Enzymy Sihazym Extro, 10 g
Granulovaný enzym pro extrakci a čiření hroznového rmutu, zajišťuje uvolnění barviv, aromat a polysacharidů bez ztráty antokyanů.



SIHAZYM EXTRO je pektolytický enzymatický přípravek určený k extrakci obsahových látek z hroznového rmutu červených i bílých vín. Kromě rozkladu pektinů vykazuje definované vedlejší aktivity arabinosidázy a hemicelulázy, které zajišťují efektivní uvolnění polysacharidů a aromatických látek. Produkt je navržený speciálně pro enologické použití při enzymaci rmutu. SIHAZYM EXTRO chrání extrahované antokyany v červeném víně, protože neobsahuje žádnou vedlejší aktivitu anthokyanázy.
Specifické výhody SIHAZYM EXTRO:
– rychlé uvolnění extraktivních látek z hroznových bobulí
– zvýšená výtěžnost barviv
– ochrana uvolněných antokyanů
– vyšší podíl samotokového moštu
– snížení viskozity rmutu
– zvýšená lisovací kapacita
Použití
SIHAZYM EXTRO lze používat při zpracování červených vín během macerace rmutu nebo ve zpětně ochlazeném rmutu (~40 °C). Enzymatické štěpení podporuje uvolňování antokyanů, aromatických látek a přírodních tříslovin.
Při zpracování bílých vín podporuje uvolnění polysacharidů a snižuje viskozitu rmutu. Aktivní zůstává i při studené maceraci do 8 °C.
Produkt se přidává jako 10% vodní roztok přímo do drtiče, lisu nebo nádoby s rmutem. Je nutné zajistit rovnoměrné rozptýlení enzymu v rmutu – buď kontinuálním dávkováním pomocí injekčního čerpadla do rmutového proudu, nebo po částech při běžícím míchadle během plnění.
Dávkování
Použití – Dávka (g/100 kg rmutu) – Doba působení
Bílý rmut při 15 °C – 4–6 g – 4–6 hodin
Bílý rmut při 8–10 °C – 5–7 g – 4–6 hodin
Červený rmut – klasické kvašení – 3–4 g – 5–20 dní
Červený rmut – přečerpávání – 3–4 g – 2–8 dní
Zpětně ochlazený rmut (do 50 °C) – 2–4 g – 2–4 hodiny
Aktivita
SIHAZYM EXTRO má enzymatickou aktivitu > 5900 FDU/g (ferment depectinization unit). Produkt je čištěn od cinnamylesterázové aktivity.
Důležité informace
Enzymy se při kontaktu s bentonitem adsorbují a ztrácí aktivitu. Bentonit je nutné přidávat až po ukončení enzymace, případně před použitím enzymů z vína odstranit.
Přítomnost SO₂ do 1000 mg/l nemá vliv na enzymovou aktivitu.
Bezpečnost
Produkt je bílý, téměř bezprašný mikrogranulát bez konzervačních látek. Splňuje doporučení FAO/WHO JEFCA a FCC pro potravinářské enzymy a odpovídá limitům mikrobiologické čistoty (do 5 × 10⁴/g celkových zárodků a 10²/g plísní).
Skladování
SIHAZYM EXTRO je mikrogranulát, který lze skladovat při 4–6 °C po dobu 24 měsíců bez ztráty aktivity. Uchovávejte v suchu a v uzavřeném obalu.
Balení a dodací informace
– 100 g dóza – katalogové číslo 95.232.001
– 500 g dóza – katalogové číslo 95.232.005
Certifikovaná kvalita
SIHAZYM EXTRO je během výroby pravidelně kontrolován, aby byla zajištěna rovnoměrná kvalita a bezpečnost. Testy funkčnosti a nezávadnosti probíhají před i během finálního balení.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Enzymy |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.01 kg |
| EAN: | 040022 |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Země původu: | |
| Odrůda vína: | |
| Region/Oblast PL: | |
| Podoblast: | |
| Výroba vína dle barvy: | Červené, Bílé, Růžové |
| Klasifikace: | |
| Region/Oblast SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Styl : | |
| Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
