Výživa SIY 812 / Optimalo Plus, 1 kg

Živina pro jablečno-mléčnou fermentaci

Dostupnost Skladem (10 ks)
Kód: 210034
4 766 Kč 3 938,84 Kč bez DPH
Výživa SIY 812 / Optimalo Plus, 1 kg
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

OPTI’MALO PLUS™ je směs specificky inaktivovaných kvasinek bohatých na aminodusík, polysacharidy buněčných stěn a mikrokrystalickou celulózu.

Díky svému složení pokrývá OPTI’MALO PLUS™ komplexní nutriční požadavky bakterií Oenococcus oeni pro aktivaci jablečno-mléčného kvašení (MLF) ve vínech. Kromě cukrů a organických kyselin (malát, citrát, pyruvát) potřebuje Oenococcus oeni také organický dusík (aminokyseliny a peptidy), stopové prvky (Mn, Mg, K, Na) a vitaminy.

Aby se podpořilo MLF ve vínech, byl OPTI’MALO PLUS™ vyvinut jako směs:
• speciálně inaktivovaných kvasinek bohatých na aminokyseliny, minerální kofaktory a vitaminy,
• druhé přípravy inaktivovaných kvasinek s vysokým obsahem polysacharidů buněčné stěny,
• mikrokrystalické celulózy, která poskytuje povrch pro udržení bakterií v suspenzi a absorbuje toxické látky.

Popis a benefity
Víno je obvykle chudým zdrojem živin potřebných pro růst Oenococcus oeni, protože po ukončení alkoholové fermentace v něm chybí klíčové nutriční složky.

Díky aktivačnímu účinku OPTI’MALO PLUS™ se zkracuje doba jablečno-mléčného kvašení v červených vínech na konci alkoholové fermentace.

Vysoký obsah polysacharidů z kvasinek má pozitivní vliv na průběh MLF, zejména u vín, která nebyla školena na kalech, a mohou být proto na tyto polysacharidy chudá a hůře podléhat MLF.

Hlavní přínosy OPTI’MALO PLUS™:
• lepší dostupnost živin ve víně
• lepší přežívání a rychlejší růst startovací kultury bakterií
• rychlejší start a dokončení jablečno-mléčného kvašení
• snížení rizika MLF způsobeného nežádoucími bakteriemi díky dominanci vybraného kmene
• senzorická preference vín ošetřených tímto přípravkem

Dávkování a použití
Doporučená dávka: 20 g/hl (1,6 kg na 1000 galonů nebo 725 g na 1000 galonů) počítáno z konečného objemu vína.
OPTI’MALO PLUS™ lze suspendovat v malém množství vody nebo vína a poté přímo přidat do vína kdykoli od 48 hodin před inokulací bakterií až do okamžiku jejich přidání.

Balení a uchovávání
OPTI’MALO PLUS™ prášek je balen v 1kg sáčcích.
Při skladování v chladu a suchu v uzavřených obalech si přípravek zachovává účinnost minimálně 4 roky. Je třeba se vyhnout vlhkosti a dlouhodobému působení vysokých teplot.

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Výživy
Hmotnost: 1 kg
EAN: 210034
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola