Kvasinky Lalvin D47, 500 g
Pro komplexní bílé kávy s citrusovými a květinovými tóny



LALVIN ICV D47™ byl vybrán v Suze-la-Rousse ze 450 izolátů sesbíraných v letech 1986–1990.
Je ideální pro výrobu plného, v sudech kvašeného Chardonnay a dalších bílých odrůd.
Po zrání na kalech se rozvíjí aroma zralého tropického ovoce. LALVIN ICV D47™ je producent s vysokým obsahem polysacharidů, známý pro svou zvýrazněnou ovocnost a velký objem. U většiny bílých odrůd hroznů tato kvasinka přináší zralé ovoce a intenzivní aroma. To lze částečně připsat vysoké aktivitě β-glukosidázy. Umožňuje odhalení dobré hladiny terpenů, včetně citronellolu, nerolu a geraniolu. Cuvée fermentované s LALVIN ICV D47™ dodávají směsím komplexnost. Díky uvolňování polysacharidů tato kvasinka přispívá ke kulaté, měkké chuti s dobrou hmotností. LALVIN ICV D47™ navíc přispívá k hedvábnosti vína a perzistenci chuti. Vynikajících výsledků se dosahuje při výrobě prémiového Chardonnay fermentovaného v sudech.
VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 15 až 28 °C
• Citlivé na nízké teploty (<15 °C) v přečištěných šťávách
• Tolerance alkoholu až do 15 % obj./obj.
• Střední rychlost fermentace
• Aktivní faktor kompetitivnosti („Killer K2“)
• Krátká zpoždění
• Nízké nutriční nároky
• Nízká produkce těkavých kyselin
• Kompatibilní s jablečno-mléčnými bakteriemi ve víně
• Střední potřeba kyslíku
• Velmi nízká produkce SO2
• Nízká produkce H2S
• Nízká tvorba pěny
• Kvasinky dobře sedimentují a tvoří kompaktní vrstvu
NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ
A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky
Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.
B. Rehydratace s ochranou kvasinek
U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje během rehydratace kvasinek použít jeden z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek). Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.
Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během kvašení vhodně řízena.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Použijte po otevření
Kategorie: | Kvasinky |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 080064 |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Růžové |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.