Výživa Opti Red, 100 g

Pro kulatá a hladká tříslovinová červená vína

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Na objednávku
Kód: 210033
190 Kč 157,02 Kč bez DPH
Výživa Opti Red, 100 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

OPTI-RED™ je specificky inaktivovaná kvasinka, vyrobená procesem MEX™, který zajišťuje vysoký obsah polysacharidů buněčné stěny reaktivních s polyfenoly. Přídavek OPTI-RED™ do moštu zajišťuje časnou dostupnost vysokomolekulárních polysacharidů, které se mohou okamžitě vázat na polyfenoly v okamžiku, kdy jsou uvolňovány a difundují.

Tato časná tvorba komplexů polysacharidů a polyfenolů vede k červeným vínům s intenzivnější barvou, kulatějším pocitem v ústech a lepší integrací tříslovin. OPTI-RED™ lze použít samostatně nebo v kombinaci s enologickými enzymy pro maceraci.

Popis a benefity
Zvýšení polyfenolické stability
Vliv polysacharidů kvasinek je omezen jejich přirozenou dostupností, ke které dochází až po autolýze na konci primární fermentace. Použitím OPTI-RED™ je možné uvolnit polysacharidy již na začátku macerace. To podporuje včasnou tvorbu komplexů mezi tříslovinami a polysacharidy, čímž se zvyšuje stabilita tříslovin a snižuje svíravost vína.

Zvýšení barevné stability
Přítomnost dostupných polysacharidů působí ochranně proti srážení koloidů polyfenolů s vysokou molekulovou hmotností. Díky tomu polyfenoly vykazují lepší stabilitu během zrání, protože jsou chráněny polysacharidy OPTI-RED™ prostřednictvím tvorby komplexů antokyanin–tříslovina–polysacharid. Vína ošetřená OPTI-RED™ na začátku výroby ztrácejí méně barvy před a během zrání.

Zvýšení plnosti a jemnosti
Polysacharidy mají pozitivní vliv na pocit v ústech, zvyšují kulatost a harmonii vína. Přídavek OPTI-RED™ na začátku fermentace se doporučuje zejména u hroznů s nízkým fenolickým potenciálem, méně vyzrálých sklizní a/nebo vysokých výnosů. Pomáhá stabilizovat brzy extrahované polyfenoly (např. při prefermentační maceraci, termovinifikaci) a je vhodný také pro výrobu mladých vín typu primeur.

Dávkování a použití
Doporučená dávka: 20 až 40 g/hl (1,7 až 3,4 kg na 1000 amerických galonů).
Rozmíchejte v desetinásobku hmotnosti ve vodě nebo moštu a přidejte do moštu na začátku alkoholové fermentace.

OPTI-RED™ je specificky inaktivovaná kvasinka; obsahuje přirozené aminokyseliny a minerály. Díky tomu přispívá i k nutričnímu obsahu dostupnému pro kvasinky, nenahrazuje však standardní výživový program.

Balení a uchovávání
1 kg, 2,5 kg nebo 10 kg uzavřené hliníkové sáčky.
Skladujte na chladném a suchém místě.
Po otevření spotřebujte najednou.

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Výživy
Hmotnost: 0.1 kg
EAN: 210033
Výroba vína dle barvy: Červené, Růžové
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Výroba vína dle barvy: Červené, Růžové
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola