Kvasinky Lalvin DV10, 500 g

Epernayův výběr pro primární a sekundární kvašení

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Na objednávku
Kód: 080114
1 017 Kč 908,04 Kč bez DPH
Kvasinky Lalvin DV10, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

LALVIN DV10™ byl izolován ve slavné francouzské oblasti vysoce kvalitních šumivých vín a je validován a doporučen mikrobiologickou laboratoří Direction Qualité et Développement Durable du CIVC.

Má silnou fermentační kinetiku v širokém teplotním rozsahu a nízké nároky na dusík.

Je známý svou schopností fermentovat za stresových podmínek s nízkým pH (2,8-2,9), vysokým obsahem celkového SO2 a nízkou teplotou. LALVIN DV10™ je považován za čistý fermentor, který respektuje odrůdový charakter a vyhýbá se hořkým senzorickým přínosům jiných jednorozměrných „pracantních“ kvasinek, jako je Prise de Mousse.

 

VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 10 až 35 °C
• Tolerance alkoholu až do 18 % obj./obj.
• Krátká zpožděná fáze
• Rychlá fermentace
• Aktivní faktor kompetitivnosti („Killer K2“)
• Nízké relativní nutriční nároky
• Střední potřeba O2 (nezbytná pro syntézu faktorů přežití)
• Nízká produkce těkavých kyselin
• Nízká až střední produkce SO2
• Nízká produkce H2S
• Nízká tvorba pěny

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

 

A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky

Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.

 

B. Rehydratace s ochranou kvasinek

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje použití jednoho z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek) během rehydratace kvasinek.
Dodržujte pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

 

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Během kvašení zajistěte vhodnou výživu kvasinek.

 

 Skladujte na chladném a suchém místě.

 Použijte po otevření.

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080114
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola