


Lallzyme BETA™ je určen pro použití v odrůdách bílého vína s vysokým obsahem „vázaných“ terpenolů, jako je Gewürztraminer a Muscat. Lallzyme BETA™ je směs pektináz s beta-glukosidázou, rhamnosidázou, apiosidázou a arabinofuranosidázou. Postupné působení těchto aktivit štěpí prekurzory aroma a posiluje odrůdový charakter aromatických vín. Lallzyme BETA™ byl vyvinut tak, aby působil šetrně, a nevedl k nadměrnému projevení aromat.
LALLZYME BETA™ je mikrogranulovaný enzymový přípravek získaný z Aspergillus niger. Jedná se o vysoce specifický enzym s pektinázovou aktivitou, ß-glukosidázovou aktivitou a dalšími glykosidázovými aktivitami. Ve víně jsou glykosidovanými prekurzory aroma terpeny a norisoprenoidy, oba velmi důležité a mají velký vliv na aroma a kvalitu vína.
Díky glykosidázové aktivitě LALLZYME BETA™ uvolňuje aglykon z prekurzoru aroma. Výsledkem je zvýšení vnímání aroma, a to díky skutečnosti, že aglykon je těkavá molekula, a proto je vnímatelný nosem, na rozdíl od jeho předchůdce.
LALLZYME BETA™ je velmi silný enzym díky své kompletní škále vyvážených aktivit a účinnosti při pH vína.
Použití LALLZYME BETA™ je vhodné pro bílá, růžová a červená tichá vína, která obsahují odrůdové prekurzory aroma, jako jsou terpeny a norisoprenoidy.
Po enzymatické úpravě se důrazně doporučuje ošetření bentonitem v koncentraci 5–10 g/hL, aby se enzym z vína odstranil a tím se zastavilo jeho působení ve správný okamžik, kdy je dosaženo nejlepšího projevu aroma.
Dávkování:
3,0–4,0 g/hL za standardních podmínek, při teplotách nad 15 °C (59 °F).
4,0–5,0 g/hL pro nižší teploty, od 13 do 15 °C (55–59 °F)
Do hotových vín přidejte LALLZYME BETA™.
Doba kontaktu se obvykle pohybuje mezi 3 a 6 týdny a silně závisí na teplotě a může se u každého vína lišit.
Na konci ošetření odstraňte enzym pomocí 5–10 g/hL bentonitu.
Nízká teplotní tolerance při 13 °C (55 °F); teplota ovlivňuje dávkování enzymu a dobu ošetření.
LALLZYME BETA™ skladujte na chladném a suchém místě, nejlépe při teplotě 5 až 15 °C (41–59 °F) v původním uzavřeném obalu.
Kategorie: | Enzymy |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
EAN: | 5708046600103 |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Růžové |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.