Kvasinky Vitilevure MVO 3001 Yseo, 500 g

VITILEVURE® 3001 YSEO – kvasinky pro výrobu komplexních červených vín s měkkými taniny, ideální pro pre-fermentační maceraci.

Dostupnost Skladem (19 ks)
Kód: 080723
864 Kč 771,43 Kč bez DPH
Kvasinky Vitilevure MVO 3001 Yseo, 500 g
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

VITILEVURE® 3001 YSEO je přirozeně vybraná kvasinka určená pro výrobu vysoce kvalitních, komplexních, intenzivních a harmonických červených vín. Díky svým vlastnostem je obzvlášť vhodná pro pre-fermentační maceraci za studena (PCM). Optimalizuje průběh alkoholového kvašení, podporuje extrakci měkkých taninů a přináší plnost a svěžest vína.

Aplikace
VITILEVURE® 3001 YSEO se doporučuje pro výrobu intenzivních a komplexních červených vín. Efektivně přispívá k extrakci látek s jemnými taniny a plným pocitem v ústech, přičemž zachovává ovocnost a svěžest. Díky svým vlastnostem je ideální pro pre-fermentační maceraci (PCM), často využívanou například v Burgundsku při výrobě vín s potenciálem zrání. Kvasinka prokázala velmi dobré výsledky zejména u odrůdy Pinot Noir.

Mikrobiologické a enologické vlastnosti
• Druh: Saccharomyces cerevisiae
• Killer faktor: killer strain
• Tolerance alkoholu: do 15 % obj.
• Fermentační teplota: 10–32 °C
• Fermentační kinetika: pravidelná, rychlý start kvašení
• Produkce těkavých kyselin: nízká
• Požadavky na dusík: střední. V moštech s vyšším obsahem alkoholu (> 13 %) se doporučuje přídavek kyslíku a živin ACTIFERM 1–2.
• Tolerance na SO₂: vysoká

Dávkování a použití
Doporučená dávka: 20 g/hl
Vybraný kmen kvasinek rehydratujte v 10násobném objemu vody o teplotě 35–37 °C. Jemně promíchejte a nechte hydratovat 20 minut. Poté postupně aklimatizujte přidáním moštu tak, aby rozdíl mezi teplotou startéru a moštu nepřesáhl 10 °C. Startér přidejte do moštu metodou přečerpávání. Proces rehydratace by neměl přesáhnout 45 minut. Nedoporučuje se rehydratovat přímo v moštu. Pro velmi čiré mošty se doporučuje přidání PREFFERM.

Balení a skladování
0,5 kg sáček – 20 × 0,5 kg karton
Skladujte v chladu a suchu po dobu až 3 let v původním obalu. Po otevření rychle spotřebujte.

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Výroba vína
Hmotnost: 0.5 kg
EAN: 080723
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola