Zlepšuje prokvašení červeného vína a fixaci reaktivních taninů ve víně. Cenné alfa aminokyseliny, vitamíny, minerální látky a biofaktory podporují kvašení bez stresu. Na začátku kvašení červeného vína se taniny obalují a tak dojde ke stabilizaci struktury taninu červeného vína. Vysoké reakční vlastnosti Opti REDu stabilizují barvu.
Použití: OptiRED® přidejte na začátku nakvašení rmutu / moštu a důkladně promíchejte v celém objemu.
Dávkování: 30-40 g/hl
Skladování: Skladujte v chladu a suchu. Skladovat v neporušeném balení při 15 - 25 °C po dobu tří let. Otevřené balení těsně uzavřete a v nejbližší době spotřebujte.
OptiRED® je 100 % biologická výživa kvasinek z kvasničných buněk (polysacharidů) získávaná z kvasničné biomasy ke konci růstové fáze. Tyto polysacharidy se sklízí (na rozdíl od přípravků ze stěn kvasničných buněk) ve fázi autolýzy a obohacují se alfa-aminokyselinami, vitaminy a mineráliemi. Polysacharidy účinkují během přípravy červeného vína.
OptiRED® jsou polysacharidy, které: reagují s taniny, taniny "obalují", snižují adstringentnost vína, zlepšují "mouthfeel" červených vín, mají velkou reakční schopnost, slouží jako výživa kvasinek, stabilizují barvu. Použijí-li se polysacharidy na začátku prokvašení červeného vína, "obalují" taniny a proto může dojít ke stabilizaci taninové struktury červených vín. Vlastnosti produktu Přidají-li se polysacharidy na začátku alkoholického kvašení červeného vína, zesilují tvorbu komplexů polysacharidů a taninů. Tyto komplexy stabilizují reaktivní taninové struktury a zvyšují tak "mouthfeel" vína. Kromě toho přidání OptiRED® jako výživa kvasinek podporuje aktivitu kvašení čistých kultur kvasinek a zajistí tak lepší stupeň konečného prokvašení červeného vína. Použití OptiRED® přimíchejte ze začátku kvašení rmutu ve stadiu rmutu/moštu. V případě ohřevu rmutu doporučujeme přidat do zpětně ochlazeného rmutu (při ca. 40 °C). Dobré promíchání produktu je samozřejmé.
Kategorie: | Výživy |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Výroba vína dle barvy: | Červené, Růžové |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Červené, Růžové |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.