


MANNOLEES BLANC™ je specifická směs kvasinkových mannoproteinů vybraných pro zvýšení svěžesti vína.
V dnešní době spotřebitel požaduje svěží a křupavá bílá a růžová vína.
V této souvislosti a s ohledem na potenciální vliv kvasinek nad rámec fermentace byly zkoumány mannoproteiny.
MANNOLEES BLANC™ byl vyvinut s cílem zajistit optimální svěžest a intenzitu aroma s nižším vnímáním oxidativního aroma v průběhu času. Zlepšení koloidní struktury vede k dobré rovnováze s kulatostí a zároveň snižuje suchost a hořkost ve víně. Mannoproteiny navíc přispívají k vinné a proteinové stabilitě vín.
Během vývoje vína MANNOLEES BLANC™ bylo provedeno několik pokusů s různými víny ve fázi před lahvováním za účelem zlepšení organoleptických vlastností. Jak je znázorněno na obrázku 1, přidání 10 g/hL vína MANNOLEES BLANC™ vedlo k významnému zvýšení svěžesti a kulatosti a také k menší hořkosti.
NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
Doporučené dávkování: 20 až 150 ml/hL (0,4 až 2,4 lb na 1000 amerických galonů) v závislosti na druhu ošetřovaného vína.
• Rozpusťte v 10násobku hmotnosti vody nebo moštu a přidejte do moštu během alkoholového kvašení
• MANNOLEES BLANC™ je 100% rozpustný.
• Granulační činidlo: rostlinné polysacharidy (arabská guma)
• Přidejte do vína 24 hodin před filtrací před lahvováním.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Spotřebujte po otevření.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 080752 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Růžové |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.