Enzymy Lallzyme Beta, 100 g

Enzym uvolňující aroma

Dostupnost Skladem (128 ks)
Kód: 040030
1 084 Kč 895,87 Kč bez DPH
Enzymy Lallzyme Beta, 100 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Lallzyme BETA™ je určen pro použití v odrůdách bílého vína s vysokým obsahem „vázaných“ terpenolů, jako je Gewürztraminer a Muscat. Lallzyme BETA™ je směs pektináz s beta-glukosidázou, rhamnosidázou, apiosidázou a arabinofuranosidázou. Postupné působení těchto aktivit štěpí prekurzory aroma a posiluje odrůdový charakter aromatických vín. Lallzyme BETA™ byl vyvinut tak, aby působil šetrně, a nevedl k nadměrnému projevení aromat.

LALLZYME BETA™ je mikrogranulovaný enzymový přípravek získaný z Aspergillus niger. Jedná se o vysoce specifický enzym s pektinázovou aktivitou, ß-glukosidázovou aktivitou a dalšími glykosidázovými aktivitami. Ve víně jsou glykosidovanými prekurzory aroma terpeny a norisoprenoidy, oba velmi důležité a mají velký vliv na aroma a kvalitu vína.

Díky glykosidázové aktivitě LALLZYME BETA™ uvolňuje aglykon z prekurzoru aroma. Výsledkem je zvýšení vnímání aroma, a to díky skutečnosti, že aglykon je těkavá molekula, a proto je vnímatelný nosem, na rozdíl od jeho předchůdce.

LALLZYME BETA™ je velmi silný enzym díky své kompletní škále vyvážených aktivit a účinnosti při pH vína.

Použití LALLZYME BETA™ je vhodné pro bílá, růžová a červená tichá vína, která obsahují odrůdové prekurzory aroma, jako jsou terpeny a norisoprenoidy.

Po enzymatické úpravě se důrazně doporučuje ošetření bentonitem v koncentraci 5–10 g/hL, aby se enzym z vína odstranil a tím se zastavilo jeho působení ve správný okamžik, kdy je dosaženo nejlepšího projevu aroma.

 

Dávkování:
3,0–4,0 g/hL za standardních podmínek, při teplotách nad 15 °C (59 °F).
4,0–5,0 g/hL pro nižší teploty, od 13 do 15 °C (55–59 °F)

Do hotových vín přidejte LALLZYME BETA™.

Doba kontaktu se obvykle pohybuje mezi 3 a 6 týdny a silně závisí na teplotě a může se u každého vína lišit.

Na konci ošetření odstraňte enzym pomocí 5–10 g/hL bentonitu.

Nízká teplotní tolerance při 13 °C (55 °F); teplota ovlivňuje dávkování enzymu a dobu ošetření.


LALLZYME BETA™ skladujte na chladném a suchém místě, nejlépe při teplotě 5 až 15 °C (41–59 °F) v původním uzavřeném obalu.

Kategorie: Enzymy
Hmotnost: 0.1 kg
EAN: 5708046600103
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Výroba vína dle barvy: Bílé, Růžové
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola