Enzymy Sihazym Claro, 100 g
Enzym pro rychlé a účinné předčiření moštů a flotaci, zvyšuje výtěžnost samotokového moštu a snižuje viskozitu.



SIHAZYM CLARO je pektolytický enzymový přípravek vyvinutý pro rychlé a účinné předčiření moštů. Vysoká pektolytická aktivita založená na polygalakturonáze, pektinesteráze a pektinlyáze zajišťuje cílený rozklad pektinů. Vysoký obsah pektinů způsobuje zhoršené lisování hroznů a pomalé čiření moštů.
Kromě klasického předčiření nebo sedimentace moštů lze SIHAZYM CLARO použít i jako enzym pro flotaci.
Specifické výhody SIHAZYM CLARO:
– rychlé a účinné předčiření moštů
– vyšší výtěžnost samotokového moštu u odrůd s vysokým obsahem pektinu
– snížení viskozity moštu
Použití
SIHAZYM CLARO je určený k rychlé a účinné depektinizaci hroznového moštu. Pro kontrolu účinnosti lze použít alkoholovou zkoušku. Produkt se dávkuje dle doporučeného množství jako 10% roztok do nádoby na čiření moštu. V případě flotace se přidává před samotným procesem do reakční nádrže, aby došlo k úplnému rozkladu pektinů.
U hroznů s velmi vysokým obsahem pektinů je vhodné kombinovat SIHAZYM CLARO s enzymem SIHAZYM EXTRO přímo v lisu. Pro dosažení nejlepší účinnosti je důležité zajistit rovnoměrné rozptýlení enzymu v moštu.
Dávkování: (do 100 kg moštu/rmutu)
Sedimentace: dávka/doba působení
Statické předčiření moštu (~15 °C) 1-2 g / 2-4 h
Statické předčiření moštu (~ 8-10 °C) 2-4 g / 2-4 h
Rmut červeného vína (krátký vysoký ohřev) 1-2 g / 4-6 h
Příprava hroznového koncentrátu 1-2 g / 6-12 h
Flotace 2-4 g / 2-4 h
Optimální teplota: 20 °C. Při nižších teplotách je nutné dávku zvýšit pro zachování stejné aktivity.
Aktivita
SIHAZYM CLARO má enzymatickou aktivitu 10 500 PGNU/g (polygalakturonáza) a je čištěn od cinnamylesterázové aktivity.
Důležité informace
Kontakt enzymu s bentonitem způsobuje jeho adsorpci a deaktivaci. Enzymatické ošetření musí být dokončeno před přidáním bentonitu nebo po jeho odstranění. Případná úprava bentonitem by měla být provedena před enzymací.
Přítomnost SO₂ do 1000 mg/l nemá vliv na enzymovou aktivitu.
Každé balení obsahuje dávkovací lžičku:
– 100 g dóza = 5 g odměrka
– 500 g dóza = 10 g odměrka
Bezpečnost
Produkt je bílý, téměř bezprašný a rozpustný mikrogranulát bez konzervačních látek. Splňuje požadavky FAO/WHO JEFCA a FCC pro potravinářské enzymy. Další informace jsou uvedeny v bezpečnostním listu dostupném na stránkách výrobce.
Skladování
SIHAZYM CLARO je mikrogranulát, který lze skladovat až 3 roky při teplotě 4–6 °C bez ztráty aktivity. Otevřený obal skladujte v suchu a pečlivě uzavřený.
Balení a dodací informace
SIHAZYM CLARO má katalogové číslo 95.229 a dodává se v těchto baleních:
– 100 g dóza
– 500 g dóza
Certifikovaná kvalita
SIHAZYM CLARO je během výroby pravidelně kontrolován, aby byla zajištěna jeho konstantní kvalita a bezpečnost. Kontroly probíhají také před i během finálního balení.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Enzymy |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.1 kg |
| EAN: | 040021 |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Země původu: | |
| Odrůda vína: | |
| Region/Oblast PL: | |
| Podoblast: | |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Klasifikace: | |
| Region/Oblast SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Styl : | |
| Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
