


OPTI-RED™ je specificky inaktivovaná kvasinka, vyrobená procesem MEX™, který zajišťuje vysoký obsah polysacharidů buněčné stěny reaktivních s polyfenoly. Přídavek OPTI-RED™ do moštu zajišťuje časnou dostupnost vysokomolekulárních polysacharidů, které se mohou okamžitě vázat na polyfenoly v okamžiku, kdy jsou uvolňovány a difundují.
Tato časná tvorba komplexů polysacharidů a polyfenolů vede k červeným vínům s intenzivnější barvou, kulatějším pocitem v ústech a lepší integrací tříslovin. OPTI-RED™ lze použít samostatně nebo v kombinaci s enologickými enzymy pro maceraci.
Popis a benefity
Zvýšení polyfenolické stability
Vliv polysacharidů kvasinek je omezen jejich přirozenou dostupností, ke které dochází až po autolýze na konci primární fermentace. Použitím OPTI-RED™ je možné uvolnit polysacharidy již na začátku macerace. To podporuje včasnou tvorbu komplexů mezi tříslovinami a polysacharidy, čímž se zvyšuje stabilita tříslovin a snižuje svíravost vína.
Zvýšení barevné stability
Přítomnost dostupných polysacharidů působí ochranně proti srážení koloidů polyfenolů s vysokou molekulovou hmotností. Díky tomu polyfenoly vykazují lepší stabilitu během zrání, protože jsou chráněny polysacharidy OPTI-RED™ prostřednictvím tvorby komplexů antokyanin–tříslovina–polysacharid. Vína ošetřená OPTI-RED™ na začátku výroby ztrácejí méně barvy před a během zrání.
Zvýšení plnosti a jemnosti
Polysacharidy mají pozitivní vliv na pocit v ústech, zvyšují kulatost a harmonii vína. Přídavek OPTI-RED™ na začátku fermentace se doporučuje zejména u hroznů s nízkým fenolickým potenciálem, méně vyzrálých sklizní a/nebo vysokých výnosů. Pomáhá stabilizovat brzy extrahované polyfenoly (např. při prefermentační maceraci, termovinifikaci) a je vhodný také pro výrobu mladých vín typu primeur.
Dávkování a použití
Doporučená dávka: 20 až 40 g/hl (1,7 až 3,4 kg na 1000 amerických galonů).
Rozmíchejte v desetinásobku hmotnosti ve vodě nebo moštu a přidejte do moštu na začátku alkoholové fermentace.
OPTI-RED™ je specificky inaktivovaná kvasinka; obsahuje přirozené aminokyseliny a minerály. Díky tomu přispívá i k nutričnímu obsahu dostupnému pro kvasinky, nenahrazuje však standardní výživový program.
Balení a uchovávání
1 kg, 2,5 kg nebo 10 kg uzavřené hliníkové sáčky.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Po otevření spotřebujte najednou.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
Kategorie: | Výživy |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
EAN: | 210033 |
Výroba vína dle barvy: | Červené, Růžové |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Červené, Růžové |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: | |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.