Enzymy Sihazym Arome granulát, 10 g
Speciální enzym pro uvolnění aroma. Enzym uvolňující aroma mladých bílých a rosé vín, zvláště vhodný pro aromatické odrůdy.
Použití a dávkování: Enzym přidejte do dokvášejícího vína při obsahu zbytkového cukru 30-50 g/l.
Optimální aplikační teplota: 15-20°C. Doporučená doba působení 30 dní. Při aplikaci tohoto enzymu nesmíte současně ošetřovat bentonitem! Bentonit se musí použit až po dosažení požadovaného aroma pro ukončení enzymové reakce! Níže uvedené orientační hodnoty mohou kolísat podle teploty vína, stupně zralosti a vinařské oblasti. Použití SO2 do 150 mg/litr nemá vliv na aktivitu enzymu.
Účel použití | Dávka | Doba působení: Uvolnění aroma mladých bílých a rosé vín .. 4-5 g/hl .. 10-15 dnů, vína s vyšším zbytkovým cukrem .. 8-10 g/hl .. 15-20 dnů.
Skladování: V chladu a suchu, při teplotě max. 10 °C je zaručená neomezená účinnost po dobu 24 měsíců.
NEBEZPEČÍ:
H334 Při vdechování může vyvolat příznaky alergie nebo astmatu nebo dýchací potíže.
P261 Zamezte vdechování prachu.
P304/340 PŘI VDECHNUTÍ: Přeneste osobu na čerstvý vzduch a ponechte ji v poloze usnadňující dýchání.
Servis: (+420) 775 004 044, 777 784 378
Rozšířený popis: Enzymový přípravek z pektináze a beta-glukosidáze k uvolnění aroma při výrobě vína
Sihazym® Arome G je granulovaný enzymový přípravek vyráběný submersní fermentací vybraného kmene Aspergillus niger. Sihazym® Arome G je vysoce koncentrovaný, vyčištěný smíšený preparát s pektinázami a beta-glukosidázami, který byl speciálně selektovaný na podporu odrůdově typického buketu a aroma mladých bílých a rosé vín díky uvolnění buketových látek obsažených v hroznech (terpenů). Pektinázové aktivity Sihazym® Arome G zlepšují čiření a filtrovatelnost mladých vín.
Použití:
Sihazym® Arome G bylo vyvinuto pro uvolňování aroma mladých vín obsahujících hlavně glykosidy terpenu jako předstupeň aroma, např. odrůdy muškátu, tramín červený a jiné odrůdy podobného druhu. Aktivní enzymové složky Sihazym® Arome G jsou v koncentrací vyskytující se za běžných pracovních podmínek snadno rozpustné v moštu a vodě. Výrobek se přidává jako 10- procentní roztok na konec alkoholického kvašení, např. během stáčení. Doporučujeme ukončit aktivitu enzymů před sířením mladého vína přidáním 20 g/hl SIHA Aktiv Bentonit. Přítomnost glukózy snižuje aktivitu enzymu - fruktóza nemá na aktivitu vliv. Při obsahu zbytkového cukru 30 – 100 g/litr zdvojnásobte proto dobu působení.
Aktivita:
Sihazym® Arome G má aktivitu 900 FDU/g při 20 °C a aktivitu glukosidázy ve výši 80 BGDU/g. Standardní aktivita v jednotkách FDU (ferment depectinization unit) se zjistí měřením depektinizace přírodního substrátu. Aktivita beta-glukosidázy se určuje pomocí p-n-fenyl-glukózy (pnP-Gluc).
Zvláštní pokyny:
Enzymy jsou při kontaktu s bentonitem nevratně poškozeny adsorpcí. Enzymační reakce proto musí být dokončena před použitím bentonitu, příp. je nutno bentonit před přidáním enzymu opět odstranit. Případně nutné ošetření bentonitem proveďte tedy po ošetření enzymem, protože enzym je jinak adsorbován bentonitem a stane se tím neúčinným. Použití SO2 v množství do 150 mg/litr nemá vliv na aktivitu enzymu. Aktivita enzymu se použitím aktivního uhlí výrazně snižuje. Proto se vyvarujte společné aplikaci enzymů a aktivního uhlí U červených vín použití Sihazym® Arome G nedoporučujeme, protože může docházet k silné ztrátě barviva.
Bezpečnost a čistota:
Produkt je bílý, rozpustný mikrogranulát bez konzervač- ních látek a je prakticky neprašný. Odpovídá doporučení organizace FAO/WHO pro potravinářské enzymy (JEFCA a FCC), a splňuje horní limit pro počet celkových zárodků 5 x 104 /g a 102 /g pro plísně.
Skladování:
Sihazym® Arome G je mikrogranulát a proto velmi stálý.Při skladování při max. 25 °C si zachová svou
vykázanou aktivitu po několik let. Výrobek skladujtev suchu, abyste zamezili tvorbě rzi na plechovce.
Druhy balení:
Sihazym® Arome G má číslo zboží 95.124.001 a dodává se v tomto balení:
Plechovka 100 g
(jednu odměrku na 10 g obdržíte zdarma. Jedna odměrka odpovídá 10 g enzymového granulátu!).
Hlavní klíč celního sazebníku: 3507 90 90
Ověřovaná jakost:
Při výrobě Sihazym® Arome G se pravidelně kontroluje jeho rovnoměrně vysoká jakost. Tyto zkoušky zahrnují jak technická kritéria funkčnosti, tak i potravinářskou nezávadnost. Přísné kontroly se dále provádějí přímo před konečným balením a během něho. Sihazym® Arome G odpovídá kritériím čistoty Mezinárodního kodexu vinařských prostředků a předpisům německé vinařské vyhlášky.
Kategorie: | Enzymy |
---|---|
Hmotnost: | 0.01 kg |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.