Enzymy Sihazym Claro, 100 g

Enzym pro rychlé a účinné předčiření moštů a flotaci, zvyšuje výtěžnost samotokového moštu a snižuje viskozitu.

Dostupnost Skladem (11 ks)
Kód: 040021
1 040 Kč 859,50 Kč bez DPH
Enzymy Sihazym Claro, 100 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

SIHAZYM CLARO je pektolytický enzymový přípravek vyvinutý pro rychlé a účinné předčiření moštů. Vysoká pektolytická aktivita založená na polygalakturonáze, pektinesteráze a pektinlyáze zajišťuje cílený rozklad pektinů. Vysoký obsah pektinů způsobuje zhoršené lisování hroznů a pomalé čiření moštů.

Kromě klasického předčiření nebo sedimentace moštů lze SIHAZYM CLARO použít i jako enzym pro flotaci.

Specifické výhody SIHAZYM CLARO:
– rychlé a účinné předčiření moštů
– vyšší výtěžnost samotokového moštu u odrůd s vysokým obsahem pektinu
– snížení viskozity moštu

Použití
SIHAZYM CLARO je určený k rychlé a účinné depektinizaci hroznového moštu. Pro kontrolu účinnosti lze použít alkoholovou zkoušku. Produkt se dávkuje dle doporučeného množství jako 10% roztok do nádoby na čiření moštu. V případě flotace se přidává před samotným procesem do reakční nádrže, aby došlo k úplnému rozkladu pektinů.

U hroznů s velmi vysokým obsahem pektinů je vhodné kombinovat SIHAZYM CLARO s enzymem SIHAZYM EXTRO přímo v lisu. Pro dosažení nejlepší účinnosti je důležité zajistit rovnoměrné rozptýlení enzymu v moštu.

Dávkování: (do 100 kg moštu/rmutu)
Sedimentace: dávka/doba působení
Statické předčiření moštu (~15 °C) 1-2 g / 2-4 h
Statické předčiření moštu (~ 8-10 °C) 2-4 g / 2-4 h
Rmut červeného vína (krátký vysoký ohřev) 1-2 g / 4-6 h
Příprava hroznového koncentrátu 1-2 g / 6-12 h
Flotace 2-4 g / 2-4 h

Optimální teplota: 20 °C. Při nižších teplotách je nutné dávku zvýšit pro zachování stejné aktivity.

Aktivita
SIHAZYM CLARO má enzymatickou aktivitu 10 500 PGNU/g (polygalakturonáza) a je čištěn od cinnamylesterázové aktivity.

Důležité informace
Kontakt enzymu s bentonitem způsobuje jeho adsorpci a deaktivaci. Enzymatické ošetření musí být dokončeno před přidáním bentonitu nebo po jeho odstranění. Případná úprava bentonitem by měla být provedena před enzymací.
Přítomnost SO₂ do 1000 mg/l nemá vliv na enzymovou aktivitu.

Každé balení obsahuje dávkovací lžičku:
– 100 g dóza = 5 g odměrka
– 500 g dóza = 10 g odměrka

Bezpečnost
Produkt je bílý, téměř bezprašný a rozpustný mikrogranulát bez konzervačních látek. Splňuje požadavky FAO/WHO JEFCA a FCC pro potravinářské enzymy. Další informace jsou uvedeny v bezpečnostním listu dostupném na stránkách výrobce.

Skladování
SIHAZYM CLARO je mikrogranulát, který lze skladovat až 3 roky při teplotě 4–6 °C bez ztráty aktivity. Otevřený obal skladujte v suchu a pečlivě uzavřený.

Balení a dodací informace
SIHAZYM CLARO má katalogové číslo 95.229 a dodává se v těchto baleních:
– 100 g dóza
– 500 g dóza

Certifikovaná kvalita
SIHAZYM CLARO je během výroby pravidelně kontrolován, aby byla zajištěna jeho konstantní kvalita a bezpečnost. Kontroly probíhají také před i během finálního balení.

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Enzymy
Hmotnost: 0.1 kg
EAN: 040021
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola