Kvasinky Vitilevure MVO 3001 Yseo, 500 g
VITILEVURE® 3001 YSEO – kvasinky pro výrobu komplexních červených vín s měkkými taniny, ideální pro pre-fermentační maceraci.



VITILEVURE® 3001 YSEO je přirozeně vybraná kvasinka určená pro výrobu vysoce kvalitních, komplexních, intenzivních a harmonických červených vín. Díky svým vlastnostem je obzvlášť vhodná pro pre-fermentační maceraci za studena (PCM). Optimalizuje průběh alkoholového kvašení, podporuje extrakci měkkých taninů a přináší plnost a svěžest vína.
Aplikace
VITILEVURE® 3001 YSEO se doporučuje pro výrobu intenzivních a komplexních červených vín. Efektivně přispívá k extrakci látek s jemnými taniny a plným pocitem v ústech, přičemž zachovává ovocnost a svěžest. Díky svým vlastnostem je ideální pro pre-fermentační maceraci (PCM), často využívanou například v Burgundsku při výrobě vín s potenciálem zrání. Kvasinka prokázala velmi dobré výsledky zejména u odrůdy Pinot Noir.
Mikrobiologické a enologické vlastnosti
• Druh: Saccharomyces cerevisiae
• Killer faktor: killer strain
• Tolerance alkoholu: do 15 % obj.
• Fermentační teplota: 10–32 °C
• Fermentační kinetika: pravidelná, rychlý start kvašení
• Produkce těkavých kyselin: nízká
• Požadavky na dusík: střední. V moštech s vyšším obsahem alkoholu (> 13 %) se doporučuje přídavek kyslíku a živin ACTIFERM 1–2.
• Tolerance na SO₂: vysoká
Dávkování a použití
Doporučená dávka: 20 g/hl
Vybraný kmen kvasinek rehydratujte v 10násobném objemu vody o teplotě 35–37 °C. Jemně promíchejte a nechte hydratovat 20 minut. Poté postupně aklimatizujte přidáním moštu tak, aby rozdíl mezi teplotou startéru a moštu nepřesáhl 10 °C. Startér přidejte do moštu metodou přečerpávání. Proces rehydratace by neměl přesáhnout 45 minut. Nedoporučuje se rehydratovat přímo v moštu. Pro velmi čiré mošty se doporučuje přidání PREFFERM.
Balení a skladování
0,5 kg sáček – 20 × 0,5 kg karton
Skladujte v chladu a suchu po dobu až 3 let v původním obalu. Po otevření rychle spotřebujte.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Výroba vína |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.5 kg |
| EAN: | 080723 |
| Země původu: | |
| Odrůda vína: | |
| Region/Oblast PL: | |
| Podoblast: | |
| Klasifikace: | |
| Region/Oblast SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Styl : | |
| Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
