Kvasinky Sihaferm Element, 20 g

Kvasinky pro zachování čisté odrůdové aromatiky bílých vín.

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Na objednávku
Kód: 080094
63 Kč 56,25 Kč bez DPH
Kvasinky Sihaferm Element, 20 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

SIHAFERM Element jsou aktivní suché kvasinky Saccharomyces cerevisiae vybrané s cílem zachovat původní odrůdově specifickou aromatiku hroznů. Kvasinka pochází z biodynamického vinařství v oblasti Pfalz. Výběr byl proveden převážně na základě vinice Pechstein. SIHAFERM Element podporuje odrůdově specifické aroma bez zvýšené tvorby ovocných esterů nebo vyšších alkoholů.

Specifické výhody SIHAFERM Element
Spolehlivá úplná fermentace při 18–20 °C
Tvorba odrůdově specifických aromat u bílých vín
Bez překrývání aromatiky ovocnými estery či vyššími alkoholy
Průměrné nároky na výživu kvasinek

Použití
Mošt má být inokulován SIHAFERM Element co nejdříve.

Dávkování
(lb/1 000 gal / g/hl)

Bílý hroznový mošt
1.3–1.7 (15–20) běžné podmínky
1.7–2.5 (20–30) obtížné podmínky

Bílý hroznový rmut
1.7–2.1 (20–25) běžné podmínky
2.1–2.5 (25–30) obtížné podmínky

Uvedené hodnoty jsou orientační a mají být přizpůsobeny zdravotnímu stavu hroznů a dostupnosti živin.

Fermentační rozsah je 18–25 °C.
Optimální fermentační teplota je 18–20 °C.

Příprava
Kvasinky se rozmíchají v 10násobném množství směsi moštu a vody (1:1) o teplotě 35–37 °C.
Nechají se 2–3 hodiny stát, poté promíchat a přidat do moštu.

Přidání výživy během rehydratace i během fermentace podporuje tvorbu aktivních kvasinek a zlepšuje fermentaci.
Doporučené produkty:
LALVIN GO-FERM při rehydrataci
SIHA PROFERM Plus 20 g/hl během fermentace

Charakteristika produktu
SIHAFERM Element je vybraný kvasinkový kmen podporující zachování odrůdových aromat.
Víno vyrobené z Rieslingu s SIHAFERM Element z vinice Pechstein bylo popisováno jako minerální a slané, s výraznými citrusovými a pazourkovými tóny.
Kvasinky mají nízkou tvorbu fermentačních vedlejších produktů, jako SO2, acetaldehyd, pyrohroznová kyselina a α-ketoglutarát.
Potlačují divoké kvasinky a bakterie díky rychlému startu fermentace a množení buněk.

Kvasinky tolerují až 50 mg/l SO2.
Mohou vytvářet až 14 % obj. alkoholu.

Bezpečnost
Nejsou požadována žádná zvláštní bezpečnostní opatření. Skladování, manipulace a přeprava nepředstavují zdravotní ani ekologické riziko.

Skladování
Výrobek je balen vzduchotěsně v hliníkové laminované fólii v inertní atmosféře.
Vakuové balení umožňuje snadnou kontrolu neporušenosti.

Neotevřený obal lze skladovat 4–10 °C po dobu až tří let.
Krátkodobě lze skladovat při 20 °C.
Po otevření je nutné produkt rychle spotřebovat.

Balení a dodací informace
500 g hliníkový blok
20 × 500 g v kartonu

Certifikovaná kvalita
SIHAFERM Element je pravidelně kontrolován během výroby. Kontroly zahrnují technické parametry i potravinářskou bezpečnost.
Přísné kontroly probíhají i před a během finálního balení.

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.02 kg
EAN: 080094
Výroba vína dle barvy: Bílé, Růžové
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Výroba vína dle barvy: Bílé, Růžové
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola