


VITANIL VR je vyroben převážně z kondenzovaného taninu (tanin proanthokyanidinového typu velmi blízký struktuře hroznových taninů).
Barva červených vín je způsobena především antokyany, které jsou velmi citlivé na oxidaci. Při oxidaci přechází barva anthokyanů z červené na oranžově žlutou. Vína jsou pak „dlaždicově červená“ a spotřebiteli je příliš neocení.
Kromě toho mají antokyany tendenci se časem neředit a tvořit usazeniny v láhvi, což vede ke ztrátě barvy.
Aby se předešlo všem těmto nepříjemnostem, hraje VITANIL VR zásadní roli díky své důležité antioxidační síle a své schopnosti kombinovat s antokyany za vzniku stabilních komplexů.
Taniny jsou také velmi reaktivní na bílkoviny a velmi účinně se podílejí na čiření a stabilizaci vín.
Granulovaná forma zajišťuje snadnou aplikaci díky výrazně snížené tvorbě prachu.
CHARAKTERISTIKA
Pro projasnění a stabilizaci barvy červeného vína.
K ochraně anthokyanů před oxidací.
Kategorie: | Taniny |
---|---|
Hmotnost: | 10 kg |
Výroba vína dle barvy: | Červené |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Červené |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.