Kvasinky Lalvin R-HST, 500 g

Pro Ryzlink rýnský a další aromatická bílá vína

Dostupnost Skladem (115,8 ks)
Kód: 080043
1 013 Kč 904,46 Kč bez DPH
Kvasinky Lalvin R-HST, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Kvasinky LALVIN R-HST™ (Riesling Heiligenstein) byly vybrány z hroznů odrůdy Ryzlink rýnský z prestižní oblasti Heiligenstein, poblíž údolí Dunaje, na západní straně Vídně (Rakousko). Byly vybrány pro své vynikající enologické vlastnosti při kvašení hroznů Ryzlink rýnský.

Při správné výživě LALVIN R-HST™ zvýrazňuje svěží odrůdové charaktery a vytváří svěží citrusové, limetkové, květinové a minerální tóny. Přispívá také k pocitu v ústech a plnosti na patře. Tato kvasinka je známá svým přínosem k celkové komplexnosti a eleganci. Implantační a dominantní vlastnosti této kvasinky jsou vynikající i v moštech s vysokým obsahem původních populací.

 

VLASTNOSTI
• Optimální teplotní rozsah fermentace: 10 – 30 °C
• Tolerance alkoholu až do 15 % obj./obj.
• Velmi krátká zpoždění
• Střední rychlost fermentace
• Aktivní faktor kompetitivnosti („Killer K2“)
• Střední relativní nutriční potřeba
• Nízká produkce SO2
• Nízký pěnivý účinek

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky

Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.

B. Rehydratace s ochranou kvasinek

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje použití jednoho z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek) během rehydratace kvasinek. Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

 

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během kvašení vhodně řízena.

 

Skladujte na chladném a suchém místě.

Použijte po otevření.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080043
Výroba vína dle barvy: Bílé
Výroba vína dle barvy: Bílé, Růžové

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola