Kvasinky Aktiv Hefe 10, 20 g
Kvasinky pro kvalitní fermentaci červených vín a stabilní barvu.



SIHA Aktiv Hefe 10 jsou suché čisté kultury kvasinek Saccharomyces cerevisiae určené pro fermentaci rmutů a moštů červených vín. Vyznačují se rychlým začátkem kvašení, spolehlivým dokvašením i v náročných podmínkách, vysokou tolerancí alkoholu a nízkou produkcí SO2. Zvyšují výtěžnost senzoricky významných polysacharidů a přispívají k lepší stabilitě barvy červených vín. Kvasinky jsou vhodné pro jižní typy vín. Doporučené odrůdy: Cabernet Sauvignon, Lemberger, Syrah, Zinfandel, Dornfelder, Svatovavřinecké.
Specifické výhody SIHA Aktiv Hefe 10
Vhodné pro kvašení rmutů a moštů červených vín
Tolerují až 16 % obj. alkoholu
Rychlé nastartování a spolehlivý průběh kvašení při 15–28 °C
Killer kmen potlačující divoké kvasinky
Zvýšená tvorba polysacharidů
Podpora jablečno-mléčné fermentace
Použití
Mošt nebo rmut by měl být naočkován v rané fázi fermentace, aby se zabránilo množení divokých kvasinek a nežádoucích bakterií. Uvedené dávky jsou orientační a je vhodné je přizpůsobit zdravotnímu stavu hroznů, teplotě a velikosti nádoby.
Dávkování
g/hl při normálních podmínkách:
Rmut červených vín: 15–25
Mošt červených vín: 10–20
g/hl při obtížných podmínkách:
Rmut červených vín: 25–30
Mošt červených vín: 20–30
Příprava
Kvasinky se nechají 10 minut nabobtnat v 5 l vlažné vody. Poté se reaktivují ve směsi moštu a vody v poměru 1 : 1 po dobu 20 minut.
Kvasinky lze přidat přímo i bez předmáčení, doba startu se prodlouží jen o několik hodin, dávka však musí být zvýšena o přibližně 20 %.
U rmutů je vždy nutné kvasinky předmáčet a přidávat je postupně při nakvášení.
Pro zlepšení podmínek fermentace se doporučuje přidat 600 mg SIHA Vitamin B1 na 1 000 l moštu. Pro dokončení uvízlých fermentací se doporučuje doplnit 15 g/hl SIHA Fermentation Salt (diammoniumfosfát).
Charakteristika produktu
Při fermentaci rmutu se SIHA Aktiv Hefe 10 se dosahuje vyšší výtěžnosti barvy. Kvasinka byla selektována tak, aby měla velmi nízkou schopnost adsorpce barviv, což napomáhá zachování barvy červených vín. Vína kvašená tímto kmenem mají ovocný charakter a příjemný pocit v ústech. Kvasinky mají vysokou fermentační aktivitu a vitalitu.
Nevytvářejí nežádoucí vedlejší produkty, jako SO2, H2S, acetaldehyd, pyruvát, α-ketoglutarová kyselina, těkavé kyseliny nebo estery.
Praktická výtěžnost alkoholu činí přibližně 47 % zkvašeného cukru.
Bezpečnost
Při správném použití nejsou známy žádné negativní účinky.
Skladování
Výrobek je vakuově balen do hliníkové vrstvené fólie. Neotevřený obal lze skladovat 4 roky při 4–10 °C. Krátkodobě je možná i teplota do 20 °C. Po otevření je nutné obal okamžitě spotřebovat.
Balení a dodací informace
500 g blokové balení v hliníkové fólii
20 × 500 g v kartonu
Certifikovaná kvalita
Produkt je průběžně kontrolován v celém výrobním procesu. Kontroly zahrnují technické parametry a potravinářskou bezpečnost a probíhají také před a během finálního balení.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Kvasinky |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.02 kg |
| EAN: | 080011 |
| Výroba vína dle barvy: | Červené |
| Výroba vína dle barvy: | Červené |
| Položka byla vyprodána… | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
