


LALVIN ICV OKAY™ byl vybrán v rámci doktorského projektu s využitím inovativního přístupu k identifikaci nového mechanismu zodpovědného za kontrolu produkce SO2 a H2S vinnými kvasinkami. Genetická studie identifikovala molekulární základ těchto vlastností. Lallemand Oenology a ICV Group (Institut Coopératif du Vin) ve spolupráci s INRAe a Sup' Agro Montpellier (Francie) použily k výběru Lalvin ICV OKAY™ inovativní techniky selekčního systému s využitím QTL markerů.
LALVIN ICV OKAY™ nabízí vynikající a spolehlivou bezpečnost fermentace v široké škále vinařských podmínek. LALVIN ICV OKAY™ vykazuje zvláštní schopnost produkovat velmi nízké až žádné hladiny SO2 a sirných pachutí, včetně H2S. Jeho velmi nízká až žádná produkce acetaldehydu bude dobrou volbou pro stabilizaci většiny vín se středním obsahem SO2. Pro svěží aromatická růžová, bílá a červená vína je LALVIN ICV OKAY™ ideální volbou, protože produkuje velmi nízké hladiny těkavých kyselin. Obvykle přispívá k dobré ovocné intenzitě.
VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 12 až 30 °C
• Tolerance alkoholu až do 16 % obj./obj.
• Velmi krátká zpoždění
• Stabilní rychlost fermentace
• Competitive (Killer K2) factor active
• Nízké relativní nutriční nároky
• Nízká produkce těkavých kyselin
• Velmi nízká až žádná produkce SO2
• Nízká produkce H2S
• Kompatibilní s jablečno-mléčnými bakteriemi ve víně
• Velmi nízká produkce acetaldehydu
NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky
Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.
B. Rehydratace s ochranou kvasinek
U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje použití jednoho z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek) během rehydratace kvasinek.
Dodržujte pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.
Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Během kvašení zajistěte vhodnou výživu kvasinek.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Použijte po otevření.
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 080143 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.