Kvasinky Lalvin ICV OKAY, 500 g

Pro mladá, svěží a aromatická vína

Dostupnost Skladem (10 ks)
Kód: 080143
1 181 Kč 1 054,46 Kč bez DPH
Kvasinky Lalvin ICV OKAY, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

LALVIN ICV OKAY™ byl vybrán v rámci doktorského projektu s využitím inovativního přístupu k identifikaci nového mechanismu zodpovědného za kontrolu produkce SO2 a H2S vinnými kvasinkami. Genetická studie identifikovala molekulární základ těchto vlastností. Lallemand Oenology a ICV Group (Institut Coopératif du Vin) ve spolupráci s INRAe a Sup' Agro Montpellier (Francie) použily k výběru Lalvin ICV OKAY™ inovativní techniky selekčního systému s využitím QTL markerů.

LALVIN ICV OKAY™ nabízí vynikající a spolehlivou bezpečnost fermentace v široké škále vinařských podmínek. LALVIN ICV OKAY™ vykazuje zvláštní schopnost produkovat velmi nízké až žádné hladiny SO2 a sirných pachutí, včetně H2S. Jeho velmi nízká až žádná produkce acetaldehydu bude dobrou volbou pro stabilizaci většiny vín se středním obsahem SO2. Pro svěží aromatická růžová, bílá a červená vína je LALVIN ICV OKAY™ ideální volbou, protože produkuje velmi nízké hladiny těkavých kyselin. Obvykle přispívá k dobré ovocné intenzitě.

 

VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 12 až 30 °C
• Tolerance alkoholu až do 16 % obj./obj.
• Velmi krátká zpoždění
• Stabilní rychlost fermentace
• Competitive (Killer K2) factor active
• Nízké relativní nutriční nároky
• Nízká produkce těkavých kyselin
• Velmi nízká až žádná produkce SO2
• Nízká produkce H2S
• Kompatibilní s jablečno-mléčnými bakteriemi ve víně
• Velmi nízká produkce acetaldehydu

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky

Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.

 

B. Rehydratace s ochranou kvasinek

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje použití jednoho z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek) během rehydratace kvasinek.
Dodržujte pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

 

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Během kvašení zajistěte vhodnou výživu kvasinek.

Skladujte na chladném a suchém místě.

 Použijte po otevření.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080143
Výroba vína dle barvy: Bílé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola