Tanin Tann VR Top, 1 kg

Lafood Tann VR Top je přírodní tanin z kaštanu a quebracha určený pro stabilizaci barvy, ochranu aromatiky a zvýšení antioxidační odolnosti vín.

Dostupnost Skladem (82 ks)
Kód: 200038
1 762 Kč 1 456,20 Kč bez DPH
Tanin Tann VR Top, 1 kg
Doprava po ČR do 3 dnů
Doprava po ČR do 3 dnů
Naše zboží dopravujeme po celé České republice
Nabízené zboží skladem na prodejně
Nabízené zboží skladem na prodejně
Máme velké skladové zásoby, které čekají na odeslání.
Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
Naši zaměstnanci jsou vám k dispozici pro odbornou radu.

Lafood Tann VR Top je přírodní tanin získaný kombinací extrakcí a následných purifikací dřeva jedlého kaštanu (Castanea sativa) a quebracha (Schinopsis lorentzii).

V případě kaštanu jsou kmeny odděleny od listů, větví a kůry, očištěny od nečistot a rozdrceny. Dřevo je poté vystaveno extrakci pod tlakem pomocí horké čištěné vody. Po oddělení vody je extrakt dále čištěn a filtrován, aby byla izolována frakce nejcennějších polyfenolů. Získaná kapalina je následně sušena rozprašováním.

Pro frakci quebracha probíhá extrakce ve vodě, sušení a následná purifikace v ethanolu. Výsledný produkt je znovu filtrován a vysušen. Tyto výrobní postupy umožňují odstranit zbytkové cukry a polyfenoly s nízkou molekulární hmotností, které mohou být odpovědné za nežádoucí aroma. Takto získané taniny jsou vysoce čisté a snadno rozpustné.

Technologické použití
Lafood Tann VR Top spojuje vlastnosti gallo-ellagových taninů, účinných při ochraně barvy, s kondenzovanými polyfenoly, které zajišťují komplexaci antokyanů.

Hlavní účinky:

  • vysrážení bílkovin v roztoku,

  • deaktivace oxidačních enzymů, zejména lakázy a tyrozinázy,

  • kontrola růstu bakterií,

  • pufrační účinek na redoxní potenciál moštu a vína, čímž zajišťuje optimální pH pro fermentaci a zrání,

  • ochrana přirozené barvy a aromatického buketu vína.

Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 5–25 g/hl.
Vyšší dávky lze použít v následujících případech:

  • nízký obsah bisulfitů,

  • hrozny napadené Botrytis,

  • krátká macerace nebo nedostatek polyfenolů,

  • vína určená ke zrání,

  • potíže se stabilizací barvy.

Aplikaci přípravku Lafood Tann VR Top je nutné provádět 4 hodiny před nebo po přidání enzymů, aby se předešlo vzájemné interferenci.
Před přidáním do hmoty se doporučuje rozmíchat v 5 částech horké vody nebo, ještě lépe, ve víně.

Balení a uchovávání
1kg a 15kg sáčky.
Skladujte na chladném a suchém místě.

V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.

Kategorie: Taniny
Hmotnost: 1 kg
EAN: 200038
Výroba vína dle barvy: Červené
Země původu:
Odrůda vína:
Region/Oblast PL:
Podoblast:
Výroba vína dle barvy: Červené
Klasifikace:
Region/Oblast SK:
Obsah cukru:
Styl :
Region/Oblast IT:

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola