Kvasinky Lalvin D47, 500 g

Pro komplexní bílé kávy s citrusovými a květinovými tóny

Dostupnost Skladem (8 ks)
Kód: 080064
1 174 Kč 1 048,21 Kč bez DPH
Kvasinky Lalvin D47, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

LALVIN ICV D47™ byl vybrán v Suze-la-Rousse ze 450 izolátů sesbíraných v letech 1986–1990.

Je ideální pro výrobu plného, ​​v sudech kvašeného Chardonnay a dalších bílých odrůd.

Po zrání na kalech se rozvíjí aroma zralého tropického ovoce. LALVIN ICV D47™ je producent s vysokým obsahem polysacharidů, známý pro svou zvýrazněnou ovocnost a velký objem. U většiny bílých odrůd hroznů tato kvasinka přináší zralé ovoce a intenzivní aroma. To lze částečně připsat vysoké aktivitě β-glukosidázy. Umožňuje odhalení dobré hladiny terpenů, včetně citronellolu, nerolu a geraniolu. Cuvée fermentované s LALVIN ICV D47™ dodávají směsím komplexnost. Díky uvolňování polysacharidů tato kvasinka přispívá ke kulaté, měkké chuti s dobrou hmotností. LALVIN ICV D47™ navíc přispívá k hedvábnosti vína a perzistenci chuti. Vynikajících výsledků se dosahuje při výrobě prémiového Chardonnay fermentovaného v sudech.

 

VLASTNOSTI
• Optimální teplota fermentace: 15 až 28 °C
• Citlivé na nízké teploty (<15 °C) v přečištěných šťávách
• Tolerance alkoholu až do 15 % obj./obj.
• Střední rychlost fermentace
• Aktivní faktor kompetitivnosti („Killer K2“)
• Krátká zpoždění
• Nízké nutriční nároky
• Nízká produkce těkavých kyselin
• Kompatibilní s jablečno-mléčnými bakteriemi ve víně
• Střední potřeba kyslíku
• Velmi nízká produkce SO2
• Nízká produkce H2S
• Nízká tvorba pěny
• Kvasinky dobře sedimentují a tvoří kompaktní vrstvu

 

NÁVOD K ENOLOGICKÉMU POUŽITÍ

 

A. Rehydratace bez ochranného činidla pro kvasinky

Dávkování: 20 až 40 g/hL
1. Kvasinky rehydratujte ve vodě o desetinásobku jeho hmotnosti (teplota mezi 35 °C a 40 °C).
2. Kvasinky znovu rozpusťte jemným mícháním a počkejte 20 minut.
3. Smíchejte rehydratované kvasinky s trochou šťávy/moštu a postupně upravujte teplotu kvasinkové suspenze tak, aby se teplota šťávy/moštu lišila o 5 – 10 °C.
4. Naočkujte do moštu.

 

B. Rehydratace s ochranou kvasinek

U moštů s vysokým alkoholovým potenciálem (> 13 % obj./obj.), s nízkým zákalem (< 80 NTU) nebo jinými náročnými podmínkami se doporučuje během rehydratace kvasinek použít jeden z našich produktů GO-FERM™ (ochrana vinných kvasinek). Řiďte se pokyny pro rehydrataci podle vybraného produktu GO-FERM™.

 

Poznámky:
Celková doba rehydratace by neměla překročit 45 minut. Je nezbytné, aby se k rehydrataci kvasinek použila čistá nádoba. Rehydratace přímo v moštu se obecně nedoporučuje. Zajistěte, aby byla výživa kvasinek během kvašení vhodně řízena.

 

Skladujte na chladném a suchém místě.

Použijte po otevření

Kategorie: Kvasinky
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080064
Výroba vína dle barvy: Bílé, Růžové

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola