosti na půdě, výnosu a způsobu výroby vína mají vína z těchto odrůd odlišný charakter. Vykazují však dominantní a specifické znaky, jako jsou například tóny pepře (pyrazin) u Cabernet Franc a Cabernet Sauvignon a tóny jahodového džemu (furaneoly) u Merlotu. UVAFERM BDX™ je dobře uzpůsoben k optimalizaci fermentace těchto odrůd.

 

VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 18 až 30 °C
• Tolerance alkoholu až do 16 % obj./obj.
• Střední rychlost fermentace
• Citlivý na konkurenční faktor („Killer K2“)
• Střední nutriční nároky
• Nízká produkce těkavých kyselin
• Produkce SO2
• Nízká tvorba pěny
• Kompatibilní s jablečno-mléčnými bakteriemi ve víně

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky

Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.

B. Rehydratace s ochranou kvasinek

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje během rehydratace kvasinek použít jeden z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek). Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

 

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během kvašení vhodně řízena.

 

Skladujte na chladném a suchém místě.

Použijte po otevření.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.1 kg
EAN: 080075
Výroba vína dle barvy: Červené
Výroba vína dle barvy: Červené
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola