Tanin Tann VR plus, 1 kg
Lafood Tann VR Plus je přírodní tanin z quebracha s vysokou reaktivitou k antokyanům, určený pro stabilizaci barvy a ochranu vína během fermentace a mikrooxidace.



Lafood Tann VR Plus je tanin získaný sérií následných extrakcí a purifikací výhradně ze dřeva quebracha (Schinopsis lorentzii). Tento proces umožňuje získat tanin mimořádné čistoty, rozpustný ve vodě i v alkoholu, bez přítomnosti polyfenolů s nízkou molekulární hmotností a zbytkových cukrů, které by mohly způsobovat nežádoucí aroma.
Technologické použití
Lafood Tann VR Plus se vyznačuje vysokou reaktivitou vůči antokyanům, s nimiž vytváří stabilní komplexy účinné při ochraně barvy vína, brání jejich oxidaci a následné precipitaci.
V počátečních fázích fermentace, kdy extrahované antokyany nenacházejí dostatek taninů, dochází k jejich autopolymeraci, což vede k nestabilitě barvy. Lafood Tann VR Plus představuje účinnou pomoc zejména v těchto raných fázích fermentace, kdy taniny ze semen ještě nejsou extrahovány, a ve všech etapách, kde může docházet k reakci s antokyany, například během mikrooxidace.
Dávkování a způsob použití
Doporučená dávka: 5–15 g/hl ve dvou fázích, přidat 1–3 dny po začátku macerace.
V případě krátkých macerací lze aplikovat dávku 2–5 g/hl při stáčení.
Při mikrooxidaci je doporučená dávka 2–10 g/hl, přidává se spolu s ellagitaniny před zavedením kyslíku.
Před přidáním do hmoty se doporučuje přípravek Lafood Tann VR Plus rozptýlit v 5 částech horké vody nebo ve víně.
Balení a uchovávání
1kg a 15kg sáčky.
Skladujte na chladném a suchém místě.
V případě dotazů kontaktujte jednoho z našich obchodních zástupců.
| Kategorie: | Taniny | 
|---|---|
| Hmotnost: | 1 kg | 
| EAN: | 200039 | 
| Výroba vína dle barvy: | Červené | 
| Země původu: | |
| Odrůda vína: | |
| Region/Oblast PL: | |
| Podoblast: | |
| Výroba vína dle barvy: | Červené | 
| Klasifikace: | |
| Region/Oblast SK: | |
| Obsah cukru: | |
| Styl : | |
| Region/Oblast IT: | 
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

 
 
                