Vaječný bílek, 100 g
Lafood Albufine je přírodní albuminový přípravek z vaječného bílku určený k čiření červených a růžových vín, který zjemňuje třísloviny a zlepšuje harmonii a čistotu vína.



Lafood Albufine je přírodní přípravek na bázi albuminu z vaječného bílku, vyvinutý pro čiření červených a růžových vín. Je účinný při odstraňování trpkých a svíravých taninů, které se nacházejí ve vínech s nadměrnou strukturou, aniž by docházelo ke ztrátě barvy nebo aromatických složek.
Technologické použití
Lafood Albufine má schopnost selektivně vázat nadbytečné fenolické sloučeniny díky své vysoké afinitě k polyfenolům, čímž napomáhá zjemnění vína a dosažení harmoničtější chuti. Díky svému složení zachovává odrůdový profil a přispívá ke zvýšení lesku a čistoty vína po filtraci.
Doporučuje se pro:
-
červená vína s nadměrnou tříslovinou nebo hrubou strukturou,
-
růžová vína vyžadující zjemnění a stabilizaci,
-
vína s hořkými nebo svíravými tóny po fermentaci.
Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 3–15 g/hl podle požadovaného účinku.
Lafood Albufine rozpusťte v 5–10násobném množství studené vody, za stálého míchání nechte několik minut hydratovat a poté přidejte do vína. Po aplikaci víno dobře promíchejte a po 2–5 dnech stočte z usazeniny.
Balení a uchovávání
1kg sáčky.
Skladujte na chladném a suchém místě, mimo přímé sluneční světlo.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Krášlení |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.1 kg |
| EAN: | 070060 |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Země původu: | |
| Odrůda vína: | |
| Region/Oblast PL: | |
| Podoblast: | |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Klasifikace: | |
| Region/Oblast SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Styl : | |
| Region/Oblast IT: |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
