Kvasinky Lalvin ICV D21, 500 g

„Terroir“ kvasinky

Dostupnost Skladem (20 ks)
Kód: 080049
1 041 Kč 929,46 Kč bez DPH
Kvasinky Lalvin ICV D21, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

LALVIN ICV D21™ byl vybrán pro svou schopnost kvasit vína s vysokou barevnou stálostí a strukturou chuti. Na rozdíl od většiny vinných kvasinek přispívá  k vyšší kyselosti a dodává vínům svěžest.

Uvolňuje polyfenol-reaktivní polysacharidy. Tyto polysacharidy přispívají k intenzitě vůně na plném a středním patře. Tyto vlastnosti mají tendenci snižovat projevy charakteru vařeného džemu ve vysoce zralých a koncentrovaných vínech z odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Barbera a Nebbiolo. Přispívá ke stabilnímu aromatickému profilu s významnou biosyntézou těkavých látek (β-ionon, ethylhexanoát).

Tato kvasinka může také snížit projev bylinných tónů, zejména u Cabernet Sauvignon. Při smíchání s víny kvašenými kvasinkami LALVIN ICV D254™ a LALVIN ICV D80™ přináší LALVIN ICV D21™ svěžest, trvalou intenzivní ovocnost a živé vjemy začínající v předním patře a trvající až do dochutě.

Kinetika fermentace kvasnice LALVIN ICV D21™ je velmi silná, a to i v moštech s nízkým obsahem živin a při vysokých teplotách. Tyto kvasinky lze také použít při kvašení zralých bílých hroznů / v sudech, kde je žádoucí rozvoj čerstvého ovocného aroma, kyselosti a objemu. Růžová vína kvašená kvasinkou LALVIN ICV D21™ mají zvýrazněnou červenou ovocnost, objem a vyváženost.

 

VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 15 až 28 °C
• Tolerance alkoholu až 16 %
• Střední rychlost fermentace
• Aktivní faktor kompetitivnosti („Killer K2“)
• Nízké relativní nutriční nároky
• Kompatibilní s jablečno-mléčnými bakteriemi ve víně
• Přijatelná produkce těkavých kyselin
• Nízká produkce SO2
• Nízká produkce H2S
• Nízká tvorba pěny

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky

Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.

B. Rehydratace s ochranou kvasinek

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje během rehydratace kvasinek použít jeden z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek). Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

 

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během kvašení vhodně řízena.

 

Skladujte na chladném a suchém místě.

Použijte po otevření

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080049
Výroba vína dle barvy: Bílé
Výroba vína dle barvy: Bílé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola