Bakterie Viniflora CiNe 25 hl

VINIFLORA CINE

Kmen neodbourává v hroznovém moštu a ve víně přirozeně se vyskytující kyselinu citrónovou na diacetyl, kyselinu octovou nebo 2,3-butanediol. Tolerance SO2: volná SO2 do 20 mg/l a celková SO2 do 40 mg/l, obsah alkoholu: do 14,5% obj., teplota: >17°C, hodnota pH: >3,2


Dávkování: 1 bal / 25 hl

Dostupnost Skladem (47 ks)
Kód: 010005
3 986 Kč 3 294,21 Kč bez DPH
Bakterie Viniflora CiNe 25 hl
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

odbourání kyseliny jablečné bez tvorby diacetylu

VINIFLORA® CiNe

je hluboce zmrazená koncentrovaná kultura bakterií mléčného kvašení k biologickému odbourávání kyseliny jablečné na kyselinu mléčnou bez tvorby diacetylu. Tato nová kultura Oenococcus oeni neodbourává v hroznovém moštu a ve víně přirozeně se vyskytující kyselinu citrónovou na diacetyl, kyselinu octovou nebo 2,3-butandiol. Víno bude více harmonické, jemnější a odrůdově typické bez senzorického překrytí diacetylovou vůní.

Použití a dávkování

Použité množství nesmí být menší než doporučená dávka. Menší dávkování zvýhodňuje bakteriální spontánní flóru a ohrožuje odbourávání kyseliny jablečné. Přidejte po dokončení alkoholického kvašení (koncentrace zbytkového cukru < 10 g/l). VINIFLORA® CiNe je kultura pro přímé očkování, obsah balení lze tedy přímo přidat do tanku nebo nádoby. Tank nebo nádobu udržujte během BOK plnou až po uzávěr, aby se tam nedostal žádný kyslík. Obvykle začíná biologické odbourávání kyseliny po 2 – 3 dnech; nezávisle na vnějších podmínkách je odbourávání kyseliny ukončeno cca po 1 – 2 týdnech.

Faktory ovlivňující BOK! Podmínky

Teplota: 17 - 22 °C / Hodnota pH: ≥ 3,2 / Obsah alkoholu: do 14,5 % obj.Snášenlivost vůči SO2: volná do 20 mg/l, celková do 40 mg/l

Skladování

Balení VINIFLORA® CiNe smíte otevřít až bezprostředně před použitím. V otevřeném stavu nelze výrobek skladovat, vzdušný kyslík a vlhkost ho rychle inaktivují. Proto v žádném případě nerozdělujte obsah balení pro vícenásobné použití v malé nádobě, protože během pobytu na vzduchu se mohou buňky bakterií zbytečně poškodit. Dlouhodobé skladování je nutno provádět při -18 °C (v mrazničce). Za těchto podmínek lze produkt skladovat po dobu 36 měsíců beze ztráty aktivity. Až do použití uchovejte VINIFLORA® CiNe v uvedených podmínkách. Teplota > 30 °C poškozuje bakterie a proto je bezpodmínečně nutno se jí vyvarovat!

Výrobce: Chr. Hansen A/S, Bøge Allé 10-12, 2970 Hørsholm, Dánsko

Servis: + 420 775 004 044  + 420 777 784 378

 

 

 

 

Kategorie: Biologické odbourání kyselin
Hmotnost: 0.1 kg
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola