Tanin Vitanil B granule 1kg
Je galický tanin určený pro čiření bílých vín a moštů. Zvyšuje barvu. U hroznových moštů VITANIL B reaguje s nadbytkem bílkovin a tím se podílí na odkalování a čiření.
Dávkování: 10 - 20 g/hl do moštu, 2 - 10 g/hl do vína
VITANIL B obsahuje Tara pod tanin (bobule pocházející z Jižní Ameriky). Jedná se o čirý tanin extrahovaný z gallového alkoholu, dokonale přizpůsobený k dočištění bílého vína. V moštu se VITANIL B účastní usazování a čištění šťávy reakcí s přebytečnými bílkovinami. Eliminuje přírodní oxidázy hroznů (tyrosináza a lakasa vylučované Botrytis). VITANIL B chrání mošt před oxidací dvěma způsoby. Nejprve díky antioxidačnímu působení a poté díky antioxidačnímu účinku, který je charakteristický pro třísloviny, prostřednictvím fixace kyslíku. VITANIL B je ideálním doplňkem k jemnému čiření při použití mírně hydrolyzované želatiny, jako je GELISOL. Bílé víno ve skutečnosti neobsahuje dostatek taninu, aby mohl účinně reagovat s činidly na úpravu bílkovin (želatiny). Proto je nutné víno během čiření doplňovat taninem.
ENOLOGICKÉ VLASTNOSTI: Chrání mošt před oxidací + Podílí se na usazování a odkalení šťávy + Zamezuje snižování chuti
Doporučená aplikační dávka: 2 až 20 g/hL.
Mošty: 10-20 g/hL
vína: 2-10 g/hL v kombinaci výrobku GELISOL: 2g GELISOL/1g VITANIL B
SKLADOVÁNÍ: Skladujte mimo dosah světla, na suchém místě, bez zápachu. Po otevření urychleně spotřebujte.
Kategorie: | Taniny |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Země původu: | |
Odrůda vína: | |
Region/Oblast PL: | |
Podoblast: | |
Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Klasifikace: | |
Region/Oblast SK: | |
Obsah cukru: | |
Styl : | |
Region/Oblast IT: |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.