Bakterie Viniflora CiNe 25 hl
VINIFLORA CINE
Kmen neodbourává v hroznovém moštu a ve víně přirozeně se vyskytující kyselinu citrónovou na diacetyl, kyselinu octovou nebo 2,3-butanediol. Tolerance SO2: volná SO2 do 20 mg/l a celková SO2 do 40 mg/l, obsah alkoholu: do 14,5% obj., teplota: >17°C, hodnota pH: >3,2
Dávkování: 1 bal / 25 hl



odbourání kyseliny jablečné bez tvorby diacetylu
VINIFLORA® CiNe
je hluboce zmrazená koncentrovaná kultura bakterií mléčného kvašení k biologickému odbourávání kyseliny jablečné na kyselinu mléčnou bez tvorby diacetylu. Tato nová kultura Oenococcus oeni neodbourává v hroznovém moštu a ve víně přirozeně se vyskytující kyselinu citrónovou na diacetyl, kyselinu octovou nebo 2,3-butandiol. Víno bude více harmonické, jemnější a odrůdově typické bez senzorického překrytí diacetylovou vůní.
Použití a dávkování
Použité množství nesmí být menší než doporučená dávka. Menší dávkování zvýhodňuje bakteriální spontánní flóru a ohrožuje odbourávání kyseliny jablečné. Přidejte po dokončení alkoholického kvašení (koncentrace zbytkového cukru < 10 g/l). VINIFLORA® CiNe je kultura pro přímé očkování, obsah balení lze tedy přímo přidat do tanku nebo nádoby. Tank nebo nádobu udržujte během BOK plnou až po uzávěr, aby se tam nedostal žádný kyslík. Obvykle začíná biologické odbourávání kyseliny po 2 – 3 dnech; nezávisle na vnějších podmínkách je odbourávání kyseliny ukončeno cca po 1 – 2 týdnech.
Faktory ovlivňující BOK! Podmínky
Teplota: 17 - 22 °C / Hodnota pH: ≥ 3,2 / Obsah alkoholu: do 14,5 % obj.Snášenlivost vůči SO2: volná do 20 mg/l, celková do 40 mg/l
Skladování
Balení VINIFLORA® CiNe smíte otevřít až bezprostředně před použitím. V otevřeném stavu nelze výrobek skladovat, vzdušný kyslík a vlhkost ho rychle inaktivují. Proto v žádném případě nerozdělujte obsah balení pro vícenásobné použití v malé nádobě, protože během pobytu na vzduchu se mohou buňky bakterií zbytečně poškodit. Dlouhodobé skladování je nutno provádět při -18 °C (v mrazničce). Za těchto podmínek lze produkt skladovat po dobu 36 měsíců beze ztráty aktivity. Až do použití uchovejte VINIFLORA® CiNe v uvedených podmínkách. Teplota > 30 °C poškozuje bakterie a proto je bezpodmínečně nutno se jí vyvarovat!
Výrobce: Chr. Hansen A/S, Bøge Allé 10-12, 2970 Hørsholm, Dánsko
Servis: + 420 775 004 044 + 420 777 784 378
Kategorie: | Biologické odbourání kyselin |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.