Tanin Vitanil B granule, 100 g
VITANIL B je tanin z lusku Tara pro účinné čeření moštů a bílých vín, chránící aroma a barvu před oxidací.



Tanin z lusku Tara pro čeření moštů a bílých a růžových vín.
Enologické cíle
VITANIL B obsahuje tanin z lusku Tara (luštěnina pocházející z Jižní Ameriky). Jedná se o čistý galový tanin, ideální pro čeření bílých vín.
Na mošt působí VITANIL B tak, že podporuje sedimentaci a čeření díky reakci s přebytečnými bílkovinami. Eliminuje přirozené hroznové oxidázy (tyrosinázu a lakázu sekretovanou Botrytis).
VITANIL B chrání mošt před oxidací dvojím způsobem: jednak díky antioxidačnímu působení na enzymy, jednak díky vlastní antioxidační aktivitě taninů, které vážou kyslík.
Je ideálním doplňkem k jemně hydrolyzované želatině, jako je GELISOL. Bílé víno totiž neobsahuje dostatek přirozeného taninu, který by účinně reagoval s bílkovinnými čeřicími prostředky.
Proto je nutné během čeření přidat tanin.
Dávkování a aplikace
2 až 20 g/hl
Mošt: 10 až 20 g/hl
Víno: 2 až 10 g/hl v kombinaci s GELISOLEM v poměru 2 g GELISOLU na 1 g VITANIL B.
Návod k použití
Rozpusťte VITANIL B v desetinásobku jeho hmotnosti v moštu nebo víně. Přidejte do objemu, který má být ošetřen, a zajistěte důkladnou homogenizaci. Pro snadnější rozpuštění použijte teplou vodu. Bílkovinný čeřicí prostředek přidejte následující den.
Upozornění
Produkt určený pro enologické a výhradně profesionální použití.
Používejte v souladu s platnými předpisy.
Balení a skladování
Balení: 1 kg.
Skladujte neotevřené obaly na suchém, bezpachovém místě mimo přímé světlo. Po otevření spotřebujte co nejdříve.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Taniny |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.1 kg |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
| Výroba vína dle barvy: | Bílé, Červené, Růžové |
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
