Tanin Vitanil B granule 1kg

Je galický tanin určený pro čiření bílých vín a moštů. Zvyšuje barvu. U hroznových moštů VITANIL B reaguje s nadbytkem bílkovin a tím se podílí na odkalování a čiření.
Dávkování: 10 - 20 g/hl do moštu, 2 - 10 g/hl do vína

Dostupnost Skladem (253 ks)
Kód: 200500
1 911 Kč 1 579,34 Kč bez DPH
Tanin Vitanil B granule 1kg
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

VITANIL B obsahuje Tara pod tanin (bobule pocházející z Jižní Ameriky). Jedná se o čirý tanin extrahovaný z gallového alkoholu, dokonale přizpůsobený k dočištění bílého vína. V moštu se VITANIL B účastní usazování a čištění šťávy reakcí s přebytečnými bílkovinami. Eliminuje přírodní oxidázy hroznů (tyrosináza a lakasa vylučované Botrytis). VITANIL B chrání mošt před oxidací dvěma způsoby. Nejprve díky antioxidačnímu působení a poté díky antioxidačnímu účinku, který je charakteristický pro třísloviny, prostřednictvím fixace kyslíku. VITANIL B je ideálním doplňkem k jemnému čiření při použití mírně hydrolyzované želatiny, jako je GELISOL. Bílé víno ve skutečnosti neobsahuje dostatek taninu, aby mohl účinně reagovat s činidly na úpravu bílkovin (želatiny). Proto je nutné víno během čiření doplňovat taninem.

ENOLOGICKÉ VLASTNOSTI: Chrání mošt před oxidací + Podílí se na usazování a odkalení šťávy + Zamezuje snižování chuti

Doporučená aplikační dávka: 2 až 20 g/hL.
Mošty: 10-20 g/hL
vína: 2-10 g/hL v kombinaci výrobku GELISOL: 2g GELISOL/1g VITANIL B
SKLADOVÁNÍ: Skladujte mimo dosah světla, na suchém místě, bez zápachu. Po otevření urychleně spotřebujte.
 

Kategorie: Taniny
Hmotnost: 1 kg
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Výroba vína dle barvy: Bílé, Červené, Růžové
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: