


LALVIN ICV D21™ byl vybrán pro svou schopnost kvasit vína s vysokou barevnou stálostí a strukturou chuti. Na rozdíl od většiny vinných kvasinek přispívá k vyšší kyselosti a dodává vínům svěžest.
Uvolňuje polyfenol-reaktivní polysacharidy. Tyto polysacharidy přispívají k intenzitě vůně na plném a středním patře. Tyto vlastnosti mají tendenci snižovat projevy charakteru vařeného džemu ve vysoce zralých a koncentrovaných vínech z odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Barbera a Nebbiolo. Přispívá ke stabilnímu aromatickému profilu s významnou biosyntézou těkavých látek (β-ionon, ethylhexanoát).
Tato kvasinka může také snížit projev bylinných tónů, zejména u Cabernet Sauvignon. Při smíchání s víny kvašenými kvasinkami LALVIN ICV D254™ a LALVIN ICV D80™ přináší LALVIN ICV D21™ svěžest, trvalou intenzivní ovocnost a živé vjemy začínající v předním patře a trvající až do dochutě.
Kinetika fermentace kvasnice LALVIN ICV D21™ je velmi silná, a to i v moštech s nízkým obsahem živin a při vysokých teplotách. Tyto kvasinky lze také použít při kvašení zralých bílých hroznů / v sudech, kde je žádoucí rozvoj čerstvého ovocného aroma, kyselosti a objemu. Růžová vína kvašená kvasinkou LALVIN ICV D21™ mají zvýrazněnou červenou ovocnost, objem a vyváženost.
VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 15 až 28 °C
• Tolerance alkoholu až 16 %
• Střední rychlost fermentace
• Aktivní faktor kompetitivnosti („Killer K2“)
• Nízké relativní nutriční nároky
• Kompatibilní s jablečno-mléčnými bakteriemi ve víně
• Přijatelná produkce těkavých kyselin
• Nízká produkce SO2
• Nízká produkce H2S
• Nízká tvorba pěny
NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky
Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.
B. Rehydratace s ochranou kvasinek
U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje během rehydratace kvasinek použít jeden z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek). Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.
Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během kvašení vhodně řízena.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Použijte po otevření
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 080049 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé |
Výroba vína dle barvy: | Bílé |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.